Салат з консервованої горбуші
Горбуша - один з найбільш поширених представників благородних лососів, мешкає переважно в холодних водах Тихого і Північного Льодовитого океанів. Горбуша - невелика смачна риба з характерним відтінком плоті, делікатесний продукт. Горбушу заготовляють різними способами, в тому числі, і консервують промислово.
З горбуші, консервованої у власному соку, можна готувати вишукані рибні салати. Горбуша в томатній заливці хороша для супів, для салату не підходить.
Ця страва готується швидко, що особливо чудово, якщо треба швидко приготувати гарну закуску.
Інгредієнти:
горбуша (консерви) - 1 стандартна банку;
куряче яйце - 2 шт.;
свіжий молодий огірок - 1 шт.;
редис - 5-8 шт. (або дайкон - 1 невеликий коренеплід);
цибуля зелена - 8 пір'я;
черемша зелень, кріп і інша;
олія рослинна;
лимон.
Приготування
Яйця зваримо круто, остудимо, очистимо і нарубим ножем, також лук та іншу зелень. Горбушу злегка розімніть виделкою. Огірок наріжемо дрібними поздовжніми скибочками, редис - кружечками (дайкон - краще на тертку, або скористайтеся чоппером).
Все змішуємо в салатниці і поливаємо заливкою з олії з лимонним соком (співвідношення 3:1).
Щоб цей салат зробити більш ситним, додамо в нього 1 склянку вареного розсипчастого рису або 1 банку консервованої кольорової квасолі (соус треба злити, квасоля промити кип'яченою водою).
Щоб надати цьому ж салату паназіатський відтінок, використовуємо для заправки соєвий соус і кунжутне масло.
Інгредієнти:
горбуша (консерви у власному соку) - 2 банки;
свіжі гливи або печериці - 300 г;
цибуля - 1 шт.;
рослинна олія для обсмажування;
огірок молодий зелений - 2 шт.;
картопля неразваристий - 5 шт.;
оливки без кісточок - 8 шт.;
куряче яйце - 4 шт.;
сир твердий - 250 г;
зелень городня;
майонез.
Приготування
Відкриємо банку з горбушею, рибу розімніть виделкою. Картопля зваримо будь-яким зручним способом, дрібно наріжемо або натремо на крупній тертці. Гриби і цибулю, нарізані щодо дрібно, злегка обсмажуємо і злегка протушиваем. Варимо яйця круто, очистити і рубаємо ножем, огірки нарізаємо довгими маленькими скибочками, маслини - кружечками, сир тремо на тертці.
Будуємо салат на блюдо шарами:
Спочатку шар тертої картоплі, змішаного з цибулею і грибами, зверху робимо візерунок «сітку з майонезу, змащуємо лопаткою.
Зверху другим шаром викладаємо консервовану горбушу і знову промазуємо майонезом.
Наступним шаром йде рубане яйце і огірок, зверху майонез.
Щедро присипаємо салат тертим сиром, оформляємо кружечками оливок і зеленню.
Інгредієнти:
горбуша (консерви) - 1 банка;
брокколі або кольорова капуста - 300 г;
гарбуз мускатний - 200 г;
груша осіння жовта соковита, але не м'яка - 2 шт.;
перець солодкий болгарський червоний - 1 шт.;
олія рослинна;
часник;
червоний пекучий перець;
олія рослинна;
лимон;
городня зелень.
Приготування
Розімніть вилкою горбушу. Брокколі розберемо на окремі качанчики і бланшируем, тобто, заллємо окропом на 5-8 хвилин, потім воду зіллємо. Грушу наріжемо невеликими скибочками і відразу збризніть соком лимона, щоб не потемніла. Гарбуз натремо на тертці для корейської моркви. Солодкий перець наріжемо соломкою. Зелень нарубим.
З'єднаємо всі в салатниці.
Приготуємо заливку: продавлений заправити часником масло, додамо лимонного соку, приправимо пекучим перцем. Поллємо заливкою салат і перемішати.
Салати з консервованої горбуші можна подавати під світле несолодке вино або міцні алкогольні напої.
З горбуші, консервованої у власному соку, можна готувати вишукані рибні салати. Горбуша в томатній заливці хороша для супів, для салату не підходить.
Рецепт простого салату з консервованої горбуші
Ця страва готується швидко, що особливо чудово, якщо треба швидко приготувати гарну закуску.
Інгредієнти:
Приготування
Яйця зваримо круто, остудимо, очистимо і нарубим ножем, також лук та іншу зелень. Горбушу злегка розімніть виделкою. Огірок наріжемо дрібними поздовжніми скибочками, редис - кружечками (дайкон - краще на тертку, або скористайтеся чоппером).
Все змішуємо в салатниці і поливаємо заливкою з олії з лимонним соком (співвідношення 3:1).
Щоб цей салат зробити більш ситним, додамо в нього 1 склянку вареного розсипчастого рису або 1 банку консервованої кольорової квасолі (соус треба злити, квасоля промити кип'яченою водою).
Щоб надати цьому ж салату паназіатський відтінок, використовуємо для заправки соєвий соус і кунжутне масло.
Листковий салат з консервованої горбуші
Інгредієнти:
Приготування
Відкриємо банку з горбушею, рибу розімніть виделкою. Картопля зваримо будь-яким зручним способом, дрібно наріжемо або натремо на крупній тертці. Гриби і цибулю, нарізані щодо дрібно, злегка обсмажуємо і злегка протушиваем. Варимо яйця круто, очистити і рубаємо ножем, огірки нарізаємо довгими маленькими скибочками, маслини - кружечками, сир тремо на тертці.
Будуємо салат на блюдо шарами:
Салат з консервованої горбуші з брокколі, гарбузом і грушею
Інгредієнти:
Приготування
Розімніть вилкою горбушу. Брокколі розберемо на окремі качанчики і бланшируем, тобто, заллємо окропом на 5-8 хвилин, потім воду зіллємо. Грушу наріжемо невеликими скибочками і відразу збризніть соком лимона, щоб не потемніла. Гарбуз натремо на тертці для корейської моркви. Солодкий перець наріжемо соломкою. Зелень нарубим.
З'єднаємо всі в салатниці.
Приготуємо заливку: продавлений заправити часником масло, додамо лимонного соку, приправимо пекучим перцем. Поллємо заливкою салат і перемішати.
Салати з консервованої горбуші можна подавати під світле несолодке вино або міцні алкогольні напої.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з рибних консервів
Салат з рибних консервів - це те, що можна приготувати дуже швидко, причому при мінімальних витратах. Але при цьому страва вийде неймовірно смачним!
Салат з рисом і горбушею
Салати - чудова закуска на будь-якому столі. І сьогодні мова піде про ситних і економних салатах з рисом і горбушею. У приготуванні цієї страви немає
Салат з горбушею
Горбуша - смачна представниця сімейства лососевих. Її часто вживають у консервованому і солоному вигляді. З неї можна приготувати дивовижні салатики
Салат «Мімоза» з горбушею
Мімоза - популярний салат, який часто можна зустріти на святкових столах. Варіантів його створення досить багато. І сьогодні ми поділимося цікавими
Горбуша копчена
Горбуша - корисна і смачна рибка, з якої можна створити безліч страв. І сьогодні ми розповімо, що можна приготувати з копченої горбуші. Це може бути
Горбуша в аерогрилі
Зажаристая горбуша з хрусткою скоринкою, або ніжна під сирною «шубкою» - все це легко можна приготувати в аерогрилі за нашим простим рецептами, за