Картопля, тушкована в сметані
Іноді хочеться чогось простого, але смачного. До сімейного обіду або вечері можна приготувати тушковану картоплю зі сметаною. Це цілком традиційне для пострадянського простору, дуже смачне і ситне блюдо.
Інгредієнти:
картопля - близько 5-8 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сметана середньої жирності - близько 170 мл;
часник - 2 зубчики;
масло вершкове натуральне або рослинне;
перець чорний мелений;
зелень (кріп, петрушка, кінза);
сіль.
Приготування
Картоплю очистимо й наріжемо не занадто дрібно. Почистимо і дрібно нашинкуем цибулю. Розігріємо масло в казані або глибокій сковороді. Спассеруем цибулю до золотистого відтінку. Додамо картоплю і перемішаємо. Тушкуємо під кришкою на малому вогні, періодично перемішуючи лопаткою. При необхідності подбавим трохи води. Коли картопля буде майже готовий, додаємо сметану, поперчити і злегка присолим. Прогреем, але до кипіння не доводимо. Готову тушковану картоплю в сметані розкладаємо в тарілки супові чашки, а краще - красиві теракотові мисочки в сільському стилі. Приправляємо рубаною зеленню і часником.
Буде ще смачніше, якщо приготувати тушковану картоплю в сметані з грибами. Звичайно, гриби краще використовувати вирощені штучно (білі, печериці або гливи), ну або ті, які ростуть у лісах в природних екологічно нормальних умовах.
До тієї ж пропорції продуктів (див. вище) беремо ще 200-300 г свіжих грибів.
Приготування
Гриби промиваємо і відкидаємо на друшляк, а потім скидаємо на серветку. Нарізаємо гриби дрібно, але не занадто. Картопля готуємо так само, як описано в попередньому рецепті, а гриби обсмажуємо на окремій сковороді і тушкуємо з додаванням води під кришкою на малому вогні протягом як мінімум 20 хвилин, до випаровування зайвої рідини і появи красивого коричневого відтінку. Додаємо гриби до тушкованого картоплі перед тим, як влити сметану. Перемішуємо і прогріваємо. Приправляємо спеціями, часником і зеленню. Почекаємо хвилин 10 і можна подавати до столу.
Інгредієнти:
картопля - близько 500-600 г;
сметана - близько 200-250 г;
вода - близько 100 мл;
вершкове масло натуральне - 20 г;
мускатний горіх мелений;
чорний перець мелений і інші спеції - за смаком;
зелень свіжа і часник;
сіль.
Приготування
Змащуємо робочу чашу мультиварки маслом і закладаємо в неї очищені і нарізані картоплю і цибулю. Якщо вирішили готувати з грибами, то і нарізані гриби. Додаємо сметану, воду, приправляємо спеціями і трохи додаємо сіль. Акуратно перемішуємо.
Вибираємо режим «Гасіння» і час - 1 година. Приправляємо подрібненим часником і зеленню безпосередньо перед подачею до столу. Ось і все, тушкована картопля в мультиварці готова!
Урізноманітнити ваше домашнє меню допоможе тушкована картопля з овочами - просто, смачно і швидко.
Як приготувати картоплю в сметані?
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю очистимо й наріжемо не занадто дрібно. Почистимо і дрібно нашинкуем цибулю. Розігріємо масло в казані або глибокій сковороді. Спассеруем цибулю до золотистого відтінку. Додамо картоплю і перемішаємо. Тушкуємо під кришкою на малому вогні, періодично перемішуючи лопаткою. При необхідності подбавим трохи води. Коли картопля буде майже готовий, додаємо сметану, поперчити і злегка присолим. Прогреем, але до кипіння не доводимо. Готову тушковану картоплю в сметані розкладаємо в тарілки супові чашки, а краще - красиві теракотові мисочки в сільському стилі. Приправляємо рубаною зеленню і часником.
Тушкована картопля в сметані з грибами
Буде ще смачніше, якщо приготувати тушковану картоплю в сметані з грибами. Звичайно, гриби краще використовувати вирощені штучно (білі, печериці або гливи), ну або ті, які ростуть у лісах в природних екологічно нормальних умовах.
До тієї ж пропорції продуктів (див. вище) беремо ще 200-300 г свіжих грибів.
Приготування
Гриби промиваємо і відкидаємо на друшляк, а потім скидаємо на серветку. Нарізаємо гриби дрібно, але не занадто. Картопля готуємо так само, як описано в попередньому рецепті, а гриби обсмажуємо на окремій сковороді і тушкуємо з додаванням води під кришкою на малому вогні протягом як мінімум 20 хвилин, до випаровування зайвої рідини і появи красивого коричневого відтінку. Додаємо гриби до тушкованого картоплі перед тим, як влити сметану. Перемішуємо і прогріваємо. Приправляємо спеціями, часником і зеленню. Почекаємо хвилин 10 і можна подавати до столу.
Тушковану картоплю в сметані в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Змащуємо робочу чашу мультиварки маслом і закладаємо в неї очищені і нарізані картоплю і цибулю. Якщо вирішили готувати з грибами, то і нарізані гриби. Додаємо сметану, воду, приправляємо спеціями і трохи додаємо сіль. Акуратно перемішуємо.
Вибираємо режим «Гасіння» і час - 1 година. Приправляємо подрібненим часником і зеленню безпосередньо перед подачею до столу. Ось і все, тушкована картопля в мультиварці готова!
Урізноманітнити ваше домашнє меню допоможе тушкована картопля з овочами - просто, смачно і швидко.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тушкована картопля з реберцями
Хто ж з нас не любить картоплю в різних варіаціях: відварну, смажену, запечену, пюре. Сьогодні ми вам пропонуємо кілька цікавих рецептів створення
Тушкована картопля з грибами
Тушковану картоплю з грибами можна подавати і в якості самостійного блюда, і у вигляді гарніру до м'яса. Страва вийде ситним, ароматним і смачним.
Гливи в сметані
Гливи в сметані - чудове і вишукане блюдо, яке можна подавати як до святкового, так і буденного столу. І сьогодні ми з вами поділимося цікавими
Гриби в сметані
Гриби - цінний харчовий продукт. З них готують багато різних страв. Їх варять, тушкують, смажать, маринують і т. д. І сьогодні ми розповімо вам, як
Білі гриби з картоплею
З грибів можна приготувати безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні мова піде про білих грибах. Давайте згасимо і посмажимо їх з картоплею. Вийде
Тушкована картопля в мультиварці
Мультиварка - чудова помічниця для будь-якої господині. У ній можна варити, смажити, тушкувати, готувати на пару, запікати. І сьогодні ми поділимося