Холодним осіннім вечором приємно посидіти з рідними або друзями за чашкою чаю. А до чаю хочеться чогось солоденького. Відмінним варіантом буде пиріг «Зебра». Він не тільки виглядає оригінально, він ще і дуже смачний. Може здатися, що готувати його складно, але це зовсім не так - рецепт пирога «Зебра» на кефірі зовсім простий, треба тільки знати деякі секрети, які чекають на вас нижче. Як приготувати пиріг «Зебра», ми вам зараз розповімо. Є багато варіантів використання в рецепті цього пирога сметани, але в нашому випадку ми замінимо її кефіром - випічка буде ще ніжніше і легшим.
Рецепт «Зебра» на кефірі
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне - 05 кг; яйця - 4 шт.; цукор - 250 г; кефір 25%-ної жирності - 250 г; масло вершкове - 100 г; цукор ванільний - 5 г; сода - 5 г; какао - 30 г; сода - 5 г; сіль - щіпка. Для глазурі:
сметана - 150 г; цукор - 200 г; какао - 35 г; вершкове масло - 100 г; лимонна кислота - 1 г; ванільний цукор - 1 пакетик. Приготування У сухий глибокій ємності збиваємо яйця з цукром і дрібкою солі. Потім розтоплюємо вершкове масло і вливаємо його тоненькою цівкою в яєчну суміш, туди ж потихеньку додаємо кефір, продовжуючи вимішувати суміш до отримання однорідної маси. Борошно просіваємо і змішуємо з ванільним цукром, а потім потихеньку всипаємо в яєчно-кефірну масу, замішуючи тісто. Соду з'єднуємо з оцтом і швидко додаємо в тісто, яке потім ділимо на 2 рівні частини. В одну насипаємо какао і акуратно вимішуємо, повинна вийти шоколадна маса.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом або маргарином, злегка присипаємо борошном і викладаємо тісто столовою ложкою по черзі - то біле, коричневе. Потім якимось гострим предметом малюємо кола на поверхні, щоб вийшли розлучення, як у справжньої зебри. Відправляємо форму в духовку і печемо пиріг
при температурі 200 градусів 40-45 хвилин. Бажано в перші 15-20 хвилин духовку не відкривати, щоб тісто не осіло.
Поки пиріг печеться, займемося глазур'ю. Для цього в невеликій каструлі з'єднаємо цукор, ванільний цукор, какао, лимонну кислоту, вершкове масло і домашній кефір . Все це перемішуємо і ставимо на мінімальний вогонь, постійно помішуючи. Доводимо масу до кипіння і відразу ж вимикаємо, але заважаємо ще хвилин 5. Готовий пиріг «Зебра» на кефірі поливаємо отриманої глазур'ю. За бажанням зверху можна ще посипати кокосовою стружкою.