Салат з куркою і квасолею
Квасоля будь-якого сорту і стану стиглості, а також куряче м'ясо (особливо філе) - чудово гармонійна гастрономічна пара - використовуючи ці продукти в якості основних, можна готувати різні смачні і корисні салати. Такі салати можна вважати дієтичними, при цьому вони будуть дуже ситними, що вельми важливо і привабливо для бажаючих щільно обідати або вечеряти, зберігаючи стрункість фігури.
Інгредієнти:
квасоля червона готова, варена (піде і консервована) - близько 200-300 р;
куряче м'ясо відварне, без шкіри і кісточок (з грудки і/або стегон, гомілок) - близько 300 м;
гриби свіжі: гливи , печериці або білі (можна мариновані) - близько 300 м;
цибуля ріпчаста червоний або звичайний - 1 шт., або молодий зелений;
перець солодкий червоний - 2 шт.;
зелень свіжа різна (петрушка, базилік, кінза та ін);
часник - 2 зубчики;
олія холодного віджиму;
оцет фруктовий натуральний або сік лимона.
Приготування
Якщо використовуєте консервовану квасоля, злийте консервуючий соус-сироп і промийте її кип'яченою водою, після чого відкиньте на друшляк. Зрозуміло, можна використовувати кольорову квасолю або навіть білу (остання, однак, менш корисна порівняно з червоною та кольоровий).
Якщо використовуєте мариновані гриби, вийміть їх з маринаду і промийте. Якщо гриби свіжі, проваріть їх протягом 20 хвилин і злийте воду. Гливи можна не варити, вони їстівні і корисні в сирому вигляді.
Варене куряче м'ясо наріжте невеликими шматочками, цибулю - півкільцями або чверть кільцями, солодкий перець - короткою соломкою. Часник і зелень дрібно нарубаєте.
З'єднайте всі інгредієнти в салатниці і полийте заправкою з суміші олії з оцтом в співвідношенні 3:1 перемішайте і подавайте на стіл. Замість олійно-оцтової заправки можна використовувати несолодкий йогурт натуральний середньої жирності або майонез (краще домашнього приготування).
До такого дивовижного салату добре подати перехилити келих легкого столового вина для кращого засвоєння.
Чудово корисний салат можна приготувати з стручкової квасолі скурицей, морквою, маринованими грибами та огірками.
Інгредієнти:
квасоля стручкова заморожена - 1 стандартна упаковка;
куряче м'ясо відварне, без шкіри і кісток - близько 300-400 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
морква по-корейськи - близько 200 г (можна купити готову в підприємствах домової кухні);
гриби мариновані будь - близько 200 г;
огірки мариновані дрібні - 4-5 шт.;
зелень свіжа різна (петрушка, кріп, базилік, кінза);
часник - 1-2 зубчики;
олія холодного віджиму;
оцет натуральний яблучний або сік лимона.
Приготування
Візьмемо з пачки замороженої квасолі стільки, скільки потрібно (наприклад, 1/2 або 2/3), і відваримо протягом зазначеного на упаковці часу, після чого відкинемо на друшляк.
Відварене куряче м'ясо наріжемо невеликими шматочками, огірочки - кружечками або брусочками, цибулю - півкільцями. Якщо гриби великі, їх теж можна дрібніше нарізати. Зелень і часник порубаємо ножем.
З'єднаємо в салатниці куряче м'ясо, квасоля, печериці, огірочки, морква по-корейськи і зелень з часником. Поллємо заправкою з масла з оцтом або соком лимона (співвідношення 3:1). Можна замість олійно-оцтової заправки використовувати несолодкий йогурт або майонез. Незайвими в цьому салатик будуть і молоді зелені оливки без кісточок - їх можна нарізати кружечками. Також можна додати в нього 2-3 зварених круто рубаних курячих яйця.
До такого салату можна подати столове вино або гірку або ягідну настойку в якості аперитиву.
Рецепт корисного салату з червоної квасолі і курки з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Якщо використовуєте консервовану квасоля, злийте консервуючий соус-сироп і промийте її кип'яченою водою, після чого відкиньте на друшляк. Зрозуміло, можна використовувати кольорову квасолю або навіть білу (остання, однак, менш корисна порівняно з червоною та кольоровий).
Якщо використовуєте мариновані гриби, вийміть їх з маринаду і промийте. Якщо гриби свіжі, проваріть їх протягом 20 хвилин і злийте воду. Гливи можна не варити, вони їстівні і корисні в сирому вигляді.
Варене куряче м'ясо наріжте невеликими шматочками, цибулю - півкільцями або чверть кільцями, солодкий перець - короткою соломкою. Часник і зелень дрібно нарубаєте.
З'єднайте всі інгредієнти в салатниці і полийте заправкою з суміші олії з оцтом в співвідношенні 3:1 перемішайте і подавайте на стіл. Замість олійно-оцтової заправки можна використовувати несолодкий йогурт натуральний середньої жирності або майонез (краще домашнього приготування).
До такого дивовижного салату добре подати перехилити келих легкого столового вина для кращого засвоєння.
Салат з курки і стручкової квасолі
Чудово корисний салат можна приготувати з стручкової квасолі скурицей, морквою, маринованими грибами та огірками.
Інгредієнти:
Приготування
Візьмемо з пачки замороженої квасолі стільки, скільки потрібно (наприклад, 1/2 або 2/3), і відваримо протягом зазначеного на упаковці часу, після чого відкинемо на друшляк.
Відварене куряче м'ясо наріжемо невеликими шматочками, огірочки - кружечками або брусочками, цибулю - півкільцями. Якщо гриби великі, їх теж можна дрібніше нарізати. Зелень і часник порубаємо ножем.
З'єднаємо в салатниці куряче м'ясо, квасоля, печериці, огірочки, морква по-корейськи і зелень з часником. Поллємо заправкою з масла з оцтом або соком лимона (співвідношення 3:1). Можна замість олійно-оцтової заправки використовувати несолодкий йогурт або майонез. Незайвими в цьому салатик будуть і молоді зелені оливки без кісточок - їх можна нарізати кружечками. Також можна додати в нього 2-3 зварених круто рубаних курячих яйця.
До такого салату можна подати столове вино або гірку або ягідну настойку в якості аперитиву.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з яловичиною та квасолею
Всі ми знаємо про користь квасолі, особливо темних сортів, також як і про користь відвареної яловичини. А ми пропонуємо вам поєднати ці два пристрої
Салат з консервованої горбуші
Горбуша - делікатесна риба, яка найчастіше з'являється на наших прилавка в консервованому вигляді. З консервованої горбуші виходять дивовижно смачні
Тигрові креветки - рецепт
Тигрові креветки - делікатесний продукт. Свою назву креветки отримали з-за характерного забарвлення панцира, що нагадує смужки у тигра. Під панцирем
Рис з грибами
Рис з грибами - смачне і просте у приготуванні блюдо. Дуже актуально для вегетаріанців і тих, хто поститься. У нашій статті ми зібрали найбільш
Квасоля з грибами - рецепт
Квасоля з грибами - прекрасне блюдо для вегетаріанців і тих, хто поститься. Готується воно досить швидко і просто, а виходить дуже смачним і