» » Салат з консервованої горбуші

Салат з консервованої горбуші

Салат з консервованої горбуші
Горбуша - один з найбільш поширених представників благородних лососів, мешкає переважно в холодних водах Тихого і Північного Льодовитого океанів. Горбуша - невелика смачна риба з характерним відтінком плоті, делікатесний продукт. Горбушу заготовляють різними способами, в тому числі, і консервують промислово.
З горбуші, консервованої у власному соку, можна готувати вишукані рибні салати. Горбуша в томатній заливці хороша для супів, для салату не підходить.

Рецепт простого салату з консервованої горбуші


Ця страва готується швидко, що особливо чудово, якщо треба швидко приготувати гарну закуску.
Інгредієнти:

  • горбуша (консерви) - 1 стандартна банку;

  • куряче яйце - 2 шт.;

  • свіжий молодий огірок - 1 шт.;

  • редис - 5-8 шт. (або дайкон - 1 невеликий коренеплід);

  • цибуля зелена - 8 пір'я;

  • черемша зелень, кріп і інша;

  • олія рослинна;

  • лимон.


  • Приготування
    Яйця зваримо круто, остудимо, очистимо і нарубим ножем, також лук та іншу зелень. Горбушу злегка розімніть виделкою. Огірок наріжемо дрібними поздовжніми скибочками, редис - кружечками (дайкон - краще на тертку, або скористайтеся чоппером).
    Все змішуємо в салатниці і поливаємо заливкою з олії з лимонним соком (співвідношення 3:1).
    Щоб цей салат зробити більш ситним, додамо в нього 1 склянку вареного розсипчастого рису або 1 банку консервованої кольорової квасолі (соус треба злити, квасоля промити кип'яченою водою).
    Щоб надати цьому ж салату паназіатський відтінок, використовуємо для заправки соєвий соус і кунжутне масло.

    Листковий салат з консервованої горбуші


    Інгредієнти:

  • горбуша (консерви у власному соку) - 2 банки;

  • свіжі гливи або печериці - 300 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • рослинна олія для обсмажування;

  • огірок молодий зелений - 2 шт.;

  • картопля неразваристий - 5 шт.;

  • оливки без кісточок - 8 шт.;

  • куряче яйце - 4 шт.;

  • сир твердий - 250 г;

  • зелень городня;

  • майонез.


  • Приготування
    Відкриємо банку з горбушею, рибу розімніть виделкою. Картопля зваримо будь-яким зручним способом, дрібно наріжемо або натремо на крупній тертці. Гриби і цибулю, нарізані щодо дрібно, злегка обсмажуємо і злегка протушиваем. Варимо яйця круто, очистити і рубаємо ножем, огірки нарізаємо довгими маленькими скибочками, маслини - кружечками, сир тремо на тертці.
    Будуємо салат на блюдо шарами:

  • Спочатку шар тертої картоплі, змішаного з цибулею і грибами, зверху робимо візерунок «сітку з майонезу, змащуємо лопаткою.

  • Зверху другим шаром викладаємо консервовану горбушу і знову промазуємо майонезом.

  • Наступним шаром йде рубане яйце і огірок, зверху майонез.

  • Щедро присипаємо салат тертим сиром, оформляємо кружечками оливок і зеленню.


  • Салат з консервованої горбуші з брокколі, гарбузом і грушею


    Інгредієнти:

  • горбуша (консерви) - 1 банка;

  • брокколі або кольорова капуста - 300 г;

  • гарбуз мускатний - 200 г;

  • груша осіння жовта соковита, але не м'яка - 2 шт.;

  • перець солодкий болгарський червоний - 1 шт.;

  • олія рослинна;

  • часник;

  • червоний пекучий перець;

  • олія рослинна;

  • лимон;

  • городня зелень.


  • Приготування
    Салат з консервованої горбуші

    Розімніть вилкою горбушу. Брокколі розберемо на окремі качанчики і бланшируем, тобто, заллємо окропом на 5-8 хвилин, потім воду зіллємо. Грушу наріжемо невеликими скибочками і відразу збризніть соком лимона, щоб не потемніла. Гарбуз натремо на тертці для корейської моркви. Солодкий перець наріжемо соломкою. Зелень нарубим.
    З'єднаємо всі в салатниці.
    Приготуємо заливку: продавлений заправити часником масло, додамо лимонного соку, приправимо пекучим перцем. Поллємо заливкою салат і перемішати.
    Салати з консервованої горбуші можна подавати під світле несолодке вино або міцні алкогольні напої.
    Додав: admin | 22-03-2015, 13:43
    Переглядів: 1157