Салат з бринзою
Бринза сир, який є важливим компонентом болгарської, румунської, молдавської, української та общебалканской кухні. Цей Продукт у даному регіоні відомий з найдавніших часів. Бринзу зазвичай виробляють з овечого молока. Також бринзу в домашніх умовах готують з молока буйволиць, коров'ячого та козячого молока або їх суміші в різних пропорціях.
Бринза часто використовується для приготування складних страв, наприклад, салатів, оскільки за смаком і запахом гармонійно поєднується з різними овочами.
Правильно приготовані салати з бринзою та овочами - дуже здорове харчування, особливо підходить для тих, хто піклується про свою фігуру і травленні.
Отже, давайте розглянемо рецепти салатів з бринзою і овочами.
Інгредієнти:
бринза змішана - 200 г;
помідори стиглі щільні - 3-4 шт. середнього розміру;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
огірки - 2 шт. середнього розміру;
часник - 1-2 зубчики;
зелень різна (петрушка, базилік та ін);
трохи рослинної олії (соняшникової або оливкової) для заправки;
сіль.
Приготування
Бринзу наріжемо дрібними кубиками. Очищену цибулю нашинкуем чверть кільцями, помідори - скибочками, а огірки брусочками. Додамо продавлений часник і рубану зелень. Все змішаємо в салатниці і заправити рослинним маслом.
Інгредієнти:
бринза - 200 г;
оливки без кісточок - 15-20 шт.;
солодкий перець червоний - 2 шт.;
помідори стиглі - 2-4 шт.;
цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.;
перець гострий свіжий - за смаком;
часник - 1-2 зубчики;
зелень різна;
олія рослинна;
винний оцет натуральний світлий (не обов'язково);
сіль.
Приготування
Наріжемо дрібними кубиками бринзу, а оливки - кружечками або навпіл. Помідори наріжемо скибочками, солодкий перець - короткою соломкою, а очищений цибулю - чверть кільцями. Все змішаємо в салатниці, додамо продавлений часник і приправимо гострим перцем. Посиплемо рубаною зеленню і поллємо заправкою з суміші олії і оцту (3:1). Все перемішати і можна подавати до столу, навіть в якості самостійного блюда.
Інгредієнти:
бринза змішана - 200 г;
варена куряча грудка - 200 г;
червона квасоля консервована - 200 г;
оливки темні без кісточок - 20 шт.;
цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.;
часник - 2 зубчики;
зелень різна (петрушка, базилік, коріандр, естрагон);
олія рослинна, наприклад, гірчична або кукурудзяна;
гострий червоний перець;
сіль.
Приготування
Бринзу і відварне куряче філе наріжемо дрібними кубиками. Оливки наріжемо кружальцями або половинками уздовж, цибулю - чверть кільцями. Квасоля промиємо кип'яченою водою і відкинемо на друшляк. Все змішаємо в салатниці, трохи присолим, приправимо гострим перцем і продавлений часником, додамо рубану зелень. Поллємо маслом і перемішати. Легкий салат з куркою і бринзою готовий!
Інгредієнти:
бринза змішана - 150 г;
огірки - 3-4 шт. середнього розміру;
шинка - 200 г;
перець солодкий - 2 шт.;
перець гострий свіжий;
соєвий соус;
кунжутна олія;
1-2 зубчики часнику;
зелень різна.
Приготування
Огірки наріжемо тонкими короткими брусочками, солодкий перець - короткою соломкою, шинку - смужками, а бринзу - дрібними кубиками. Все змішаємо в салатниці.
Приготуємо заправку: змішуємо соєвий соус з кунжутним маслом, приправимо часником і гострим свіжим перцем. Посиплемо салат рубаною зеленню, поллємо заправкою і перемішати. Перед подачею цього салату непогано б постояти хвилин 20.
Ви можете і самостійно придумати і приготувати різні цікаві салати з бринзою. Думається, тільки овочеві соління для цього не підійдуть, намагайтеся використовувати свіжі або заморожені овочі.
Бринза часто використовується для приготування складних страв, наприклад, салатів, оскільки за смаком і запахом гармонійно поєднується з різними овочами.
Правильно приготовані салати з бринзою та овочами - дуже здорове харчування, особливо підходить для тих, хто піклується про свою фігуру і травленні.
Отже, давайте розглянемо рецепти салатів з бринзою і овочами.
Салат з помідорами, огірками та бринзою
Інгредієнти:
Приготування
Бринзу наріжемо дрібними кубиками. Очищену цибулю нашинкуем чверть кільцями, помідори - скибочками, а огірки брусочками. Додамо продавлений часник і рубану зелень. Все змішаємо в салатниці і заправити рослинним маслом.
Балканський овочевий салат з бринзою, солодким перцем і помідорами
Інгредієнти:
Приготування
Наріжемо дрібними кубиками бринзу, а оливки - кружечками або навпіл. Помідори наріжемо скибочками, солодкий перець - короткою соломкою, а очищений цибулю - чверть кільцями. Все змішаємо в салатниці, додамо продавлений часник і приправимо гострим перцем. Посиплемо рубаною зеленню і поллємо заправкою з суміші олії і оцту (3:1). Все перемішати і можна подавати до столу, навіть в якості самостійного блюда.
Салат з бринзою, червоною квасолею і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Бринзу і відварне куряче філе наріжемо дрібними кубиками. Оливки наріжемо кружальцями або половинками уздовж, цибулю - чверть кільцями. Квасоля промиємо кип'яченою водою і відкинемо на друшляк. Все змішаємо в салатниці, трохи присолим, приправимо гострим перцем і продавлений часником, додамо рубану зелень. Поллємо маслом і перемішати. Легкий салат з куркою і бринзою готовий!
Салат з огірків з бринзою і шинкою
Інгредієнти:
Приготування
Огірки наріжемо тонкими короткими брусочками, солодкий перець - короткою соломкою, шинку - смужками, а бринзу - дрібними кубиками. Все змішаємо в салатниці.
Приготуємо заправку: змішуємо соєвий соус з кунжутним маслом, приправимо часником і гострим свіжим перцем. Посиплемо салат рубаною зеленню, поллємо заправкою і перемішати. Перед подачею цього салату непогано б постояти хвилин 20.
Ви можете і самостійно придумати і приготувати різні цікаві салати з бринзою. Думається, тільки овочеві соління для цього не підійдуть, намагайтеся використовувати свіжі або заморожені овочі.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з рибних консервів
Салат з рибних консервів - це те, що можна приготувати дуже швидко, причому при мінімальних витратах. Але при цьому страва вийде неймовірно смачним!
Салат з селерою і куркою
Салат з селерою і куркою - це чудове низькокалорійне блюдо, відмінно підходить для дієтичного харчування. Так, і готувати його досить просто.
Салат з ковбасою і кукурудзою
Салати з ковбасою, особливо купленої в магазині, звичайно ж, не є корисним стравою. Але якщо немає часу на приготування чого-небудь серйозного або
Літній салат з куркою
Влітку ми воліємо їсти більш легку їжу, але білки організму все ж потрібні. В нашій сьогоднішній статті ми розглянемо цікаві варіанти приготування
Баклажани з бринзою
Бринза - це дуже смачна різновид сиру. Її використовують у створенні самих різних блюд. І сьогодні ми хочемо вам запропонувати кілька вишуканих
Грецький салат з бринзою
Традиційно грецький салат готується з сиром «Фета» - дуже солоним молочним продуктом. Але на просторах нашої країни господині готують це відомо