Розтягаї з рибою
Розтягаї - оригінальний вигляд вельми популярних у російській кулінарної традиції печених пиріжків з невеликим отвором зверху. Зазвичай розтягаї готують з несдобного дріжджового тіста, начинки можуть бути різними - рибна, м'ясна, грибна. Особливо популярні розтягаї з рибою. Рецепт їх приготування нескладний.
Інгредієнти:
300 мл молока;
400-500 г пшеничного борошна;
3-4 столових ложки рослинного масла;
30 г сухих активних дріжджів;
600 г рибного філе (щука, судак, можна філе несолоної оселедця);
трохи меленого чорного перцю;
сіль;
3 курячих яйця;
1 столова ложка цукру.
Приготування:
Спочатку приготуємо тісто для розтягаїв. Почнемо з опари: трохи підігріємо молоко, розчинний у ньому 1 ложку цукру, додати дріжджі і ложку борошна, перемішати ретельно і поставимо в тепле місце на півгодини. Коли опара підійде, перельем її в миску і замісимо тісто, потроху додаючи борошно. Вимесим тісто ретельно, накриємо рушником і помістимо миску в тепле місце. Через півгодини тісто потрібно обім'яти. Ще через півгодини - знову. Коли об'єм тіста збільшиться приблизно вдвічі, додамо в миску 2 жовтки і 2 столові ложки масла. Ще раз добре вимесим тісто і знову помістимо в тепле місце, щоб воно ще раз піднялося.
Рибне філе подрібнити ножем якомога дрібніше (або нарубим чоппером), підсолимо і поперчити і злегка обсмажимо на олії. Можна, в принципі, злегка приварити (не більше 2-х хвилин) шматки філе і відкинути на друшляк, а потім подрібнити. Коли тісто підніметься вдруге, розкотимо його в тонкий лист і виріжемо кружечки, використовуючи склянку. Будемо викладати на кожен гурток потроху рибного фаршу. Кінці пиріжків защепим таким чином, щоб серединки залишалися відкритими. Змастимо деко олією, викладемо на нього розтягаї і почекаємо хвилин 10-15 щоб вони расстоялись, а в цей час розігріємо духовку. Кожен пиріжок змастимо збитим жовтком, використовуючи силіконову кисть. Випікаємо пиріжки при середній температурі до того моменту, коли вони придбають красивий яскравий відтінок. Перед подачею розтягаїв влийте в кожен по ложці рибного бульйону. Як бачите, приготування розтягаїв - справа нескладна, а пиріжки виходять смачні.
Можна приготувати дуже смачні пиріжки з горбушею. Ми готуємо тісто так само, як в рецепті, наведеному вище, хоча можна додати в тісто 100 грам натурального вершкового масла - так розтягаї вийдуть особливо смачними. Для начинки знадобиться 600 г філе горбуші, трохи солі, 2 цибулини, червоний мелений гострий перець. Ще знадобиться трохи рослинного масла для обсмажування і змащування дека. Подрібніть філе горбуші ножем або чоппером. Очищену цибулю дрібно наріжте і злегка спассеровав в сковороді на олії, відкиньте на металеве сито або чисту серветку, щоб стекли надлишки масла. Змішайте рибний фарш з цибулею, трохи присолите і поперчіть. Розгортайте тісто в тонкий лист після другого підйому, вирізуйте гуртки склянкою і формуйте розтягаї, закладаючи в кожен потроху начинки. Викладайте расстегайчики на змащений олією лист і після 20-хвилинної розстойки при кімнатній температурі випікати в духовій шафі, розігрітому до середньої температури приблизно хвилин 20. Перед тим як помістити деко в духовку, змастіть кожен розтягаї яєчним жовтком. Подавайте розтягаї обов'язково свіжими, гарячими або трохи остуженними, вливши в кожен по ложці рибного бульйону (можна приготувати з рибних голів). Подавати рибні розтягаї найкраще з юшкою, а м'ясні - з м'ясним бульйоном або негустим супом на м'ясному бульйоні.
Як приготувати пиріжки?
Інгредієнти:
Приготування:
Спочатку приготуємо тісто для розтягаїв. Почнемо з опари: трохи підігріємо молоко, розчинний у ньому 1 ложку цукру, додати дріжджі і ложку борошна, перемішати ретельно і поставимо в тепле місце на півгодини. Коли опара підійде, перельем її в миску і замісимо тісто, потроху додаючи борошно. Вимесим тісто ретельно, накриємо рушником і помістимо миску в тепле місце. Через півгодини тісто потрібно обім'яти. Ще через півгодини - знову. Коли об'єм тіста збільшиться приблизно вдвічі, додамо в миску 2 жовтки і 2 столові ложки масла. Ще раз добре вимесим тісто і знову помістимо в тепле місце, щоб воно ще раз піднялося.
Рибне філе подрібнити ножем якомога дрібніше (або нарубим чоппером), підсолимо і поперчити і злегка обсмажимо на олії. Можна, в принципі, злегка приварити (не більше 2-х хвилин) шматки філе і відкинути на друшляк, а потім подрібнити. Коли тісто підніметься вдруге, розкотимо його в тонкий лист і виріжемо кружечки, використовуючи склянку. Будемо викладати на кожен гурток потроху рибного фаршу. Кінці пиріжків защепим таким чином, щоб серединки залишалися відкритими. Змастимо деко олією, викладемо на нього розтягаї і почекаємо хвилин 10-15 щоб вони расстоялись, а в цей час розігріємо духовку. Кожен пиріжок змастимо збитим жовтком, використовуючи силіконову кисть. Випікаємо пиріжки при середній температурі до того моменту, коли вони придбають красивий яскравий відтінок. Перед подачею розтягаїв влийте в кожен по ложці рибного бульйону. Як бачите, приготування розтягаїв - справа нескладна, а пиріжки виходять смачні.
Вишукані розтягаї з червоною рибою
Можна приготувати дуже смачні пиріжки з горбушею. Ми готуємо тісто так само, як в рецепті, наведеному вище, хоча можна додати в тісто 100 грам натурального вершкового масла - так розтягаї вийдуть особливо смачними. Для начинки знадобиться 600 г філе горбуші, трохи солі, 2 цибулини, червоний мелений гострий перець. Ще знадобиться трохи рослинного масла для обсмажування і змащування дека. Подрібніть філе горбуші ножем або чоппером. Очищену цибулю дрібно наріжте і злегка спассеровав в сковороді на олії, відкиньте на металеве сито або чисту серветку, щоб стекли надлишки масла. Змішайте рибний фарш з цибулею, трохи присолите і поперчіть. Розгортайте тісто в тонкий лист після другого підйому, вирізуйте гуртки склянкою і формуйте розтягаї, закладаючи в кожен потроху начинки. Викладайте расстегайчики на змащений олією лист і після 20-хвилинної розстойки при кімнатній температурі випікати в духовій шафі, розігрітому до середньої температури приблизно хвилин 20. Перед тим як помістити деко в духовку, змастіть кожен розтягаї яєчним жовтком. Подавайте розтягаї обов'язково свіжими, гарячими або трохи остуженними, вливши в кожен по ложці рибного бульйону (можна приготувати з рибних голів). Подавати рибні розтягаї найкраще з юшкою, а м'ясні - з м'ясним бульйоном або негустим супом на м'ясному бульйоні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Осетинські пироги: рецепт
Всім відомо, що кухня народів Кавказу відрізняється різноманітністю і надзвичайною любов'ю до м'яса. Тим не менш, в Осетії, наприклад, роблять
Пиріжки з м'ясом
Росіяни розтягаї оспівані багатьма літературними класиками. Це історичне блюдо просто зобов'язана опинитися у вас на столі, а в приготуванні
Кулеб'яка з рибою
Старорусские рибники і розтягаї дали основу для рецепта кулеб'яки з рибою, яка у класичному вигляді готувалася з м'ясом, або капустою. Відхід від
Розтягаї з куркою
Розтягаї - це страва російської кухні, яку зазвичай подають до різних супів. Їх готують з м'ясом, рибою і куркою. Ось про останньому варіанті творах
Пиріжки з листкового тіста
Розтягаї - смачне блюдо російської кухні, яке популярне у всьому світі. Їх готують з рибою, м'ясом, повидлом. І сьогодні ми розберемося, як його
Розтягаї з повидлом
Ми звикли їсти пиріжки з м'ясною, рибною, овочевою начинкою. Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити чудові пиріжки з повидлом до чаю в сімейному