Пиріг «Зебра» на кефірі

Рецепт «Зебра» на кефірі
Інгредієнти:
Для тіста:
Для глазурі:
Приготування
У сухий глибокій ємності збиваємо яйця з цукром і дрібкою солі. Потім розтоплюємо вершкове масло і вливаємо його тоненькою цівкою в яєчну суміш, туди ж потихеньку додаємо кефір, продовжуючи вимішувати суміш до отримання однорідної маси. Борошно просіваємо і змішуємо з ванільним цукром, а потім потихеньку всипаємо в яєчно-кефірну масу, замішуючи тісто. Соду з'єднуємо з оцтом і швидко додаємо в тісто, яке потім ділимо на 2 рівні частини. В одну насипаємо какао і акуратно вимішуємо, повинна вийти шоколадна маса.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або маргарином, злегка присипаємо борошном і викладаємо тісто столовою ложкою по черзі - то біле, коричневе. Потім якимось гострим предметом малюємо кола на поверхні, щоб вийшли розлучення, як у справжньої зебри. Відправляємо форму в духовку і печемо пиріг

Поки пиріг печеться, займемося глазур'ю. Для цього в невеликій каструлі з'єднаємо цукор, ванільний цукор, какао, лимонну кислоту, вершкове масло і домашній кефір . Все це перемішуємо і ставимо на мінімальний вогонь, постійно помішуючи. Доводимо масу до кипіння і відразу ж вимикаємо, але заважаємо ще хвилин 5. Готовий пиріг «Зебра» на кефірі поливаємо отриманої глазур'ю. За бажанням зверху можна ще посипати кокосовою стружкою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Пиріг маннік на кефірі - рецепт
Манник - це простий і швидкий пиріг до чаю, готується з найпростіших інгредієнтів. Такий десерт неодмінно припаде до душі і дорослим і дітям. Давайте

Пиріг на кефірі - рецепт
Кефір як основа використовується для створення багатьох пирогів. Цей кисломолочний продукт надає тісту додаткову пишність і приємну ніжність. Давайте

Пиріг з какао
Не знаєте такого цікавого приготувати до вечірнього чаю? Пропонуємо просте і цікаве рішення - пиріг з какао. Таке ласощі доведеться за смаком, як

Манник з какао
Манник - простий пиріг на основі манної крупи. Способів його приготування з додаванням різноманітних інгредієнтів дуже багато. І сьогодні ми