» » Пиріг на кефірі - рецепт

Пиріг на кефірі - рецепт

Пиріг на кефірі - рецепт
Кефір як основа використовується в безлічі пирогів. Цей кисломолочний продукт надає тісту додаткову пишність і приємну вологість, наприклад, як в рецепти чудового яблучного пирога або лепешняку в мікрохвильовці на кефірі, які ви знайдете на нашому сайті.

Рецепт пирога «Зебра» на кефірі


Інгредієнти:

  • борошно - 2 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • кефір - 1 склянка;

  • какао - 2 ст. ложки;

  • розпушувач - 1 ч. ложка;

  • сіль - 1 щіпка.


  • Приготування
    Яйця збиваємо з цукром в міцну піну. Додаємо кефір, розпушувач і, поступово вводячи борошно, замішуємо рідке тісто. Ділимо його на 2 рівні частини, в одну з яких додаємо какао. Форму для запікання змащуємо маслом і присипаємо борошном. В центр викладаємо ложку світлого тіста, зверху - ложку темного. І так, чергуючи, формуємо шари, поки не закінчиться тісто. Можна ще провести зубочисткою від центру пирога до його країв, утворюючи красивий малюнок, що нагадує павутину. Випікається «Зебра» на кефірі всього півгодини при 180 градусах.

    Рецепт осетинських пирогів на кефірі


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 500 г;

  • кефір - 250 мл;

  • вода - 100 мл;

  • дріжджі - 7 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • цукор - 1 ч. ложка;

  • масло рослинне - 15 ст. ложки;

  • сіль - 1/2 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • картопля - 5 шт.;

  • бринза - 600 г;

  • масло - для змазування.


  • Приготування
    Половину просіяного борошна змішуємо з цукром, дріжджами і кефіром. Накриваємо рушником і залишаємо на годину. Після додаємо воду, рослинне масло і яйце. Всипаємо борошно з сіллю і вимішуємо тісто. Ділимо його на 3 частини, кожну скачуємо в кулю, накриваємо рушником і залишаємо на півгодини «підрости».
    Картоплю для начинки, відварюємо в мундирі, чистимо і товчемо в пюре. Змішуємо з натертою на крупній тертці бринзою.
    Кожен шар тіста руками розплющуємо в коржик, по центру викладаємо начинку (її має бути стільки ж, або навіть більше, ніж тіста), заліплюємо краю і знову скачуємо кульку. Акуратно придавлюючи його руками, перетворюємо в плоский круглий пиріг. По центру обов'язково робимо отвір для виходу пари. Укладаємо його на застелений пергаментом деко і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Готові пироги змащуємо маслом і викладаємо один на одного, як млинці.
    До речі, в Осетії печуть найчастіше саме за три пирога тому, що вони символізують єдність сонця, неба і землі.

    Рецепт рибного пирога на кефірі


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • кефір - 1 склянка;

  • борошно - 2 ст.;

  • яйця - 2 шт.;

  • масло рослинне - 3 ст. ложки;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • сіль - 05 ч. ложки.


  • Для начинки:

  • скумбрія в олії - 1 банка;

  • сир твердий - 100 г;

  • картопля - 1 шт.;

  • кріп - 1 пучок.


  • Приготування
    Кефір виливаємо в миску, присипаємо содою і гарненько перемішуємо. Коли кефір як слід запузирится, всипаємо до нього склянку просіяного борошна з сіллю. Туди ж додаємо яйця і вливаємо олію. І починаємо змішувати все віночком, поступово вводячи борошно. Має вийти тісто, нагадує густу сметану, можливо на це піде менше борошна, ніж вказано в рецепті, так що не перестарайтеся!
    Відкриваємо банку консерви для начинки. Частина масла зливаємо, а шматочки риби розминаємо виделкою. На дрібній тертці натираємо сиру
    Пиріг на кефірі - рецепт
    картоплю на крупній - сир. Дрібно рубаємо зелень.
    Виливаємо у форму половину тіста. Зверху викладаємо картоплю, скумбрію. Присипаємо кропом і сиром, заливаємо рештою тестом. І відправляємо на півгодини в розігріту до 200 градусів духовку. А коли рибний пиріг підрум'янитися, нарізаємо і тут же, з пилу з жару, подаємо до столу.
    І якщо вам сподобалися сьогоднішні рецепти, спробуйте також спекти солодкий шоколадно-банановий пиріг і простий капустяний на кефірі .
    Додав: admin | 17-01-2015, 22:08
    Переглядів: 1265