Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Розтягаї з рибою

Розтягаї з рибою

21-03-2015, 18:05
1 292
Розтягаї з рибою
Розтягаї - оригінальний вигляд вельми популярних у російській кулінарної традиції печених пиріжків з невеликим отвором зверху. Зазвичай розтягаї готують з несдобного дріжджового тіста, начинки можуть бути різними - рибна, м'ясна, грибна. Особливо популярні розтягаї з рибою. Рецепт їх приготування нескладний.

Як приготувати пиріжки?


Інгредієнти:

  • 300 мл молока;

  • 400-500 г пшеничного борошна;

  • 3-4 столових ложки рослинного масла;

  • 30 г сухих активних дріжджів;

  • 600 г рибного філе (щука, судак, можна філе несолоної оселедця);

  • трохи меленого чорного перцю;

  • сіль;

  • 3 курячих яйця;

  • 1 столова ложка цукру.


  • Приготування:
    Спочатку приготуємо тісто для розтягаїв. Почнемо з опари: трохи підігріємо молоко, розчинний у ньому 1 ложку цукру, додати дріжджі і ложку борошна, перемішати ретельно і поставимо в тепле місце на півгодини. Коли опара підійде, перельем її в миску і замісимо тісто, потроху додаючи борошно. Вимесим тісто ретельно, накриємо рушником і помістимо миску в тепле місце. Через півгодини тісто потрібно обім'яти. Ще через півгодини - знову. Коли об'єм тіста збільшиться приблизно вдвічі, додамо в миску 2 жовтки і 2 столові ложки масла. Ще раз добре вимесим тісто і знову помістимо в тепле місце, щоб воно ще раз піднялося.
    Рибне філе подрібнити ножем якомога дрібніше (або нарубим чоппером), підсолимо і поперчити і злегка обсмажимо на олії. Можна, в принципі, злегка приварити (не більше 2-х хвилин) шматки філе і відкинути на друшляк, а потім подрібнити. Коли тісто підніметься вдруге, розкотимо його в тонкий лист і виріжемо кружечки, використовуючи склянку. Будемо викладати на кожен гурток потроху рибного фаршу. Кінці пиріжків защепим таким чином, щоб серединки залишалися відкритими. Змастимо деко олією, викладемо на нього розтягаї і почекаємо хвилин 10-15 щоб вони расстоялись, а в цей час розігріємо духовку. Кожен пиріжок змастимо збитим жовтком, використовуючи силіконову кисть. Випікаємо пиріжки при середній температурі до того моменту, коли вони придбають красивий яскравий відтінок. Перед подачею розтягаїв влийте в кожен по ложці рибного бульйону. Як бачите, приготування розтягаїв - справа нескладна, а пиріжки виходять смачні.

    Вишукані розтягаї з червоною рибою


    Можна приготувати дуже смачні пиріжки з горбушею. Ми готуємо тісто так само, як в рецепті, наведеному вище, хоча можна додати в тісто 100 грам натурального вершкового масла - так розтягаї вийдуть особливо смачними. Для начинки знадобиться 600 г філе горбуші, трохи солі, 2 цибулини, червоний мелений гострий перець. Ще знадобиться трохи рослинного масла для обсмажування і змащування дека. Подрібніть філе горбуші ножем або чоппером. Очищену цибулю дрібно наріжте і злегка спассеровав в сковороді на олії, відкиньте на металеве сито або чисту серветку, щоб стекли надлишки масла. Змішайте рибний фарш з цибулею, трохи присолите і поперчіть. Розгортайте тісто в тонкий лист після другого підйому, вирізуйте гуртки
    Розтягаї з рибою
    склянкою і формуйте розтягаї, закладаючи в кожен потроху начинки. Викладайте расстегайчики на змащений олією лист і після 20-хвилинної розстойки при кімнатній температурі випікати в духовій шафі, розігрітому до середньої температури приблизно хвилин 20. Перед тим як помістити деко в духовку, змастіть кожен розтягаї яєчним жовтком. Подавайте розтягаї обов'язково свіжими, гарячими або трохи остуженними, вливши в кожен по ложці рибного бульйону (можна приготувати з рибних голів). Подавати рибні розтягаї найкраще з юшкою, а м'ясні - з м'ясним бульйоном або негустим супом на м'ясному бульйоні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Осетинські пироги: рецепт
    Осетинські пироги: рецепт
    Всім відомо, що кухня народів Кавказу відрізняється різноманітністю і надзвичайною любов'ю до м'яса. Тим не менш, в Осетії, наприклад, роблять
    Пиріжки з м'ясом
    Пиріжки з м'ясом
    Росіяни розтягаї оспівані багатьма літературними класиками. Це історичне блюдо просто зобов'язана опинитися у вас на столі, а в приготуванні
    Кулеб'яка з рибою
    Кулеб'яка з рибою
    Старорусские рибники і розтягаї дали основу для рецепта кулеб'яки з рибою, яка у класичному вигляді готувалася з м'ясом, або капустою. Відхід від
    Розтягаї з куркою
    Розтягаї з куркою
    Розтягаї - це страва російської кухні, яку зазвичай подають до різних супів. Їх готують з м'ясом, рибою і куркою. Ось про останньому варіанті творах
    Пиріжки з листкового тіста
    Пиріжки з листкового тіста
    Розтягаї - смачне блюдо російської кухні, яке популярне у всьому світі. Їх готують з рибою, м'ясом, повидлом. І сьогодні ми розберемося, як його
    Розтягаї з повидлом
    Розтягаї з повидлом
    Ми звикли їсти пиріжки з м'ясною, рибною, овочевою начинкою. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудові пиріжки з повидлом до чаю в сімейному