Бринза сир, який є важливим компонентом болгарської, румунської, молдавської, української та общебалканской кухні. Цей Продукт у даному регіоні відомий з найдавніших часів. Бринзу зазвичай виробляють з овечого молока. Також бринзу в домашніх умовах готують з молока буйволиць, коров'ячого та козячого молока або їх суміші в різних пропорціях.
Бринза часто використовується для приготування складних страв, наприклад, салатів, оскільки за смаком і запахом гармонійно поєднується з різними овочами.
Правильно приготовані салати з бринзою та овочами - дуже здорове харчування, особливо підходить для тих, хто піклується про свою фігуру і травленні.
Отже, давайте розглянемо рецепти салатів з бринзою і овочами.
Салат з помідорами, огірками та бринзою
Інгредієнти: бринза змішана - 200 г; помідори стиглі щільні - 3-4 шт. середнього розміру; цибуля ріпчаста - 1 шт.; огірки - 2 шт. середнього розміру; часник - 1-2 зубчики; зелень різна (петрушка, базилік та ін); трохи рослинної олії (соняшникової або оливкової) для заправки; сіль. Приготування Бринзу наріжемо дрібними кубиками. Очищену цибулю нашинкуем чверть кільцями, помідори - скибочками, а огірки брусочками. Додамо продавлений часник і рубану зелень. Все змішаємо в салатниці і заправити рослинним маслом.
Балканський овочевий салат з бринзою, солодким перцем і помідорами
Інгредієнти: бринза - 200 г; оливки без кісточок - 15-20 шт.; солодкий перець червоний - 2 шт.; помідори стиглі - 2-4 шт.; цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.; перець гострий свіжий - за смаком; часник - 1-2 зубчики; зелень різна; олія рослинна; винний оцет натуральний світлий (не обов'язково); сіль. Приготування Наріжемо дрібними кубиками бринзу, а оливки - кружечками або навпіл. Помідори наріжемо скибочками, солодкий перець - короткою соломкою, а очищений цибулю - чверть кільцями. Все змішаємо в салатниці, додамо продавлений часник і приправимо гострим перцем. Посиплемо рубаною зеленню і поллємо заправкою з суміші олії і оцту (3:1). Все перемішати і можна подавати до столу, навіть в якості самостійного блюда.
Салат з бринзою, червоною квасолею і куркою
Інгредієнти: бринза змішана - 200 г; варена куряча грудка - 200 г; червона квасоля консервована - 200 г; оливки темні без кісточок - 20 шт.; цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.; часник - 2 зубчики; зелень різна (петрушка, базилік, коріандр, естрагон); олія рослинна, наприклад, гірчична або кукурудзяна; гострий червоний перець; сіль. Приготування Бринзу і відварне куряче філе наріжемо дрібними кубиками. Оливки наріжемо кружальцями або половинками уздовж, цибулю - чверть кільцями. Квасоля промиємо кип'яченою водою і відкинемо на друшляк. Все змішаємо в салатниці, трохи присолим, приправимо гострим перцем і продавлений часником, додамо рубану зелень. Поллємо маслом і перемішати. Легкий салат з куркою і бринзою готовий!
Салат з огірків з бринзою і шинкою
Інгредієнти: бринза змішана - 150 г; огірки - 3-4 шт. середнього розміру; шинка - 200 г; перець солодкий - 2 шт.; перець гострий свіжий; соєвий соус; кунжутна олія; 1-2 зубчики часнику; зелень різна. Приготування Огірки наріжемо тонкими короткими брусочками, солодкий перець - короткою соломкою, шинку - смужками, а бринзу - дрібними кубиками. Все змішаємо в салатниці.
Приготуємо заправку: змішуємо соєвий соус з кунжутним маслом, приправимо часником і гострим свіжим перцем. Посиплемо салат рубаною зеленню, поллємо заправкою і перемішати. Перед подачею цього салату непогано б постояти хвилин 20.
Ви можете і самостійно придумати і приготувати різні цікаві салати з бринзою. Думається, тільки овочеві соління для цього не підійдуть, намагайтеся використовувати свіжі або заморожені овочі.