Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з селерою і куркою

Салат з селерою і куркою

22-03-2015, 20:55
1 499
Салат з селерою і куркою
Салати, що містять такі компоненти як селера і відварене куряче м'ясо, дуже підходять для дієтичного харчування. Селера - продукт з негативною калорійністю, (це означає, що на перетравлювання цього продукту витрачається більше калорій, ніж організм отримує від його вживання). Цей ароматний коренеплід містить грубі волокна і корисні сполуки калію. Куряче м'ясо - легкозасвоюваний дієтичний продукт (зрозуміло, краще використовувати грудки).

Рецепт салату з селерою, куркою і оливками


Інгредієнти:

  • філе куряче варене - 400 г;

  • цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.;

  • оливки без кісточок (темні чи світлі) - 20 шт.;

  • селера - 200 г;

  • перець червоний солодкий - 2 шт.;

  • яблуко зелене кисло-солодке - 1-2 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень (базилік, кінза, петрушка);

  • оливкова олія - 5 ст. ложок;

  • оцет натуральний виноградний світлий 3-5% - 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Відварене куряче м'ясо наріжемо дрібними кубиками. Лук очистимо й наріжемо його чверть кільцями. Селера натремо на середній тертці. Червоний перець наріжемо короткою соломкою, а оливки - кружечками або навпіл уздовж кожну. Всі компоненти змішаємо в салатниці, додамо продавлений часник, рубану зелень і в останню чергу (щоб не встигла потемніти) - яблуко, нарізане дрібними кубиками. Заправимо салат заливкою з суміші оливкової олії з оцтом. Всі перемішаємо.

    Салат з куркою, селерою і ананасом


    Інгредієнти:

  • філе куряче варене - 300 г;

  • ананас (можна консервований) - 300 г;

  • селера - 150 г;

  • часник - 2 зубчики;

  • червоний перець гострий - 1 шт.;

  • зелень петрушки і коріандру;

  • олія оливкова - 5 ст. ложок;

  • сік лайма - 1-2 ст. ложки.


  • Приготування
    Наріжемо куряче філе невеликими кубиками, а ананас брусочками. Селера натремо на крупній тертці. Нарубим зелень. Все змішаємо в салатниці, додамо продавлений часник. Приправимо гострим перцем за смаком. Поллємо заправкою з соку лайма і оливкової олії.

    Салат з виноградом, куркою і селерою


    Інгредієнти:

  • відварене куряче м'ясо - 300 г;

  • селера - 150 г;

  • виноград світлий столовий з щільними ягодами і маленькими кісточками - 1 гронка середнього розміру;

  • класичний натуральний йогурт без добавок - 200 мл;

  • Салат з селерою і куркою

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень петрушки, кінзи і базиліку;

  • перець червоний гострий.


  • Приготування
    Куряче м'ясо наріжемо дрібними кубиками, селеру натремо на тертці. Ягоди винограду оборвем з гронки (ягоди використовуємо цілими). Зелень порубаємо. Все змішаємо в салатниці, приправимо гострим перцем і продавлений часником. Заправимо салат йогуртом . Смачний салат з куркою і виноградом готовий!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з креветками і печерицями
    Салат з креветками і печерицями
    Вишуканий салат з креветками і печерицями - прекрасне рішення для фуршетної вечірки або святкового столу. І головне приготувати його досить просто. І
    Салат з бринзою
    Салат з бринзою
    Бринза - це корисний ропні сир, який широко використовується в української, болгарської, молдавської кухнях. І сьогодні ми розповімо кілька простих,
    Салат із стебел селери
    Салат із стебел селери
    Селера - продукт надзвичайно корисний і до того ж низькокалорійний. Він має негативну калорійність, адже при його переробці організм більше енергії
    Салат з курки з цибулею
    Салат з курки з цибулею
    Різновидів салатів існує безліч. Вони регулярно присутні на наших повсякденних і святкових столах. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудовий
    Салат з кальмарів і моркви
    Салат з кальмарів і моркви
    Кальмари і моркву - цінні та корисні харчові продукти, що володіють безліччю речовин, необхідних нашому організму. І зараз ми розберемося, як
    Літній салат з куркою
    Літній салат з куркою
    Влітку ми воліємо їсти більш легку їжу, але білки організму все ж потрібні. В нашій сьогоднішній статті ми розглянемо цікаві варіанти приготування