Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Осетинські пироги: рецепт

Осетинські пироги: рецепт

21-03-2015, 18:05
736
Осетинські пироги: рецепт
Будь-який гурман, хоча б раз спробував осетинські пироги, рецепти яких традиційні, обов'язково захоче повторити досвід або навіть навчитися їх готувати самостійно. А адже приготування осетинських пирогів - справа не таке вже й складне!

Тісто для осетинських пирогів


Тісто дуже просте: потрібні дріжджі, вода, трохи солі і трохи цукру. В рецепт можуть входити молоко, кефір, сметана і яйця. Ще потрібно трохи вершкового масла для змазування готових пирогів. Спочатку приготуємо опару для тіста: в чашку наллємо трохи тепле молоко і розчинний в ній 1 чайну ложку цукру, додамо раскрошенние дріжджі, добре перемішаємо. Дріжджі повинні розчинитися повністю. В теплому місці опара підніметься протягом 15-30 хвилин - перельем її у велику миску. Додамо яйце, сметану, кефір, (всі продукти повинні бути не холодними). Ще додамо щіпку солі і ретельно перемішати. Будемо поступово додавати борошно і, періодично змащуючи руки рослинним маслом, вимесим тісто. Спочатку в'язке тісто, а коли підійде - м'яке і слухняне. Накриємо тісто чистою полотняною серветкою і поставимо підходити в тепле місце на годину-півтора.
Начинка
Начинка для осетинських пирогів може бути самою різною, власне кажучи, в залежності від типу начинки вони класифікуються: з сиром - уалибах, чъири, хабизджин, осетинський пиріг з картоплею і сиром - картофджин, з подрібненими листям буряка і сиром - цахараджин, з м'ясом - фидджин, осетинський пиріг з капустою і сиром - кабустаджин, з квасолею - хъадурджин, з подрібненої гарбузом і сиром - давонджин.

Готуємо м'ясної осетинський пиріг


Отже, осетинський пиріг з м'ясом (Осетії прийнято подавати на стіл відразу 3 пирога, тому наводимо розрахунок відповідний).
Для тіста потрібно:

  • 30-35 г дріжджів;

  • 500-700 г пшеничного борошна;

  • півсклянки молока;

  • 1 склянку кефіру;

  • 2 столових ложки сметани;

  • 1-2 яйця;

  • 1 чайна ложка цукру;

  • велика щіпка солі.


  • Для начинки знадобиться:

  • 1 кг нежирного м'яса (добре взяти навпіл яловичину з бараниною);

  • 1 велика цибулина;

  • 3-4 зубчики часнику;

  • мелений чорний перець;

  • мелений червоний гострий перець;

  • сіль.


  • Приготування:
    Непогано, щоб під рукою було небагато м'ясного бульйону і вершкове масло для змащування. Замісимо тісто. Поки воно підходить, приготуємо м'ясну начинку: цибулю, м'ясо і часник пропустимо через м'ясорубку (використовуйте середню насадку). Поперчити і присолим отриманий фарш, при необхідності додамо кілька ложок бульйону, ретельно перемішати і помістимо у прохолодне місце. Тісто потрібно обім'яти і добре промесить. Розділимо тісто на 3 приблизно рівні частини. З однієї частини сформуємо нетонку коржик (інакше тісто може порватися). В середину викладемо невеликою гіркою 1/3 частина підготовленої м'ясної начинки. Тепер краю зберемо до центру і добре защиплем. Подпилим корж борошном і акуратно розімніть від центру до країв, приблизний діаметр повинен виходити близько 30-40 сантиметрів. Для виходу пари зробимо на поверхні пирога кілька невеликих надрізів у вигляді будь-якого візерунка, не прорізаючи наскрізь.
    Осетинські пироги: рецепт
    Таким же чином сформуємо ще 2 пирога. Викладаємо пиріг на деко, злегка посипаний борошном (краще, якщо гарячий деко) і поміщаємо на нижній рівень розігрітого до середньої температури духової шафи. Випікаємо 10 хвилин. Потім переміщуємо деко на середній рівень і випікаємо ще хвилин 5-8. За 3-5 хвилин до готовності пирога, непогано б акуратно влити в отвори в багатошаровій 2-3 столові ложки приправленого м'ясного бульйону - так пиріг вийде соковитіше. Пензликом смахнем з готового пирога надлишки борошна, перекладемо пиріг на блюдо і рясно змастимо вершковим маслом (натуральним). Так само приготуємо ще 2 підготовлених пирога, змастимо маслом і складемо стопкою один на одного. При подачі розрізаємо пироги разом. Непогано буде подавати за три пирога з різними начинками.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Розтягаї з рибою
    Розтягаї з рибою
    Розтягаї - традиційне російське блюдо, яке представляє собою пиріг з рибою. Правда, від звичайного пирога розтягаї відрізняються невеликим отвором
    Пиріг на кефірі - рецепт
    Пиріг на кефірі - рецепт
    Кефір як основа використовується для створення багатьох пирогів. Цей кисломолочний продукт надає тісту додаткову пишність і приємну ніжність. Давайте
    Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
    Дріжджовий пиріг з брусницею - рецепт
    Якщо ви заготовили на зиму достатню кількість такої корисної ягоди, як брусниця, то в зимово-весняний період можете побалувати домашніх таким