Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з бринзою

Салат з бринзою

22-03-2015, 20:55
3 246
Салат з бринзою
Бринза сир, який є важливим компонентом болгарської, румунської, молдавської, української та общебалканской кухні. Цей Продукт у даному регіоні відомий з найдавніших часів. Бринзу зазвичай виробляють з овечого молока. Також бринзу в домашніх умовах готують з молока буйволиць, коров'ячого та козячого молока або їх суміші в різних пропорціях.
Бринза часто використовується для приготування складних страв, наприклад, салатів, оскільки за смаком і запахом гармонійно поєднується з різними овочами.
Правильно приготовані салати з бринзою та овочами - дуже здорове харчування, особливо підходить для тих, хто піклується про свою фігуру і травленні.
Отже, давайте розглянемо рецепти салатів з бринзою і овочами.

Салат з помідорами, огірками та бринзою


Інгредієнти:

  • бринза змішана - 200 г;

  • помідори стиглі щільні - 3-4 шт. середнього розміру;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • огірки - 2 шт. середнього розміру;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • зелень різна (петрушка, базилік та ін);

  • трохи рослинної олії (соняшникової або оливкової) для заправки;

  • сіль.


  • Приготування
    Бринзу наріжемо дрібними кубиками. Очищену цибулю нашинкуем чверть кільцями, помідори - скибочками, а огірки брусочками. Додамо продавлений часник і рубану зелень. Все змішаємо в салатниці і заправити рослинним маслом.

    Балканський овочевий салат з бринзою, солодким перцем і помідорами


    Інгредієнти:

  • бринза - 200 г;

  • оливки без кісточок - 15-20 шт.;

  • солодкий перець червоний - 2 шт.;

  • помідори стиглі - 2-4 шт.;

  • цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.;

  • перець гострий свіжий - за смаком;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • зелень різна;

  • олія рослинна;

  • винний оцет натуральний світлий (не обов'язково);

  • сіль.


  • Приготування
    Наріжемо дрібними кубиками бринзу, а оливки - кружечками або навпіл. Помідори наріжемо скибочками, солодкий перець - короткою соломкою, а очищений цибулю - чверть кільцями. Все змішаємо в салатниці, додамо продавлений часник і приправимо гострим перцем. Посиплемо рубаною зеленню і поллємо заправкою з суміші олії і оцту (3:1). Все перемішати і можна подавати до столу, навіть в якості самостійного блюда.

    Салат з бринзою, червоною квасолею і куркою


    Інгредієнти:

  • бринза змішана - 200 г;

  • варена куряча грудка - 200 г;

  • червона квасоля консервована - 200 г;

  • оливки темні без кісточок - 20 шт.;

  • цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень різна (петрушка, базилік, коріандр, естрагон);

  • олія рослинна, наприклад, гірчична або кукурудзяна;

  • гострий червоний перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Бринзу і відварне куряче філе наріжемо дрібними кубиками. Оливки наріжемо кружальцями або половинками уздовж, цибулю - чверть кільцями. Квасоля промиємо кип'яченою водою і відкинемо на друшляк. Все змішаємо в салатниці, трохи присолим, приправимо гострим перцем і продавлений часником, додамо рубану зелень. Поллємо маслом і перемішати. Легкий салат з куркою і бринзою готовий!

    Салат з огірків з бринзою і шинкою


    Інгредієнти:

  • бринза змішана - 150 г;

  • огірки - 3-4 шт. середнього розміру;

  • шинка - 200 г;

  • перець солодкий - 2 шт.;

  • перець гострий свіжий;

  • соєвий соус;

  • кунжутна олія;

  • 1-2 зубчики часнику;

  • зелень різна.


  • Приготування
    Огірки наріжемо тонкими короткими брусочками, солодкий перець - короткою соломкою, шинку - смужками, а бринзу - дрібними кубиками. Все змішаємо в салатниці.
    Салат з бринзою

    Приготуємо заправку: змішуємо соєвий соус з кунжутним маслом, приправимо часником і гострим свіжим перцем. Посиплемо салат рубаною зеленню, поллємо заправкою і перемішати. Перед подачею цього салату непогано б постояти хвилин 20.
    Ви можете і самостійно придумати і приготувати різні цікаві салати з бринзою. Думається, тільки овочеві соління для цього не підійдуть, намагайтеся використовувати свіжі або заморожені овочі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з рибних консервів
    Салат з рибних консервів
    Салат з рибних консервів - це те, що можна приготувати дуже швидко, причому при мінімальних витратах. Але при цьому страва вийде неймовірно смачним!
    Салат з селерою і куркою
    Салат з селерою і куркою
    Салат з селерою і куркою - це чудове низькокалорійне блюдо, відмінно підходить для дієтичного харчування. Так, і готувати його досить просто.
    Салат з ковбасою і кукурудзою
    Салат з ковбасою і кукурудзою
    Салати з ковбасою, особливо купленої в магазині, звичайно ж, не є корисним стравою. Але якщо немає часу на приготування чого-небудь серйозного або
    Літній салат з куркою
    Літній салат з куркою
    Влітку ми воліємо їсти більш легку їжу, але білки організму все ж потрібні. В нашій сьогоднішній статті ми розглянемо цікаві варіанти приготування
    Баклажани з бринзою
    Баклажани з бринзою
    Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
    Грецький салат з бринзою
    Грецький салат з бринзою
    Традиційно грецький салат готується з сиром «Фета» - дуже солоним молочним продуктом. Але на просторах нашої країни господині готують це відомо