Гриби в сметані

Для цього люди не тільки збирають природно ростуть гриби, але і навчилися розводити деякі види промисловим способом. Різні гриби об'єднує характерний смак і запах, який відрізняється відтінками. Практично будь-які, у всякому разі, переважна більшість видів грибів виходять смачно, якщо готувати їх зі сметаною або вершками, таких рецептів відомо безліч. Гриби можуть бути тушкованими або смаженими, в будь-якому випадку, сметана чудовим чином доповнить і підкреслить їх смак.
Розповімо, як правильно приготувати гриби в сметані.
Важливі моменти:
Тушковані гриби з цибулею в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Гриби замочимо в холодній підсоленій воді на 10 хвилин. Промиємо, якщо необхідно, очистимо і відкинемо на друшляк, а краще - на чисту полотняну серветку.
Очистимо і нашинкуем цибулю чверть кільцями або дрібніше. Гриби наріжемо не занадто дрібно.
Розтопити в сковороді олію на середньому вогні. Спассеруем цибулю до зміни відтінку. Додамо гриби. Пасеруємо всі разом, помішуючи лопаткою, протягом 5 хвилин, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо, прикривши кришкою, ще протягом 15 хвилин (гливи можна і швидше, вони і сирі їстівні).
Ближче до кінця процесу додаємо сметану, приправлену меленим перцем і мускатним горіхом. Перемішуємо, трохи додаємо сіль і на слабкому вогні доводимо майже до кипіння. Вимикаємо вогонь і дамо постояти 10 хвилин під кришкою. Додаємо дрібно рубаний зелений лук і продавлений через прес часник. Можна, звичайно, додати різні ароматні трави (петрушку, кріп та ін), але в дуже невеликих кількостях, щоб не занадто спотворювати смак. Подавати можна з відварним рисом , картоплею, гречкою, горохом, квасолею, різними кашами.
З напоїв краще всього вибрати якусь міцну гірку, ягідну настоянку або світле столове вино.
Гриби в сметані можна подати з куркою, вареної тушкованої або смаженою. Курку краще приготувати окремо. Якщо готуєте всі разом, в одному казані, закладайте цибулю і шматки курки на 20-30 хвилин раніше, ніж гриби.
Смажені гриби зі сметаною в південному стилі
Інгредієнти:

Приготування
У глибокій сковороді розтоплюємо жир або масло. На сильному вогні обсмажуємо нарізані гриби до золотистого відтінку. Вливаємо чарку текіли або рому, перемішуємо і підпалюємо. Через 3 хвилини збиваємо вогонь кришкою. Тепер вливаємо сметану, додаємо сіль, додаємо спеції і перемішуємо. Вимикаємо вогонь, закриваємо кришкою. Через 10 хвилин додаємо подрібнений часник і зелень. Подаємо з рисом, картоплею, квасолею або полентою .
Рекомендуємо добрі рецепти

Картопля, тушкована в сметані
Іноді хочеться чогось простого, але смачного. І у нас є для вас цікаве рішення - пропонуємо зробити тушковану картоплю в сметані. Нічого складного у

Рис з грибами
Рис з грибами - смачне і просте у приготуванні блюдо. Дуже актуально для вегетаріанців і тих, хто поститься. У нашій статті ми зібрали найбільш

Куряча печінка в сметані
Куряча печінка - доступний і корисний продукт, з якого можна приготувати різні страви. Але самою ніжною і соковитою куряча печінка виходить

Печериці з вершками
Печериці з вершками - це відмінне поєднання інгредієнтів, при якому виходить чудове корисне блюдо. Пропонуємо вам простий рецепт смажених печериць з

Смажені гриби з майонезом
Смажені гриби з цибулею і картоплею - чудово смачну страву, а якщо приправити майонезом і додати трохи сиру, то вийде жульєн. Ми пропонуємо кілька

Як готувати печериці?
Печериці - найпоширеніші у світі гриби. Вони чудово поєднуються з м'ясними, овочевими стравами, а також сиром. Як правильно готувати печериці, ми вам