Французький салат з м'ясом
Рецептів салатів французької кухні безліч. До речі, слід згадати про те, що поняття «французька кухня» умовно-збірне, оскільки в різних регіонах Франції існують свої унікальні кулінарні традиції. Однак багато хто задається питанням, як зробити французький салат, наприклад, хоча б для того, щоб подати його до французького провину. Можна все ж виділити об'єднуючу деталь в приготуванні французьких салатів - це заправка.
Основна впізнавана деталь
Класична французька заправка для салату готується згідно певних пропорціях: на 1 частину натурального винного оцту - 3 частини оливкової олії Extra Virgin (тобто першого холодного віджиму). Зазвичай до цієї суміші додають невелику кількість готової діжонської гірчиці, іноді трохи меду. В заправку додають трохи солі і меленого перцю (різних видів), іноді - часник і кілька крапель соку лимона. У південних областях, на середземноморському узбережжі використовують традиційний соус Айолі», до складу якого крім оливкової олії, оцту, гірчиці і часнику входить яєчний жовток (краще використовувати перепелині яйця, щоб уникнути зараження сальмонельозом).
Інгредієнти:
грам 250-300 відвареної нежирної яловичини (а краще телятини);
грам 300-400 картоплі, відвареної в мундирі»;
грам 300 щільних стиглих свіжих червоних помідорів;
8 зварених круто перепелиних яєць;
листя зеленого салату;
зелень (петрушка, розмарин, базилік, коріандр).
Інгредієнти для заправки:
пара столових ложок оливкової олії;
1-2 столових ложки натурально винного оцту (можна замінити бальзамічним оцтом, тоді смак салату буде досить вишуканим);
2 чайних ложки готової діжонської гірчиці;
1 щіпка свіжомеленого чорного перцю;
2 зубчики часнику;
сік половинки лимона.
Приготування:
Картопля, зварена в мундирі» охолоджуємо і очищаємо від шкірки і нарізаємо досить тонкими скибочками. Відварне м'ясо (зрозуміло, охолоджене) і свіжі помідори також нарізаємо скибочками. Всі інгредієнти викладаємо шарами на листя салату: спочатку шар картоплі, потім шар м'яса, шар помідорів і т. д. Останній шар: красиво викладемо очищені перепелині яєчка, можна цілком, а можна - половинки. Готуємо заправку. Товчемо в ступці часник або продавлюємо через прес. Змішуємо масло, оцет, гірчицю, часник і сік лимона. Поливаємо салат рівномірно і оформляємо зеленню. Слід зауважити, французи кріп не використовують. Ну ось, французький салат з яловичиною готовий. Класичний французький салат добре подавати з французьким столовим вином. До салату з яловичиною підійде червоне або рожеве, до салату зі свинячим (або курячим) м'ясом більше підійде рожеве або біле вино.
Інший варіант
Інший рецепт класичного французького салату.
Інгредієнти:
1 невелика відварена куряча грудка;
2 солодких перцю;
4 щільних помідора;
грам 200 відварених стебел спаржі;
грам 200 подваренной брокколі;
1 стебло цибулі-порею;
5-8 пір'я зеленого лука;
листя зеленого салату;
зелень;
заправка (дивись вище);
пів-лимона;
сіль.
Приготування:
Відварене куряче м'ясо наріжемо невеликими кубиками або брусочками. Перець наріжемо короткою соломкою, помідори - скибочками, а цибулю - кружальцями. Відварену спаржу наріжемо зручними для їжі шматочками. Відварену брокколі розберемо на дрібні суцвіття. Можна змішати всі інгредієнти салату, а можна викласти шарами. Викладемо дно салатниці листям зеленого салату. Зверху викладемо сам салат. Посиплемо подрібненою зеленню і зеленим луком. Поллємо заправкою, рясно і рівномірно. Злегка збризніть соком лимона. Можна додати трохи натертого на дрібній тертці Пармезану.
Основна впізнавана деталь
Класична французька заправка для салату готується згідно певних пропорціях: на 1 частину натурального винного оцту - 3 частини оливкової олії Extra Virgin (тобто першого холодного віджиму). Зазвичай до цієї суміші додають невелику кількість готової діжонської гірчиці, іноді трохи меду. В заправку додають трохи солі і меленого перцю (різних видів), іноді - часник і кілька крапель соку лимона. У південних областях, на середземноморському узбережжі використовують традиційний соус Айолі», до складу якого крім оливкової олії, оцту, гірчиці і часнику входить яєчний жовток (краще використовувати перепелині яйця, щоб уникнути зараження сальмонельозом).
Готуємо салат французький з м'ясом
Інгредієнти:
Інгредієнти для заправки:
Приготування:
Картопля, зварена в мундирі» охолоджуємо і очищаємо від шкірки і нарізаємо досить тонкими скибочками. Відварне м'ясо (зрозуміло, охолоджене) і свіжі помідори також нарізаємо скибочками. Всі інгредієнти викладаємо шарами на листя салату: спочатку шар картоплі, потім шар м'яса, шар помідорів і т. д. Останній шар: красиво викладемо очищені перепелині яєчка, можна цілком, а можна - половинки. Готуємо заправку. Товчемо в ступці часник або продавлюємо через прес. Змішуємо масло, оцет, гірчицю, часник і сік лимона. Поливаємо салат рівномірно і оформляємо зеленню. Слід зауважити, французи кріп не використовують. Ну ось, французький салат з яловичиною готовий. Класичний французький салат добре подавати з французьким столовим вином. До салату з яловичиною підійде червоне або рожеве, до салату зі свинячим (або курячим) м'ясом більше підійде рожеве або біле вино.
Інший варіант
Інший рецепт класичного французького салату.
Інгредієнти:
Приготування:
Відварене куряче м'ясо наріжемо невеликими кубиками або брусочками. Перець наріжемо короткою соломкою, помідори - скибочками, а цибулю - кружальцями. Відварену спаржу наріжемо зручними для їжі шматочками. Відварену брокколі розберемо на дрібні суцвіття. Можна змішати всі інгредієнти салату, а можна викласти шарами. Викладемо дно салатниці листям зеленого салату. Зверху викладемо сам салат. Посиплемо подрібненою зеленню і зеленим луком. Поллємо заправкою, рясно і рівномірно. Злегка збризніть соком лимона. Можна додати трохи натертого на дрібній тертці Пармезану.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат Нісуаз
Салат Нісуаз, як можна зрозуміти з його назви, родом з Ніцци. Втім, сьогодні його можна зустріти в ресторанах всього світу, цей салат дуже
Соус "Айолі": рецепт
Дуже популярний не тільки на батьківщині у Франції, але і у всьому світі соус Айолі» готується дуже просто. Його назва говорить сама за себе: айолі в
Італійський салат з макаронами
Італійський теплий салат з макаронами дає просто безмежний простір фантазії! Додати в нього можна практично все, що завгодно, головний інгредієнт -
Салат Олів'є з куркою
Олів'є - це завжди смачно Який салат можна назвати більш популярним у нашій країні, ніж олів'є? Без нього святковий стіл здається порожнім, так і у
Салат Цезар
Хрусткий салат Завдяки винахідливості і винахідливості власника невеликого ресторанчика, розташованого недалеко від Голлівуду, Цезаря Кардіні,