Французький салат з м'ясом

Основна впізнавана деталь
Класична французька заправка для салату готується згідно певних пропорціях: на 1 частину натурального винного оцту - 3 частини оливкової олії Extra Virgin (тобто першого холодного віджиму). Зазвичай до цієї суміші додають невелику кількість готової діжонської гірчиці, іноді трохи меду. В заправку додають трохи солі і меленого перцю (різних видів), іноді - часник і кілька крапель соку лимона. У південних областях, на середземноморському узбережжі використовують традиційний соус Айолі», до складу якого крім оливкової олії, оцту, гірчиці і часнику входить яєчний жовток (краще використовувати перепелині яйця, щоб уникнути зараження сальмонельозом).
Готуємо салат французький з м'ясом
Інгредієнти:
Інгредієнти для заправки:
Приготування:
Картопля, зварена в мундирі» охолоджуємо і очищаємо від шкірки і нарізаємо досить тонкими скибочками. Відварне м'ясо (зрозуміло, охолоджене) і свіжі помідори також нарізаємо скибочками. Всі інгредієнти викладаємо шарами на листя салату: спочатку шар картоплі, потім шар м'яса, шар помідорів і т. д. Останній шар: красиво викладемо очищені перепелині яєчка, можна цілком, а можна - половинки. Готуємо заправку. Товчемо в ступці часник або продавлюємо через прес. Змішуємо масло, оцет, гірчицю, часник і сік лимона. Поливаємо салат рівномірно і оформляємо зеленню. Слід зауважити, французи кріп не використовують. Ну ось, французький салат з яловичиною готовий. Класичний французький салат добре подавати з французьким столовим вином. До салату з яловичиною підійде червоне або рожеве, до салату зі свинячим (або курячим) м'ясом більше підійде рожеве або біле вино.
Інший варіант
Інший рецепт класичного французького салату.
Інгредієнти:

Приготування:
Відварене куряче м'ясо наріжемо невеликими кубиками або брусочками. Перець наріжемо короткою соломкою, помідори - скибочками, а цибулю - кружальцями. Відварену спаржу наріжемо зручними для їжі шматочками. Відварену брокколі розберемо на дрібні суцвіття. Можна змішати всі інгредієнти салату, а можна викласти шарами. Викладемо дно салатниці листям зеленого салату. Зверху викладемо сам салат. Посиплемо подрібненою зеленню і зеленим луком. Поллємо заправкою, рясно і рівномірно. Злегка збризніть соком лимона. Можна додати трохи натертого на дрібній тертці Пармезану.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат Нісуаз
Салат Нісуаз, як можна зрозуміти з його назви, родом з Ніцци. Втім, сьогодні його можна зустріти в ресторанах всього світу, цей салат дуже

Соус "Айолі": рецепт
Дуже популярний не тільки на батьківщині у Франції, але і у всьому світі соус Айолі» готується дуже просто. Його назва говорить сама за себе: айолі в

Італійський салат з макаронами
Італійський теплий салат з макаронами дає просто безмежний простір фантазії! Додати в нього можна практично все, що завгодно, головний інгредієнт -

Салат Олів'є з куркою
Олів'є - це завжди смачно Який салат можна назвати більш популярним у нашій країні, ніж олів'є? Без нього святковий стіл здається порожнім, так і у

Салат Цезар
Хрусткий салат Завдяки винахідливості і винахідливості власника невеликого ресторанчика, розташованого недалеко від Голлівуду, Цезаря Кардіні,