Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Курка з вершками

Курка з вершками

19-03-2015, 17:46
2 170
Курка з вершками
Додавання в процесі приготування до різних м'ясних, рибних і овочевих страв натуральних молочних вершків надає вже готовим стравам особливо ніжний і вишуканий смак. Звичайно, вершки містять високий відсоток молочного жиру, але страви з присутністю жиру насичують меншою кількістю. А, крім того, деяка кількість різноманітних жирів необхідно організму людини, особливо в областях з спекотним кліматом.
Курка в вершках з грибами - смачне та вишукане блюдо високої загальноєвропейської кухні, способи приготування якого сходять до французьким кулінарним традиціям. Зрозуміло, щоб страва не виходило занадто жирним, краще всього використовувати філе. Розповімо, як можна приготувати курку в вершках. Варіантів кілька.

Рецепт курки з печерицями в вершках в духовці


Для приготування нам знадобиться вогнетривка форма.
Інгредієнти:

  • куряче філе - близько 600 г;

  • печериці свіжі - близько 400 м;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • вершки молочні натуральні - близько 170 мл;

  • мелений мускатний горіх;

  • перець запашний і/або білий мелений;

  • зелень (розмарин, петрушка);

  • рослинна олія або курячий жир для обсмажування;

  • сіль.


  • Приготування
    Очищену цибулю дрібно наріжемо і спассеруем в сковороді на рослинному маслі або жирі. Печериці очистимо, промиємо і відкинемо на друшляк. Потім наріжемо не занадто дрібно і обсмажимо до золотистого відтінку (окремо). Змішаємо пасеровану цибулю з грибами. Наріжемо куряче м'ясо невеликими кубиками.
    Додамо м'ясо до цибульно-грибної суміші і помістимо в духову шафу, розігрітий до середньої температури на 30 хвилин. Можна накрити форму кришкою або затягнути фольгою. Якщо запікаєте у відкритій формі, треба 1-2 рази в процесі запікання хлюпнути трохи світлого несульфитированного вина або води. Після закінчення зазначеного часу заливаємо рівномірно вміст форми вершковим соусом (вершки + сухі спеції + продавлений часник і сіль).
    Продовжуємо процес запікання ще протягом 10-20 хвилин. Подаємо курку з печерицями у вершках , оформивши зеленню.
    Гарнір можна вибрати практично будь-який, а вино - столове рожеве, біле (або спеціальні вина, наприклад, херес, мадера, мускат).
    Приблизно таким же способом можна готувати курку в вершках з грибами, використовуючи порційні керамічні горщики. У цьому варіанті добре додати в кожен горщик декілька відносно великих скибочок картоплі і трохи бульйону або води (вино не додаємо) - вийде дуже смачно.

    Рецепт курки, тушкованої в вершках на сковороді


    Інгредієнти:

  • куряче філе або м'ясо з стегенець - близько 600 г;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • часник - 4-5 зубчиків;

  • вино несульфитированное світле - 30 мл;

  • вершки молочні натуральні - близько 130-150 мл;

  • готова діжонська гірчиця - 1-2 ч. ложки;

  • мелений мускатний горіх;

  • перець запашний і/або білий мелений;

  • зелень (розмарин, петрушка, коріандр);

  • перець гострий червоний;

  • гвоздичка;

  • лавровий лист;

  • рослинна олія (оливкова) або курячий жир для обсмажування;

  • сіль.


  • Приготування
    Цей рецепт трохи більш простий в сенсі способу приготування і більш характерний для південних областей Франції.
    На добре розігрітій глибокій сковороді на сильному вогні швидко обсмажуємо поросяти, ягняти цибулю. Активно маніпулюють лопаткою. Як тільки цибуля зазолотился, додаємо нарізане невеликими шматочками куряче м'ясо і злегка обсмажуємо все разом. Зменшуємо подачу
    Курка з вершками
    вогню і додаємо чарку вина, сухі спеції (алкоголь випаровується, а запах залишається). Готуємо на середньому вогні протягом 10 хвилин, активно помішуємо, потім зменшуємо вогонь і тушкуємо, прикривши кришкою протягом 20 хвилин.
    В цей час готуємо соус з вершків. Товчемо В ступці спочатку лавровий лист, гвоздичку і горошини перцю, потім додаємо часник, сіль і гострий перець. Додаємо це вершки разом з гірчицею. Проціджуємо через ситечко і заливаємо майже готову курку.
    Перемішуємо і доводимо до готовності під кришкою. Гарнір можливий практично будь. Вино краще вибрати світле столове. Перед подачею оформляємо великою кількістю зелені.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Обід «Мрія дон-Жуана»
    Обід «Мрія дон-Жуана»
    Пропонуємо вам рецепт чудового і смачної страви під назвою «Обід «Мрія дон-Жуана», що нагадує овочеве рагу. Воно неодмінно припаде до смаку не тільки
    Свинина з вершками
    Свинина з вершками
    Свинина - смачне і ніжне м'ясо саме по собі, але якщо її ще й з вершками приготувати, то м'ясо вийде дивовижно ніжним. Такий вишуканий вечерю
    Печериці з вершками
    Печериці з вершками
    Печериці з вершками - це відмінне поєднання інгредієнтів, при якому виходить чудове корисне блюдо. Пропонуємо вам простий рецепт смажених печериць з
    Картопля в вершках
    Картопля в вершках
    Картопля у вершках - чудове блюдо для всієї родини, яке добре подати до ланчу або обіду. Приготувати таку страву досить просто, і в цьому вам
    Жульєн в тарталетках
    Жульєн в тарталетках
    Жульєн в тарталетках - це відмінне блюдо для святкового і фуршетного столу, і приготувати його досить просто, використовуючи звичайні продукти. Ми
    Курка у вершках в мультиварці
    Курка у вершках в мультиварці
    Курка у вершках - це соковите і смачне блюдо, яке чудово підійде для сімейного вечері. А щоб прискорити процес приготування ми будемо гасити птицю в