Селера - продукт надзвичайно корисний і до того ж низькокалорійний. У 100 г стебел селери всього 13 ккал. Це продукт з негативною калорійністю, адже при його переробці організм більше енергії витратить, ніж отримає. До того ж він чудово поєднується і з м'ясом, і з рибою, і з овочами. Нижче вас чекають кілька цікавих рецептів салатів з стебловим селерою.
Салат з селерою, яблуком і куркою
Інгредієнти: куряче філе - 1 шт.; зелене яблуко - 1 шт.; селера (стебло) - 1 шт.; волоські горіхи - 50 г; лимонний сік - 1 ст. ложка; майонез; натуральний йогурт. Приготування Куряче філе відварюємо до готовності. Горіхи подрібнюємо і підсушуємо злегка на сухій сковороді. Стебла селери ріжемо шматочками. Соломкою нарізаємо яблуко і збризкуємо його соком лимона, щоб воно не потемніло. Куряче філе також ріжемо шматочками або соломкою. Готуємо заправку: змішуємо майонез і натуральний йогурт в пропорції 1:1. З'єднуємо всі інгредієнти, додаємо соус, сіль за смаком і перемішуємо.
Салат з авокадо і селерою
Інгредієнти: стебловий селера - 70 г; авокадо - 1 шт.; консервована кукурудза - 200 г; цибуля - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; помідори - 250 г; біла квасоля у власному соку - 250 г; петрушка - 20 г; кінза - 20 г; рослинна олія - 40 мл; бальзамічний оцет - 25 мл; мед - 40 г; часник - 2-3 зубчики; морська сіль - за смаком. Приготування Авокадо очищаємо від шкірки, розрізаємо навпіл і виймаємо кісточку. Перець очищаємо від насіння. Помідори, перець і очищений авокадо нарізаємо кубиками. Селеру нарізаємо невеликими шматочками. Цибулю ріжемо півкільцями. Часник разом з морською сіллю розтираємо в ступці до стану кашки. Готуємо соус: змішуємо олію, бальзамічний оцет, мед, зелень, часник і добре перемішуємо. З'єднуємо всі інгредієнти і поливаємо їх підготовленої заправкою.
Салат із селери, яблука і моркви
Інгредієнти: морква - 200 г; стебла селери - 2 шт.; кисло-солодкі яблука - 1 шт.; сметана - 2 ст. ложки; сік лимона - 1 ч. ложка; сіль - за смаком; насіння очищені - 1 ст. ложка; зелень кропу, петрушки, кінзи - по смаку. Приготування Моркву чистимо і тремо на дрібній тертці. Подрібнюємо селера і зелень. Тремо на дрібній тертці яблуко і відразу ж збризкуємо його соком лимона, щоб воно не потемніло. З'єднуємо всі інгредієнти, підсолюємо до смаку, заправляємо салат сметаною і посипаємо зверху насінням.
Рецепт салату зі стеблами селери і ананасами
Інгредієнти: куряча грудка - 1 шт.; консервований ананас - 250 г; стебла селери - 3 шт.; майонез - 150 р. Приготування Стебла селери миємо й нарізаємо дрібними кубиками. Відварене куряче м'ясо і консервований ананас також ріжемо кубиками. Інгредієнти з'єднуємо, додаємо майонез і перемішуємо. Все, салат готовий, дуже швидко, просто і при цьому смачно!
Салат зі стеблами селери і ківі
Інгредієнти: ківі - 2 шт.; стебла селери - 200 г; вершки 25%-ної жирності - 100 мл; соєвий соус - 1 ст. ложка; коньяк - 1 ст. ложка. Приготування Спочатку готуємо заправку: змішуємо коньяк, вершки і соєвий соус і гарненько перемішуємо. Ставимо отриману суміш на невеликий вогонь і проварюємо, помішуючи, поки не випарується половина рідини. Але зверніть увагу - до кипіння суміш доводити не потрібно. Після цього накриваємо соус кришкою і залишаємо, поки він не охолоне.
Тим часом очистити ківі від шкірки і ріжемо кубиками. Точно так само нарізаємо і стебла селери. Викладаємо в салатник шар ківі, поливаємо соусом, потім кладемо шар селери, знову поливаємо соусом, потім знову повторюємо шари.
Салат з тунцем і селерою
Інгредієнти: консерви з тунця - 300 г; яйця - 3 шт.; маслини - 150 г; селера (стебла) - 3 шт.; цибуля - 1 шт.; перець болгарський - 1 шт.; майонез - за смаком. Приготування Зливаємо з консервів рідина, а рибу розминаємо виделкою. Відварені круто яйця натираємо на тертці. Селера і маслини дрібно нарізаємо. Перець шаткуємо тонкою соломкою. З'єднуємо всі інгредієнти і додаємо за смаком майонез. Перемішуємо і подаємо салат до столу.