Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з куркою і квасолею

Салат з куркою і квасолею

22-03-2015, 14:07
1 213
Салат з куркою і квасолею
Квасоля будь-якого сорту і стану стиглості, а також куряче м'ясо (особливо філе) - чудово гармонійна гастрономічна пара - використовуючи ці продукти в якості основних, можна готувати різні смачні і корисні салати. Такі салати можна вважати дієтичними, при цьому вони будуть дуже ситними, що вельми важливо і привабливо для бажаючих щільно обідати або вечеряти, зберігаючи стрункість фігури.

Рецепт корисного салату з червоної квасолі і курки з грибами


Інгредієнти:

  • квасоля червона готова, варена (піде і консервована) - близько 200-300 р;

  • куряче м'ясо відварне, без шкіри і кісточок (з грудки і/або стегон, гомілок) - близько 300 м;

  • гриби свіжі: гливи , печериці або білі (можна мариновані) - близько 300 м;

  • цибуля ріпчаста червоний або звичайний - 1 шт., або молодий зелений;

  • перець солодкий червоний - 2 шт.;

  • зелень свіжа різна (петрушка, базилік, кінза та ін);

  • часник - 2 зубчики;

  • олія холодного віджиму;

  • оцет фруктовий натуральний або сік лимона.


  • Приготування
    Якщо використовуєте консервовану квасоля, злийте консервуючий соус-сироп і промийте її кип'яченою водою, після чого відкиньте на друшляк. Зрозуміло, можна використовувати кольорову квасолю або навіть білу (остання, однак, менш корисна порівняно з червоною та кольоровий).
    Якщо використовуєте мариновані гриби, вийміть їх з маринаду і промийте. Якщо гриби свіжі, проваріть їх протягом 20 хвилин і злийте воду. Гливи можна не варити, вони їстівні і корисні в сирому вигляді.
    Варене куряче м'ясо наріжте невеликими шматочками, цибулю - півкільцями або чверть кільцями, солодкий перець - короткою соломкою. Часник і зелень дрібно нарубаєте.
    З'єднайте всі інгредієнти в салатниці і полийте заправкою з суміші олії з оцтом в співвідношенні 3:1 перемішайте і подавайте на стіл. Замість олійно-оцтової заправки можна використовувати несолодкий йогурт натуральний середньої жирності або майонез (краще домашнього приготування).
    До такого дивовижного салату добре подати перехилити келих легкого столового вина для кращого засвоєння.

    Салат з курки і стручкової квасолі


    Чудово корисний салат можна приготувати з стручкової квасолі скурицей, морквою, маринованими грибами та огірками.
    Інгредієнти:

  • квасоля стручкова заморожена - 1 стандартна упаковка;

  • куряче м'ясо відварне, без шкіри і кісток - близько 300-400 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • морква по-корейськи - близько 200 г (можна купити готову в підприємствах домової кухні);

  • гриби мариновані будь - близько 200 г;

  • огірки мариновані дрібні - 4-5 шт.;

  • зелень свіжа різна (петрушка, кріп, базилік, кінза);

  • часник - 1-2 зубчики;

  • олія холодного віджиму;

  • оцет натуральний яблучний або сік лимона.


  • Приготування
    Візьмемо з пачки замороженої квасолі стільки, скільки потрібно (наприклад, 1/2 або 2/3), і відваримо протягом зазначеного на упаковці часу, після чого відкинемо на друшляк.
    Відварене куряче м'ясо наріжемо невеликими шматочками, огірочки - кружечками або брусочками, цибулю - півкільцями. Якщо
    Салат з куркою і квасолею
    гриби великі, їх теж можна дрібніше нарізати. Зелень і часник порубаємо ножем.
    З'єднаємо в салатниці куряче м'ясо, квасоля, печериці, огірочки, морква по-корейськи і зелень з часником. Поллємо заправкою з масла з оцтом або соком лимона (співвідношення 3:1). Можна замість олійно-оцтової заправки використовувати несолодкий йогурт або майонез. Незайвими в цьому салатик будуть і молоді зелені оливки без кісточок - їх можна нарізати кружечками. Також можна додати в нього 2-3 зварених круто рубаних курячих яйця.
    До такого салату можна подати столове вино або гірку або ягідну настойку в якості аперитиву.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з яловичиною та квасолею
    Салат з яловичиною та квасолею
    Всі ми знаємо про користь квасолі, особливо темних сортів, також як і про користь відвареної яловичини. А ми пропонуємо вам поєднати ці два пристрої
    Салат з консервованої горбуші
    Салат з консервованої горбуші
    Горбуша - делікатесна риба, яка найчастіше з'являється на наших прилавка в консервованому вигляді. З консервованої горбуші виходять дивовижно смачні
    Тигрові креветки - рецепт
    Тигрові креветки - рецепт
    Тигрові креветки - делікатесний продукт. Свою назву креветки отримали з-за характерного забарвлення панцира, що нагадує смужки у тигра. Під панцирем
    Рис з грибами
    Рис з грибами
    Рис з грибами - смачне і просте у приготуванні блюдо. Дуже актуально для вегетаріанців і тих, хто поститься. У нашій статті ми зібрали найбільш
    Квасоля з грибами - рецепт
    Квасоля з грибами - рецепт
    Квасоля з грибами - прекрасне блюдо для вегетаріанців і тих, хто поститься. Готується воно досить швидко і просто, а виходить дуже смачним і