Салат із стебел селери
Селера - продукт надзвичайно корисний і до того ж низькокалорійний. У 100 г стебел селери всього 13 ккал. Це продукт з негативною калорійністю, адже при його переробці організм більше енергії витратить, ніж отримає. До того ж він чудово поєднується і з м'ясом, і з рибою, і з овочами. Нижче вас чекають кілька цікавих рецептів салатів з стебловим селерою.
Салат з селерою, яблуком і куркою
Інгредієнти:
куряче філе - 1 шт.;
зелене яблуко - 1 шт.;
селера (стебло) - 1 шт.;
волоські горіхи - 50 г;
лимонний сік - 1 ст. ложка;
майонез;
натуральний йогурт.
Приготування
Куряче філе відварюємо до готовності. Горіхи подрібнюємо і підсушуємо злегка на сухій сковороді. Стебла селери ріжемо шматочками. Соломкою нарізаємо яблуко і збризкуємо його соком лимона, щоб воно не потемніло. Куряче філе також ріжемо шматочками або соломкою. Готуємо заправку: змішуємо майонез і натуральний йогурт в пропорції 1:1. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо соус, сіль за смаком і перемішуємо.
Салат з авокадо і селерою
Інгредієнти:
стебловий селера - 70 г;
авокадо - 1 шт.;
консервована кукурудза - 200 г;
цибуля - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
помідори - 250 г;
біла квасоля у власному соку - 250 г;
петрушка - 20 г;
кінза - 20 г;
рослинна олія - 40 мл;
бальзамічний оцет - 25 мл;
мед - 40 г;
часник - 2-3 зубчики;
морська сіль - за смаком.
Приготування
Авокадо очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл і виймаємо кісточку. Перець очищаємо від насіння. Помідори, перець і очищений авокадо нарізаємо кубиками. Селеру нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю ріжемо півкільцями. Часник разом з морською сіллю розтираємо в ступці до стану кашки. Готуємо соус: змішуємо олію, бальзамічний оцет, мед, зелень, часник і добре перемішуємо. З'єднуємо всі інгредієнти і поливаємо їх підготовленої заправкою.
Салат із селери, яблука і моркви
Інгредієнти:
морква - 200 г;
стебла селери - 2 шт.;
кисло-солодкі яблука - 1 шт.;
сметана - 2 ст. ложки;
сік лимона - 1 ч. ложка;
сіль - за смаком;
насіння очищені - 1 ст. ложка;
зелень кропу, петрушки, кінзи - по смаку.
Приготування
Моркву чистимо і тремо на дрібній тертці. Подрібнюємо селера і зелень. Тремо на дрібній тертці яблуко і відразу ж збризкуємо його соком лимона, щоб воно не потемніло. З'єднуємо всі інгредієнти, підсолюємо до смаку, заправляємо салат сметаною і посипаємо зверху насінням.
Рецепт салату зі стеблами селери і ананасами
Інгредієнти:
куряча грудка - 1 шт.;
консервований ананас - 250 г;
стебла селери - 3 шт.;
майонез - 150 р.
Приготування
Стебла селери миємо й нарізаємо дрібними кубиками. Відварене куряче м'ясо і консервований ананас також ріжемо кубиками. Інгредієнти з'єднуємо, додаємо майонез і перемішуємо. Все, салат готовий, дуже швидко, просто і при цьому смачно!
Салат зі стеблами селери і ківі
Інгредієнти:
ківі - 2 шт.;
стебла селери - 200 г;
вершки 25%-ної жирності - 100 мл;
соєвий соус - 1 ст. ложка;
коньяк - 1 ст. ложка.
Приготування
Спочатку готуємо заправку: змішуємо коньяк, вершки і соєвий соус і гарненько перемішуємо. Ставимо отриману суміш на невеликий вогонь і проварюємо, помішуючи, поки не випарується половина рідини. Але зверніть увагу - до кипіння суміш доводити не потрібно. Після цього накриваємо соус кришкою і залишаємо, поки він не охолоне.
Тим часом очистити ківі від шкірки і ріжемо кубиками. Точно так само нарізаємо і стебла селери. Викладаємо в салатник шар ківі, поливаємо соусом, потім кладемо шар селери, знову поливаємо соусом, потім знову повторюємо шари.
Салат з тунцем і селерою
Інгредієнти:
консерви з тунця - 300 г;
яйця - 3 шт.;
маслини - 150 г;
селера (стебла) - 3 шт.;
цибуля - 1 шт.;
перець болгарський - 1 шт.;
майонез - за смаком.
Приготування
Зливаємо з консервів рідина, а рибу розминаємо виделкою. Відварені круто яйця натираємо на тертці. Селера і маслини дрібно нарізаємо. Перець шаткуємо тонкою соломкою. З'єднуємо всі інгредієнти і додаємо за смаком майонез. Перемішуємо і подаємо салат до столу.
Салат з селерою, яблуком і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе відварюємо до готовності. Горіхи подрібнюємо і підсушуємо злегка на сухій сковороді. Стебла селери ріжемо шматочками. Соломкою нарізаємо яблуко і збризкуємо його соком лимона, щоб воно не потемніло. Куряче філе також ріжемо шматочками або соломкою. Готуємо заправку: змішуємо майонез і натуральний йогурт в пропорції 1:1. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо соус, сіль за смаком і перемішуємо.
Салат з авокадо і селерою
Інгредієнти:
Приготування
Авокадо очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл і виймаємо кісточку. Перець очищаємо від насіння. Помідори, перець і очищений авокадо нарізаємо кубиками. Селеру нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю ріжемо півкільцями. Часник разом з морською сіллю розтираємо в ступці до стану кашки. Готуємо соус: змішуємо олію, бальзамічний оцет, мед, зелень, часник і добре перемішуємо. З'єднуємо всі інгредієнти і поливаємо їх підготовленої заправкою.
Салат із селери, яблука і моркви
Інгредієнти:
Приготування
Моркву чистимо і тремо на дрібній тертці. Подрібнюємо селера і зелень. Тремо на дрібній тертці яблуко і відразу ж збризкуємо його соком лимона, щоб воно не потемніло. З'єднуємо всі інгредієнти, підсолюємо до смаку, заправляємо салат сметаною і посипаємо зверху насінням.
Рецепт салату зі стеблами селери і ананасами
Інгредієнти:
Приготування
Стебла селери миємо й нарізаємо дрібними кубиками. Відварене куряче м'ясо і консервований ананас також ріжемо кубиками. Інгредієнти з'єднуємо, додаємо майонез і перемішуємо. Все, салат готовий, дуже швидко, просто і при цьому смачно!
Салат зі стеблами селери і ківі
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку готуємо заправку: змішуємо коньяк, вершки і соєвий соус і гарненько перемішуємо. Ставимо отриману суміш на невеликий вогонь і проварюємо, помішуючи, поки не випарується половина рідини. Але зверніть увагу - до кипіння суміш доводити не потрібно. Після цього накриваємо соус кришкою і залишаємо, поки він не охолоне.
Тим часом очистити ківі від шкірки і ріжемо кубиками. Точно так само нарізаємо і стебла селери. Викладаємо в салатник шар ківі, поливаємо соусом, потім кладемо шар селери, знову поливаємо соусом, потім знову повторюємо шари.
Салат з тунцем і селерою
Інгредієнти:
Приготування
Зливаємо з консервів рідина, а рибу розминаємо виделкою. Відварені круто яйця натираємо на тертці. Селера і маслини дрібно нарізаємо. Перець шаткуємо тонкою соломкою. З'єднуємо всі інгредієнти і додаємо за смаком майонез. Перемішуємо і подаємо салат до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з капусти з яблуками
У літній період, коли багато свіжих овочів і фруктів, звичайно ж, хочеться чогось легкого і вітамінного. І тому ми рекомендуємо вам приготувати
Салат з моркви і яблук
Салат з моркви і яблук - це легка закуска, яку зробити досить просто. Така страва неодмінно оцінять ті, хто дотримуються дієти і стежать за своєю
Салат із зеленим яблуком
Яблука - це смачний фрукт, який широко використовується в кулінарії. І сьогодні ми підкажемо вам кілька варіантів створення чудових салатиків з
Салат «Уолдорф»
Салат «Уолдорф» був названий на честь американського готелю, в якому і був придуманий. Класичний рецепт уолдорфского салату включає в себе такі
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
Тушкований селера
Селера - низькокалорійний і корисний продукт, який часто використовують в приготуванні дієтичних страв. І сьогодні мова піде про тушкованому селері.