Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка в горщику

Курка в горщику

19-03-2015, 18:42
1 394
Курка в горщику
У горщиках можна готувати різні страви, у тому числі, і з м'яса курки. Як приготувати картоплю з куркою в горщиках? Наприклад, можна зробити класичне блюдо: жульєн з куркою і грибами.

Жульєн в горщиках


Інгредієнти:

  • 400 г відвареного курячого філе;

  • 300 г печериць;

  • 1-2 цибулини;

  • півсклянки натуральної сметани;

  • зелень;

  • твердий сир;

  • сухі спеції.


  • Приготування:
    Відварене заздалегідь і охолоджене куряче філе наріжемо дрібними кубиками. Промиємо печериці ретельно і наріжемо невеликими шматочками. Спассеруем в сковороді на вершковому (або рослинному) маслі до прозорості очищений і дрібно нарізану ріпчасту цибулю. Додамо печериці і протушкуйте 5 хвилин, помішуючи лопаткою. Розкладемо в горщики цибульно-грибну пасеровку, додамо в кожен курячого м'яса, потроху сметани і сухих спецій. Перемішаємо і помістимо накриті горщики у розігріту духовку хвилин на 20. Готову курку в горщиках з картоплею і грибами посиплемо тертим сиром (можна поставити їх в остигає духовку хвилин на 5 щоб сир добре подплавился) і присиплем подрібненою зеленню - вийде жульєн.

    Печеня з курки з грибами


    Печеня з курки з грибами можна готувати і слідуючи дещо іншим рецептами та технологіями, наприклад, можна не обсмажувати продукти, тоді час запікання слід збільшувати і додати трохи води або бульйону в кожен горщик. У будь-якому випадку, якщо елементарно дотримуватися рецепту, філе курки в горщику з іншими інгредієнтами виходить гарним і смачним.

    Курка з чорносливом в горщику


    Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка (грам 400-500);

  • 1-2 цибулини;

  • 200 г чорносливу;

  • 1 велика стигла айва;

  • 2 червоних солодких перцю;

  • мелений чорний перець;

  • 2-4 зубчики часнику;

  • зелень (кінза, петрушка, базилік);

  • сіль;

  • лимон.


  • Приготування:
    Злегка проваримо куряче філе (хвилин 30). Поки вона вариться, заллємо чорнослив гарячою водою хвилин на 30 потім воду зіллємо і, видаливши кісточки, наріжемо чорнослив дрібно. Спассеруем нарізану цибулю в окремій сковороді на курячому жирі і розкладемо його потроху кожен горщик. Трохи остудимо куряче філе, наріжемо його кубиками і розкладемо шматочки по горщикам. Плесни в кожен потроху води, накриємо і помістимо в духовку хвилин на 15. А в цей час плід айви разрежем на 4 частини і видалити серцевину з кісточками. Наріжемо скибочками впоперек кожної четвертинки і швидко збризніть соком лимона, щоб айва не потемніла. Перець наріжемо короткою соломкою. Дістанемо горщики з духовки і додамо до кожного потроху шматочків айви, чорносливу і солодкого перцю, сухих спецій, трохи води і перемішати. Накриємо горщики і помістимо ще раз в духовку хвилин на 20. Якщо хочете, можна в середині процесу прибрати кришечки з горщиків. У нас вийде дуже смачна юшка. Перед подачею додати в кожен горщик подрібнені зелень і часник. При бажанні можна додати в цю пряну юшку по ложці сметани. Подамо та виделку і ложку.

    Класична курка в горщику


    Для цієї страви, по-селянськи ситного і смачного, знадобиться ціла курка, цибулина, трохи столового білого вина, часник, сіль і перець. Курячу тушку треба порубати на невеликі шматочки (2-3 укусу), ретельно промити, обсушити рушником. Викладемо шматочки курки в миску,
    Курка в горщику
    туди ж крупно наріжемо цибулину, видавимо пару зубчиків часнику, посолити і поперчити м'ясо. Заллємо куряче м'ясо білим вином (кількість вина залежить від розміру курки) і залишимо на 12-16 годин, виймемо м'ясо і помістимо у змазані рослинним маслом формочки. Готуйте 40 хвилин на середньо-сильному вогні. Можна змастити курку сметаною перед закладкою в горщики. Якщо ви хочете, щоб шматочки курки вийшли рум'яними, але не знаєте, як це приготувати, горщики з куркою слід потримати в духовій шафі під кришкою півгодини, а потім кришку зняти і ще 20 хвилин дати курці підрум'янитися.
    До будь чудовим страв з курки в горщиках добре подавати світле столове вино.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Жульєн в горщиках
    Жульєн в горщиках
    Жульєн в горщиках - відмінний варіант святкового або недільного вечері. Варіантів його приготування досить. Ми ж підібрали для вас найбільш смачні і
    Курка з вершками
    Курка з вершками
    Курка з вершками - це смачне і ніжне блюдо, яке чудово підійде як для святкового, так і буденного столу. Пропонуємо вам 2 варіанти цього простого
    Куряче філе в горщиках
    Куряче філе в горщиках
    Куряче філе в горщиках, приготоване з грибами або картоплею - чудове блюдо, яке може порадувати навіть самого вибагливого гурмана. Давайте розглянемо
    Курка з грибами в горщику
    Курка з грибами в горщику
    Курка з грибами в горщику - відмінне рішення для сімейного обіду у вихідний день. До того ж таке блюдо готується досить швидко і без зайвих зусиль.
    Тарталетки з грибами
    Тарталетки з грибами
    Хочете здивувати гостей незвичайним блюдом, але зовсім немає часу готувати щось складне? Тоді тарталетки з грибами - ідеальний для вас варіант. Самі
    Жульєн в тарталетках
    Жульєн в тарталетках
    Жульєн в тарталетках - це відмінне блюдо для святкового і фуршетного столу, і приготувати його досить просто, використовуючи звичайні продукти. Ми