Салат з рибних консервів
Якщо до вас несподівано прийшли гості і треба швидко скласти якусь закуску, найлегше приготувати салат, наприклад, з рибних консервів. Такі страви легко і швидко готуються і добре засвоюються. Деяким чином, салати з консервованої морської риби навіть корисні, оскільки саме в морській рибі міститься маса корисних речовин, необхідних для організму людини. Краще всього використовувати консерви, зроблені по ГОСТам. Консервовані скумбрія, оселедець, сардини, сайра, лососеві - цілком підходящі варіанти. Зрозуміло, ми говоримо про консервах з додаванням олії, але без додавання томату.
Охопимо поглядом по кухні, заглянемо в холодильник. Знайшли картоплю і яйця? Ось і добре. Готуємо простий, але смачний салат з рибних консервів (наприклад, з сардин) на швидку руку.
Інгредієнти:
сардини, консервовані з додаванням олії - 1 банка;
картопля (середнього розміру) - 2-4 шт.;
яйце куряче - 2 шт.;
огірок (солоний або свіжий, середнього розміру) - 1-2 шт.;
перець солодкий червоний - 1 шт.;
оливки без кісточок - 10-20 шт.;
олія оливкова extravirgin - 2-5 ложок;
бальзамічний оцет винний натуральний - 1-2 ст. ложки;
зелень різна - за смаком.
Приготування
Картопля відваримо «в мундирі». Відкриємо банку з консервованої сардиной і розімніть рибні шматочки виделкою, рідина зіллємо (інакше салат «попливе»). Зваримо круто яйця, остудимо їх у холодній воді, очистимо від шкаралупи. Огірок і перець наріжемо соломкою. Оливки - кожну на 3 частини. Яйця і картоплю измельчимнебольшими, зручними для їжі кубиками. Нашинкуем зелень. Викладемо всі інгредієнти в салатницю. Змішаємо оцет (або сік половинки лимона) з маслом, поллємо цією заправкою салат. Перемішаємо. Таке блюдо добре подати до світлих винам або до більш міцним, але несолодким напоїв.
Салат з консервованої скумбрією
Рибний салат з консервів скумбрії з рисом в азіатському стилі - просте, ситне блюдо. Риба і рис - цілком органічне поєднання.
Інгредієнти:
скумбрія, консервована з додаванням олії - 1 банка;
яйце куряче - 1-2 шт.;
огірок свіжий - 1-2 шт.;
цибуля зелена - 5-8 пір'я;
перець солодкий червоний - 1 шт.;
свіжий плід фенхеля - 05 шт.;
рис жовтий довгозерний - 150-170 г;
олія кунжутна - 1-2 ст. ложки;
лайм - 1 шт.;
соєвий соус - 1-2 ст. ложки;
часник - 2 зубчики;
зелень петрушки і кінзи, листя базиліка - за смаком;
гострий червоний перчик - за бажанням.
Приготування
Промиємо й відваримо рис, ложкою не розмішуємо - він повинен бути розсипчастим, зайву воду зливаємо. Яйця зваримо круто, остудимо в холодній воді, очистимо від шкаралупи і дрібно наріжемо. Відкриємо скумбрію і злегка розімніть шматочки виделкою. Дрібно нарубим цибулю і плід фенхеля. Подрібнити зелень.
Приготуємо заправку: змішуємо масло з соком лайма, соєвим соусом і продавлений часником, приправимо за смаком гострим перцем. Змішаємо всі інгредієнти в салатниці і поллємо заправкою. Прикрасимо листям базиліка.
Інгредієнти:
сайра, консервована з додаванням олії - 1-2 банки;
кукурудза консервована - 300-400 г;
яйце куряче - 2 шт.;
щільні стиглі помідори - 2-4 шт.;
перець солодкий - 1-2 шт.;
оливки темні без кісточок - 20 шт.;
часник - 2 зубчики;
олія оливкова extravirgin - 2-5 столових ложок;
лимон - 1/2 шт.;
гірчиця готова - 2 ч. ложки;
зелена цибуля - 5-8 пір'я;
зелень (петрушка, базилік, кінза) - за смаком.
Приготування
Відкриємо банки з сайрою і кукурудзою. Зіллємо рідина. Шматочки риби подрібнимо довільно. Відваримо, остудимо і очистимо яйця від шкаралупи. Яйця наріжемо дрібними кубиками, перець - соломкою, а помідори - скибочками. Оливки - кружечками. Дрібно нарубим зелень і цибулька.
Приготуємо заправку: масло з'єднаємо з гірчицею і соком лимона. Приправимо продавлений часником. Змішаємо всі інгредієнти в салатниці і поллємо заправкою. Перемішати і можна подавати до столу, доповнивши шматочком хліба з висівками і смачною нарізкою з свинячого балика .
Рецепти салатів з рибних консервів
Охопимо поглядом по кухні, заглянемо в холодильник. Знайшли картоплю і яйця? Ось і добре. Готуємо простий, але смачний салат з рибних консервів (наприклад, з сардин) на швидку руку.
Інгредієнти:
Приготування
Картопля відваримо «в мундирі». Відкриємо банку з консервованої сардиной і розімніть рибні шматочки виделкою, рідина зіллємо (інакше салат «попливе»). Зваримо круто яйця, остудимо їх у холодній воді, очистимо від шкаралупи. Огірок і перець наріжемо соломкою. Оливки - кожну на 3 частини. Яйця і картоплю измельчимнебольшими, зручними для їжі кубиками. Нашинкуем зелень. Викладемо всі інгредієнти в салатницю. Змішаємо оцет (або сік половинки лимона) з маслом, поллємо цією заправкою салат. Перемішаємо. Таке блюдо добре подати до світлих винам або до більш міцним, але несолодким напоїв.
Салат з консервованої скумбрією
Рибний салат з консервів скумбрії з рисом в азіатському стилі - просте, ситне блюдо. Риба і рис - цілком органічне поєднання.
Інгредієнти:
Приготування
Промиємо й відваримо рис, ложкою не розмішуємо - він повинен бути розсипчастим, зайву воду зливаємо. Яйця зваримо круто, остудимо в холодній воді, очистимо від шкаралупи і дрібно наріжемо. Відкриємо скумбрію і злегка розімніть шматочки виделкою. Дрібно нарубим цибулю і плід фенхеля. Подрібнити зелень.
Приготуємо заправку: змішуємо масло з соком лайма, соєвим соусом і продавлений часником, приправимо за смаком гострим перцем. Змішаємо всі інгредієнти в салатниці і поллємо заправкою. Прикрасимо листям базиліка.
Рибний салат з консервів сайри
Інгредієнти:
Приготування
Відкриємо банки з сайрою і кукурудзою. Зіллємо рідина. Шматочки риби подрібнимо довільно. Відваримо, остудимо і очистимо яйця від шкаралупи. Яйця наріжемо дрібними кубиками, перець - соломкою, а помідори - скибочками. Оливки - кружечками. Дрібно нарубим зелень і цибулька.
Приготуємо заправку: масло з'єднаємо з гірчицею і соком лимона. Приправимо продавлений часником. Змішаємо всі інгредієнти в салатниці і поллємо заправкою. Перемішати і можна подавати до столу, доповнивши шматочком хліба з висівками і смачною нарізкою з свинячого балика .
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з шинкою і огірками
Якщо вам зателефонували друзі і сказали, що через годинку будуть у вас, то потрібно терміново приготувати щось смачне, причому дуже швидко. У такому
Салат з бринзою
Бринза - це корисний ропні сир, який широко використовується в української, болгарської, молдавської кухнях. І сьогодні ми розповімо кілька простих,
Салат з селерою і куркою
Салат з селерою і куркою - це чудове низькокалорійне блюдо, відмінно підходить для дієтичного харчування. Так, і готувати його досить просто.
Салат з ковбасою і кукурудзою
Салати з ковбасою, особливо купленої в магазині, звичайно ж, не є корисним стравою. Але якщо немає часу на приготування чого-небудь серйозного або
Салат «Печінка тріски з рисом»
Будь-яка риба відмінно поєднується з рисом. Це гастрономічне поєднання найбільш часто зустрічається у представників різних країн. І сьогодні ми
Салат з консервованої горбуші
Горбуша - делікатесна риба, яка найчастіше з'являється на наших прилавка в консервованому вигляді. З консервованої горбуші виходять дивовижно смачні