Рис з грибами
Кулінарній культурі багатьох країн і традицій відомі рецепти різних страв з таким світоглядом поєднанням як рис і гриби. Ця комбінація цілком гармонійна, а тому усталена і досить популярна. Особливо цікаві страви з рису і грибів для віруючих і вегетаріанців.
Гриби, звичайно ж, можна використовувати самі різні: білі, підберезники, підосичники, сироїжки, свинушки, опеньки і багато інших, але більш безпечні гриби, зібрані в екологічно чистих місцях або вирощені штучно (для жителів великих міст це більш актуально). Є чимало варіантів, як приготувати рис з грибами, більшість з них досить нескладні.
Інгредієнти:
рис - близько 300 м;
гриби свіжі (білі, гливи, печериці) - близько 500 м (звичайно, можна використовувати і сушені заготовлені заздалегідь гриби, тоді треба їх попередньо замочити у воді на деякий час);
цибуля ріпчаста - 2 шт. середнього розміру;
олія рослинна;
часник - 1-2 зубчики;
свіжа зелень;
спеції сухі мелені (можна обійтися меленим чорним перцем).
Приготування
Відваримо промитий рис до готовності без розмішування і зіллємо воду. Можна і промити кип'яченою водою, а потім відкинути на сито. Очищену цибулю дрібно наріжемо і обсмажимо до легкого золотистого відтінку. Гриби, нарізані досить дрібно (але не занадто), можна додати в сковороду з цибулею і обсмажувати, а потім тушкувати до готовності з додаванням спецій, помішуючи, або обсмажити і згасити в окремій сковороді.
Змішаємо цибульно-грибну суміш з рисом. Трохи додаємо сіль і подаємо з рубаними зеленню і часником. Можна використовувати цю страву в якості начинки для голубців , пирогів і пиріжків.
Якщо до вас несподівано прийшли гості, можна на швидку руку приготувати салат з рисом , грибами і сиром, використовуючи готові консервовані гриби, мариновані або солоні.
Інгредієнти:
зварений рис - близько 300 м;
гриби мариновані - 250-300 г;
сир твердий - 150-200 г;
оливки без кісточок - 1 банка;
олія оливкова;
часник (можна маринований, а можна свіжий);
сік лимона;
зелень свіжа.
Приготування
Подрібнити до потрібного розміру всі інгредієнти і змішаємо в салатниці з рисом. Поллємо всі сумішшю оливкової олії з лимонним соком. Прикрасимо зеленню.
Не всі і не завжди бажають вегетарианствовать або постити. У цих випадках можна готувати рис з куркою, грибами і овочами.
Інгредієнти:
куряче філе або стегна, гомілки (можна з кісточками) - близько 600 г;
гриби свіжі (гливи, печериці або білі) - 300 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
перець червоний солодкий - 1-2 шт.;
рис зварений - близько 300-400 г;
спеції сухі мелені;
часник;
масло рослинне або курячий жир;
зелень свіжа різна.
Приготування
Куряче м'ясо наріжемо або порубаємо на шматки зручного для їжі розміру. Очищений цибулю і моркву, нарізані дрібно, обсмажимо на олії в казані, сотейнику або глибокій сковороді. Додамо шматки курки і будемо гасити до зміни кольору. Готуємо, прикривши кришкою помішуючи, при необхідності підливаючи води протягом 20 хвилин. Додаємо нарізані не занадто дрібно гриби і солодкий перець. Можна додати грам 200 молодої стручкової квасолі (якщо вона заморожена, то за 10-15 хвилин до готовності). Тушкуємо ще протягом 20 хвилин з додаванням спецій. Рис відварюємо окремо і зливаємо воду. Змішуємо рис і тушковану з овочами курку. Присипаємо рубаною зеленню і часником.
Можна приготувати рис з грибами і в мультиварці. Послідовність дій така ж, як при звичайному приготуванні. Режими і час приготування слід обирати і встановлювати відповідно з інструкцією до конкретного девайсу.
Гриби, звичайно ж, можна використовувати самі різні: білі, підберезники, підосичники, сироїжки, свинушки, опеньки і багато інших, але більш безпечні гриби, зібрані в екологічно чистих місцях або вирощені штучно (для жителів великих міст це більш актуально). Є чимало варіантів, як приготувати рис з грибами, більшість з них досить нескладні.
Рецепт рису з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Відваримо промитий рис до готовності без розмішування і зіллємо воду. Можна і промити кип'яченою водою, а потім відкинути на сито. Очищену цибулю дрібно наріжемо і обсмажимо до легкого золотистого відтінку. Гриби, нарізані досить дрібно (але не занадто), можна додати в сковороду з цибулею і обсмажувати, а потім тушкувати до готовності з додаванням спецій, помішуючи, або обсмажити і згасити в окремій сковороді.
Змішаємо цибульно-грибну суміш з рисом. Трохи додаємо сіль і подаємо з рубаними зеленню і часником. Можна використовувати цю страву в якості начинки для голубців , пирогів і пиріжків.
Якщо до вас несподівано прийшли гості, можна на швидку руку приготувати салат з рисом , грибами і сиром, використовуючи готові консервовані гриби, мариновані або солоні.
Салат з грибами і рисом і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Подрібнити до потрібного розміру всі інгредієнти і змішаємо в салатниці з рисом. Поллємо всі сумішшю оливкової олії з лимонним соком. Прикрасимо зеленню.
Не всі і не завжди бажають вегетарианствовать або постити. У цих випадках можна готувати рис з куркою, грибами і овочами.
Рис з грибами і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Куряче м'ясо наріжемо або порубаємо на шматки зручного для їжі розміру. Очищений цибулю і моркву, нарізані дрібно, обсмажимо на олії в казані, сотейнику або глибокій сковороді. Додамо шматки курки і будемо гасити до зміни кольору. Готуємо, прикривши кришкою помішуючи, при необхідності підливаючи води протягом 20 хвилин. Додаємо нарізані не занадто дрібно гриби і солодкий перець. Можна додати грам 200 молодої стручкової квасолі (якщо вона заморожена, то за 10-15 хвилин до готовності). Тушкуємо ще протягом 20 хвилин з додаванням спецій. Рис відварюємо окремо і зливаємо воду. Змішуємо рис і тушковану з овочами курку. Присипаємо рубаною зеленню і часником.
Можна приготувати рис з грибами і в мультиварці. Послідовність дій така ж, як при звичайному приготуванні. Режими і час приготування слід обирати і встановлювати відповідно з інструкцією до конкретного девайсу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат зі смаженими грибами
Гриби - смачний харчовий продукт, в якому міститься калій, магній, фосфор, вітаміни групи B, D, C, A. Їх можна готувати різними способами: варити,
Салат з куркою і квасолею
Для любителів легких і в той же час ситних салатів ми пропонуємо приготувати салат з курки з квасолею. Таке поєднання потрібно обов'язково розбавити
Картопля, тушкована в сметані
Іноді хочеться чогось простого, але смачного. І у нас є для вас цікаве рішення - пропонуємо зробити тушковану картоплю в сметані. Нічого складного у
Заливний пиріг з грибами
Якщо ви хочете у вихідні дні побалувати себе і рідних чим-небудь смачним і оригінальним, тоді пропонуємо вам зробити заливний пиріг з грибами.
Квасоля з грибами - рецепт
Квасоля з грибами - прекрасне блюдо для вегетаріанців і тих, хто поститься. Готується воно досить швидко і просто, а виходить дуже смачним і
Тарталетки з грибами
Хочете здивувати гостей незвичайним блюдом, але зовсім немає часу готувати щось складне? Тоді тарталетки з грибами - ідеальний для вас варіант. Самі