Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріг «Зебра» на кефірі

Пиріг «Зебра» на кефірі

17-01-2015, 22:08
1 168
Пиріг «Зебра» на кефірі
Холодним осіннім вечором приємно посидіти з рідними або друзями за чашкою чаю. А до чаю хочеться чогось солоденького. Відмінним варіантом буде пиріг «Зебра». Він не тільки виглядає оригінально, він ще і дуже смачний. Може здатися, що готувати його складно, але це зовсім не так - рецепт пирога «Зебра» на кефірі зовсім простий, треба тільки знати деякі секрети, які чекають на вас нижче. Як приготувати пиріг «Зебра», ми вам зараз розповімо. Є багато варіантів використання в рецепті цього пирога сметани, але в нашому випадку ми замінимо її кефіром - випічка буде ще ніжніше і легшим.

Рецепт «Зебра» на кефірі


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно пшеничне - 05 кг;

  • яйця - 4 шт.;

  • цукор - 250 г;

  • кефір 25%-ної жирності - 250 г;

  • масло вершкове - 100 г;

  • цукор ванільний - 5 г;

  • сода - 5 г;

  • какао - 30 г;

  • сода - 5 г;

  • сіль - щіпка.


  • Для глазурі:

  • сметана - 150 г;

  • цукор - 200 г;

  • какао - 35 г;

  • вершкове масло - 100 г;

  • лимонна кислота - 1 г;

  • ванільний цукор - 1 пакетик.


  • Приготування
    У сухий глибокій ємності збиваємо яйця з цукром і дрібкою солі. Потім розтоплюємо вершкове масло і вливаємо його тоненькою цівкою в яєчну суміш, туди ж потихеньку додаємо кефір, продовжуючи вимішувати суміш до отримання однорідної маси. Борошно просіваємо і змішуємо з ванільним цукром, а потім потихеньку всипаємо в яєчно-кефірну масу, замішуючи тісто. Соду з'єднуємо з оцтом і швидко додаємо в тісто, яке потім ділимо на 2 рівні частини. В одну насипаємо какао і акуратно вимішуємо, повинна вийти шоколадна маса.
    Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або маргарином, злегка присипаємо борошном і викладаємо тісто столовою ложкою по черзі - то біле, коричневе. Потім якимось гострим предметом малюємо кола на поверхні, щоб вийшли розлучення, як у справжньої зебри. Відправляємо форму в духовку і печемо пиріг
    Пиріг «Зебра» на кефірі
    при температурі 200 градусів 40-45 хвилин. Бажано в перші 15-20 хвилин духовку не відкривати, щоб тісто не осіло.
    Поки пиріг печеться, займемося глазур'ю. Для цього в невеликій каструлі з'єднаємо цукор, ванільний цукор, какао, лимонну кислоту, вершкове масло і домашній кефір . Все це перемішуємо і ставимо на мінімальний вогонь, постійно помішуючи. Доводимо масу до кипіння і відразу ж вимикаємо, але заважаємо ще хвилин 5. Готовий пиріг «Зебра» на кефірі поливаємо отриманої глазур'ю. За бажанням зверху можна ще посипати кокосовою стружкою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріг маннік на кефірі - рецепт
    Пиріг маннік на кефірі - рецепт
    Манник - це простий і швидкий пиріг до чаю, готується з найпростіших інгредієнтів. Такий десерт неодмінно припаде до душі і дорослим і дітям. Давайте
    Пиріг на кефірі - рецепт
    Пиріг на кефірі - рецепт
    Кефір як основа використовується для створення багатьох пирогів. Цей кисломолочний продукт надає тісту додаткову пишність і приємну ніжність. Давайте
    Пиріг з какао
    Пиріг з какао
    Не знаєте такого цікавого приготувати до вечірнього чаю? Пропонуємо просте і цікаве рішення - пиріг з какао. Таке ласощі доведеться за смаком, як
    Манник з какао
    Манник з какао
    Манник - простий пиріг на основі манної крупи. Способів його приготування з додаванням різноманітних інгредієнтів дуже багато. І сьогодні ми