Гриби в сметані
На світі існує безліч видів їстівних грибів, які, як відомо, не є рослинами або тваринами, але все ж ближче до останніх. Всі їстівні гриби - цінний харчовий продукт, а деякі з них є делікатесами. Багато видів грибів не лише смачними, корисними та поживними, але і володіють цілющими властивостями. З них готують різні страви, консервують і сушать.
Для цього люди не тільки збирають природно ростуть гриби, але і навчилися розводити деякі види промисловим способом. Різні гриби об'єднує характерний смак і запах, який відрізняється відтінками. Практично будь-які, у всякому разі, переважна більшість видів грибів виходять смачно, якщо готувати їх зі сметаною або вершками, таких рецептів відомо безліч. Гриби можуть бути тушкованими або смаженими, в будь-якому випадку, сметана чудовим чином доповнить і підкреслить їх смак.
Розповімо, як правильно приготувати гриби в сметані.
Важливі моменти:
намагайтеся використовувати гриби, вирощені промисловим способом або зібрані в екологічно чистих місцях, далеко від доріг і підприємств;
сметану на відміну від вершків слід піддавати лише мінімальній термічній обробці, інакше вона втратить природну структуру і корисність. Вибирайте натуральну сметану, а не сумнівні сметанні продукти.
Інгредієнти:
гриби свіжі (білі, печериці, гливи) - близько 400 м;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
сметана жирна - близько 150-170 мл;
цибуля зелена - 5-8 пір'я;
часник - 2 зубчики;
масло вершкове натуральне топлене;
перець чорний запашний мелений;
тертий мускатний горіх;
сіль.
Приготування
Гриби замочимо в холодній підсоленій воді на 10 хвилин. Промиємо, якщо необхідно, очистимо і відкинемо на друшляк, а краще - на чисту полотняну серветку.
Очистимо і нашинкуем цибулю чверть кільцями або дрібніше. Гриби наріжемо не занадто дрібно.
Розтопити в сковороді олію на середньому вогні. Спассеруем цибулю до зміни відтінку. Додамо гриби. Пасеруємо всі разом, помішуючи лопаткою, протягом 5 хвилин, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо, прикривши кришкою, ще протягом 15 хвилин (гливи можна і швидше, вони і сирі їстівні).
Ближче до кінця процесу додаємо сметану, приправлену меленим перцем і мускатним горіхом. Перемішуємо, трохи додаємо сіль і на слабкому вогні доводимо майже до кипіння. Вимикаємо вогонь і дамо постояти 10 хвилин під кришкою. Додаємо дрібно рубаний зелений лук і продавлений через прес часник. Можна, звичайно, додати різні ароматні трави (петрушку, кріп та ін), але в дуже невеликих кількостях, щоб не занадто спотворювати смак. Подавати можна з відварним рисом , картоплею, гречкою, горохом, квасолею, різними кашами.
З напоїв краще всього вибрати якусь міцну гірку, ягідну настоянку або світле столове вино.
Гриби в сметані можна подати з куркою, вареної тушкованої або смаженою. Курку краще приготувати окремо. Якщо готуєте всі разом, в одному казані, закладайте цибулю і шматки курки на 20-30 хвилин раніше, ніж гриби.
Інгредієнти:
гриби свіжі - близько 400 м;
масло рослинне або вершкове натуральне або тваринний жир;
сметана - близько 150 мл;
часник - 2-3 зубчики;
ром або текіла - близько 30 мл;
гострий червоний перець;
паприка;
каррі;
зелень (цибуля, коріандр, базилік, петрушка);
сіль.
Приготування
У глибокій сковороді розтоплюємо жир або масло. На сильному вогні обсмажуємо нарізані гриби до золотистого відтінку. Вливаємо чарку текіли або рому, перемішуємо і підпалюємо. Через 3 хвилини збиваємо вогонь кришкою. Тепер вливаємо сметану, додаємо сіль, додаємо спеції і перемішуємо. Вимикаємо вогонь, закриваємо кришкою. Через 10 хвилин додаємо подрібнений часник і зелень. Подаємо з рисом, картоплею, квасолею або полентою .
Для цього люди не тільки збирають природно ростуть гриби, але і навчилися розводити деякі види промисловим способом. Різні гриби об'єднує характерний смак і запах, який відрізняється відтінками. Практично будь-які, у всякому разі, переважна більшість видів грибів виходять смачно, якщо готувати їх зі сметаною або вершками, таких рецептів відомо безліч. Гриби можуть бути тушкованими або смаженими, в будь-якому випадку, сметана чудовим чином доповнить і підкреслить їх смак.
Розповімо, як правильно приготувати гриби в сметані.
Важливі моменти:
Тушковані гриби з цибулею в сметані
Інгредієнти:
Приготування
Гриби замочимо в холодній підсоленій воді на 10 хвилин. Промиємо, якщо необхідно, очистимо і відкинемо на друшляк, а краще - на чисту полотняну серветку.
Очистимо і нашинкуем цибулю чверть кільцями або дрібніше. Гриби наріжемо не занадто дрібно.
Розтопити в сковороді олію на середньому вогні. Спассеруем цибулю до зміни відтінку. Додамо гриби. Пасеруємо всі разом, помішуючи лопаткою, протягом 5 хвилин, після чого зменшуємо вогонь і тушкуємо, прикривши кришкою, ще протягом 15 хвилин (гливи можна і швидше, вони і сирі їстівні).
Ближче до кінця процесу додаємо сметану, приправлену меленим перцем і мускатним горіхом. Перемішуємо, трохи додаємо сіль і на слабкому вогні доводимо майже до кипіння. Вимикаємо вогонь і дамо постояти 10 хвилин під кришкою. Додаємо дрібно рубаний зелений лук і продавлений через прес часник. Можна, звичайно, додати різні ароматні трави (петрушку, кріп та ін), але в дуже невеликих кількостях, щоб не занадто спотворювати смак. Подавати можна з відварним рисом , картоплею, гречкою, горохом, квасолею, різними кашами.
З напоїв краще всього вибрати якусь міцну гірку, ягідну настоянку або світле столове вино.
Гриби в сметані можна подати з куркою, вареної тушкованої або смаженою. Курку краще приготувати окремо. Якщо готуєте всі разом, в одному казані, закладайте цибулю і шматки курки на 20-30 хвилин раніше, ніж гриби.
Смажені гриби зі сметаною в південному стилі
Інгредієнти:
Приготування
У глибокій сковороді розтоплюємо жир або масло. На сильному вогні обсмажуємо нарізані гриби до золотистого відтінку. Вливаємо чарку текіли або рому, перемішуємо і підпалюємо. Через 3 хвилини збиваємо вогонь кришкою. Тепер вливаємо сметану, додаємо сіль, додаємо спеції і перемішуємо. Вимикаємо вогонь, закриваємо кришкою. Через 10 хвилин додаємо подрібнений часник і зелень. Подаємо з рисом, картоплею, квасолею або полентою .
Рекомендуємо добрі рецепти
Картопля, тушкована в сметані
Іноді хочеться чогось простого, але смачного. І у нас є для вас цікаве рішення - пропонуємо зробити тушковану картоплю в сметані. Нічого складного у
Рис з грибами
Рис з грибами - смачне і просте у приготуванні блюдо. Дуже актуально для вегетаріанців і тих, хто поститься. У нашій статті ми зібрали найбільш
Куряча печінка в сметані
Куряча печінка - доступний і корисний продукт, з якого можна приготувати різні страви. Але самою ніжною і соковитою куряча печінка виходить
Печериці з вершками
Печериці з вершками - це відмінне поєднання інгредієнтів, при якому виходить чудове корисне блюдо. Пропонуємо вам простий рецепт смажених печериць з
Смажені гриби з майонезом
Смажені гриби з цибулею і картоплею - чудово смачну страву, а якщо приправити майонезом і додати трохи сиру, то вийде жульєн. Ми пропонуємо кілька
Як готувати печериці?
Печериці - найпоширеніші у світі гриби. Вони чудово поєднуються з м'ясними, овочевими стравами, а також сиром. Як правильно готувати печериці, ми вам