Картопля в вершках

Так що вивчимо, як приготувати картоплю в вершках. Вибираємо дрібний (а краще середньо-дрібний, щоб не розрізати) молода картопля, коренеплоди повинні бути приблизно однакового розміру. Зрізати шкірку не треба, промиємо бульби, замочимо в трохи підсоленій холодній воді в мисці, очистимо, ще раз промиємо і обсушим чистою серветкою - тепер можна готувати.
Картопля, запечена в духовці у вершках з сиром
Інгредієнти:
Приготування
Нагріваємо невеликий глибоке деко (форму) і рясно змащуємо його розтопленим жиром або вершковим маслом. Викладаємо картоплю (цілком) не тісно - так, щоб було легко перевертати. Беремо деко за краї і струшуємо, нехай картоплини обмажутся жиром. Поміщаємо в розігріту духову шафу на 20 хвилин. Запікаємо при температурі близько 200 градусів за С.
Доки картопля запікається, приправляємо вершки сумішшю карі або іншими меленими спеціями.
Через 20 хвилин, коли картопля як мінімум наполовину вже запікся, виймаємо форму з духовки, струшуємо і поливаємо картопля вершками (якщо бульбочки не перекинулися самі - акуратно допоможіть їм виделкою). Далі повертаємо форму в духовку. Якщо хочете, щоб картопля була підсмажений - не закривайте (якщо навпаки - скористайтесь кришкою або фольгою). Запікаємо ще протягом 20 хвилин.
Дрібно рубаємо часник і зелень, тремо сир на тертці, все перемішуємо. Готовий гарячий запечену картоплю викладаємо на порційні тарілки і швидко посипаємо сиром, змішаним з часником і зеленню. Сир не повинен потекти - нехай лише розплавиться, для цього почекаємо хвилин 5-8.
Страву можна подати в якості самостійного, краще до ланчу або використовувати як гарнір до м'ясних і рибних страв.
Картопля з грибами в вершках, тушкований на сковороді
До списку інгредієнтів першого рецепта (див. вище) додамо 300 г свіжих грибів (білі, печериці, гливи) і 1 цибулину.
Приготування
Розтопити на сковороді жир або олію (можна використовувати і соняшникова). Спассеруем поросяти, ягняти цибулю, додамо нарізані не занадто дрібно гриби і картоплю (вони гасяться приблизно однаковий час). Злегка обсмажуємо, перевертаючи лопаткою протягом 5 хвилин. Потім заливаємо вершками, змішаними з сухими меленими спеціями. Перемішуємо і тушкуємо на слабкому вогні ще протягом 10-15 хвилин, прикривши кришкою.

Можна подати до цієї страви (ну, або до попереднього) трохи світлого столового вина або чарку пахучої ягідної міцної настойки в якості аперитиву.
Намагайтеся не зловживати цією смакотою (особливо охочі стати стрункішою) і не готувати занадто часто страви, що поєднують в собі «швидкі» вуглеводи з жирами.
Рекомендуємо добрі рецепти

Риба в вершках в духовці
Риба - це корисний і дієтичний продукт, а якщо вона ще приготовлена в вершках в духовці - то страва буде дивовижно ніжним і смачним. Пропонуємо

Картопля з вершками
Картопля з вершками - дуже ніжний гарнір, він підійде і до будь-якого м'яса, а так само буде чудово виглядати як самостійне блюдо. Приготувати таку

Картопля, тушкована в сметані
Іноді хочеться чогось простого, але смачного. І у нас є для вас цікаве рішення - пропонуємо зробити тушковану картоплю в сметані. Нічого складного у

Картопля з м'ясом у духовці
Картопля з м'ясом в духовці - чудовий варіант обіду у вихідний день у колі родини. Це апетитне блюдо сподобається як дорослим, так і дітям. Давайте

Курка з вершками
Курка з вершками - це смачне і ніжне блюдо, яке чудово підійде як для святкового, так і буденного столу. Пропонуємо вам 2 варіанти цього простого

Курка в томатному соусі
З курячого м'яса готують безліч смачних і цікавих страв. Це можуть бути як варені, смажені, так і тушковані основні страви. І зараз ми підкажемо вам