Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат із стебел селери

Салат із стебел селери

22-03-2015, 16:05
2 426
Салат із стебел селери
Селера - продукт надзвичайно корисний і до того ж низькокалорійний. У 100 г стебел селери всього 13 ккал. Це продукт з негативною калорійністю, адже при його переробці організм більше енергії витратить, ніж отримає. До того ж він чудово поєднується і з м'ясом, і з рибою, і з овочами. Нижче вас чекають кілька цікавих рецептів салатів з стебловим селерою.
Салат з селерою, яблуком і куркою
Інгредієнти:

  • куряче філе - 1 шт.;

  • зелене яблуко - 1 шт.;

  • селера (стебло) - 1 шт.;

  • волоські горіхи - 50 г;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • майонез;

  • натуральний йогурт.


  • Приготування
    Куряче філе відварюємо до готовності. Горіхи подрібнюємо і підсушуємо злегка на сухій сковороді. Стебла селери ріжемо шматочками. Соломкою нарізаємо яблуко і збризкуємо його соком лимона, щоб воно не потемніло. Куряче філе також ріжемо шматочками або соломкою. Готуємо заправку: змішуємо майонез і натуральний йогурт в пропорції 1:1. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо соус, сіль за смаком і перемішуємо.
    Салат з авокадо і селерою
    Інгредієнти:

  • стебловий селера - 70 г;

  • авокадо - 1 шт.;

  • консервована кукурудза - 200 г;

  • цибуля - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • помідори - 250 г;

  • біла квасоля у власному соку - 250 г;

  • петрушка - 20 г;

  • кінза - 20 г;

  • рослинна олія - 40 мл;

  • бальзамічний оцет - 25 мл;

  • мед - 40 г;

  • часник - 2-3 зубчики;

  • морська сіль - за смаком.


  • Приготування
    Авокадо очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл і виймаємо кісточку. Перець очищаємо від насіння. Помідори, перець і очищений авокадо нарізаємо кубиками. Селеру нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю ріжемо півкільцями. Часник разом з морською сіллю розтираємо в ступці до стану кашки. Готуємо соус: змішуємо олію, бальзамічний оцет, мед, зелень, часник і добре перемішуємо. З'єднуємо всі інгредієнти і поливаємо їх підготовленої заправкою.
    Салат із селери, яблука і моркви
    Інгредієнти:

  • морква - 200 г;

  • стебла селери - 2 шт.;

  • кисло-солодкі яблука - 1 шт.;

  • сметана - 2 ст. ложки;

  • сік лимона - 1 ч. ложка;

  • сіль - за смаком;

  • насіння очищені - 1 ст. ложка;

  • зелень кропу, петрушки, кінзи - по смаку.


  • Приготування
    Моркву чистимо і тремо на дрібній тертці. Подрібнюємо селера і зелень. Тремо на дрібній тертці яблуко і відразу ж збризкуємо його соком лимона, щоб воно не потемніло. З'єднуємо всі інгредієнти, підсолюємо до смаку, заправляємо салат сметаною і посипаємо зверху насінням.
    Рецепт салату зі стеблами селери і ананасами
    Інгредієнти:

  • куряча грудка - 1 шт.;

  • консервований ананас - 250 г;

  • стебла селери - 3 шт.;

  • майонез - 150 р.


  • Приготування
    Стебла селери миємо й нарізаємо дрібними кубиками. Відварене куряче м'ясо і консервований ананас також ріжемо кубиками. Інгредієнти з'єднуємо, додаємо майонез і перемішуємо. Все, салат готовий, дуже швидко, просто і при цьому смачно!
    Салат зі стеблами селери і ківі
    Інгредієнти:

  • ківі - 2 шт.;

  • стебла селери - 200 г;

  • вершки 25%-ної жирності - 100 мл;

  • соєвий соус - 1 ст. ложка;

  • коньяк - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Спочатку готуємо заправку: змішуємо коньяк, вершки і соєвий соус і гарненько перемішуємо. Ставимо отриману суміш на невеликий вогонь і проварюємо, помішуючи, поки не випарується половина рідини. Але зверніть увагу - до кипіння суміш доводити не потрібно. Після цього накриваємо соус кришкою і залишаємо, поки він не охолоне.
    Тим часом очистити ківі від шкірки і ріжемо кубиками. Точно так само нарізаємо і стебла селери. Викладаємо в салатник шар ківі, поливаємо соусом, потім кладемо шар селери, знову поливаємо соусом, потім знову повторюємо шари.
    Салат з тунцем і селерою
    Інгредієнти:

  • консерви з тунця - 300 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • Салат із стебел селери

  • маслини - 150 г;

  • селера (стебла) - 3 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • перець болгарський - 1 шт.;

  • майонез - за смаком.


  • Приготування
    Зливаємо з консервів рідина, а рибу розминаємо виделкою. Відварені круто яйця натираємо на тертці. Селера і маслини дрібно нарізаємо. Перець шаткуємо тонкою соломкою. З'єднуємо всі інгредієнти і додаємо за смаком майонез. Перемішуємо і подаємо салат до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з капусти з яблуками
    Салат з капусти з яблуками
    У літній період, коли багато свіжих овочів і фруктів, звичайно ж, хочеться чогось легкого і вітамінного. І тому ми рекомендуємо вам приготувати
    Салат з моркви і яблук
    Салат з моркви і яблук
    Салат з моркви і яблук - це легка закуска, яку зробити досить просто. Така страва неодмінно оцінять ті, хто дотримуються дієти і стежать за своєю
    Салат із зеленим яблуком
    Салат із зеленим яблуком
    Яблука - це смачний фрукт, який широко використовується в кулінарії. І сьогодні ми підкажемо вам кілька варіантів створення чудових салатиків з
    Салат «Уолдорф»
    Салат «Уолдорф»
    Салат «Уолдорф» був названий на честь американського готелю, в якому і був придуманий. Класичний рецепт уолдорфского салату включає в себе такі
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
    Тушкований селера
    Тушкований селера
    Селера - низькокалорійний і корисний продукт, який часто використовують в приготуванні дієтичних страв. І сьогодні мова піде про тушкованому селері.