Салат «Уолдорф»
Уолдорфский салат з'явився в ресторані готелю з однойменною назвою і спочатку представляв собою суміш з яблука, селери і подрібнених волоських горіхів з заправкою з майонезу або лимонного соку. Зараз варіацій «Уолдорф» безліч, і одна смачніше іншого. Давайте розбиратися.
Незважаючи на відносний мінімалізм в своєму складі, салат «Уолдорф» важко назвати самим простим у приготуванні: складне поєднання смаків різних сортів яблук і пильна увага до кожного інгредієнта, втім, і зробили це блюдо сучасною класикою.
Інгредієнти:
Для горіхів:
волоський горіх - 2 ст.;
яєчний білок;
1 ч. ложка міксу спеції (паприка, кайенский перець, мелений фенхель і коріандр);
цукор - 120 р.
Для заправки:
йогурт -125 мл;
сметана - 125 мл;
лимонний сік - 30 мл;
масло волоського горіха - 50 мл
Для салату:
корінь селери (нарізаний соломкою) - 1/2 ст.;
яблука «Гренні Смітт» - 150 г;
яблука «Гала» - 150 г;
дрібні червоні яблука - 12 шт.;
листя селери.
Приготування
Для приготування зацукрованих горіхів, самі волоські горіхи спершу змішуємо з яєчним білком, а потім посипаємо сумішшю спецій. Розподіляємо горіхи на аркуші пергаменту і запікаємо 20 хвилин при 180°С.
Для заправки з'єднуємо йогурт зі сметаною, соком лимона і маслом волоського горіха.
Головне в класичному «Уолдорфе» - гарна і правильна нарізка, тому беремо шатківницю з додатковими поперечними зубцями і нарізаємо з її допомогою всі яблука і корінь селери. Змішуємо салат із заправкою, викладаємо на тарілки за допомогою спеціального кільця, а потім посипаємо горіхами і молодими листочками селери.
Як ми зазначали на початку статті, варіацій класичного американського салату може бути безліч, і ось одна з них. Тут, крім базових інгредієнтів, міститься козячий сир і капуста, а склад заправки трохи більш різноманітний, ніж в оригінальній версії.
Інгредієнти:
головка капусти - 1 кг;
яблука «Гренні Смітт» - 260 г;
стебла селери - 90 г;
козячий сир - 85 м;
волоський горіх - 1 жменя;
майонез - 80 мл;
йогурт - 80 мл;
діжонська гірчиця - 15 г;
цукор - 15 г;
оливкова олія - 60 мл;
червоний винний оцет - 60 мл;
пучок базиліка та кропу.
Приготування
Капусту дрібно шаткуємо і кладемо в салатник. Дрібно соломкою також нарізаємо очищені яблука і селеру. Також з'єднуємо їх з капустою. Зверху викладаємо козячий сир і посипаємо все крупно подрібненими ядрами горіхів. Тепер черга нашої простий, але дуже насиченою за смаком заправки. Для неї ми збиваємо майонез з йогуртом, додаємо гірчицю, цукор і масло. Для смаку і кольору вливаємо червоний винний оцет і заправляємо соусом салат. Разом з овочами до складу «Уолдорфа» може увійти зелень базиліка та кропу.
Інгредієнти:
куряче філе - 300 г;
червоне яблуко - 60 г;
зелений виноград (ягоди) - 1 жменя;
стебла селери - 80 г;
волоські горіхи - 1 жменя;
майонез - 30 г;
йогурт - 40 г;
лимонний сік - 20 мл
Приготування
Куряче філе, попередньо очищене від плівок, відварюємо в підсоленій воді і охолодити. Відварене філе розбираємо на волокна і кладемо в салатник. Слідом за курятиною відправляємо половинки виноградин (без кісточок, відповідно) і жменю крупно нарізаних волоських горіхів. Ріжемо стебла селери впоперек, яблука нарізаємо соломкою за допомогою шатківниці або гострого ножа. З'єднуємо всі інгредієнти разом і беремося за заправку. З нею справи ще простіше: віночком збиваємо разом майонез з йогуртом і соком лимона, щіпка кайенского перцю також не буде зайвою. Заправляємо готовим соусом салат і відразу ж подаємо до столу.
Класичний салат «Уолдорф» - рецепт
Незважаючи на відносний мінімалізм в своєму складі, салат «Уолдорф» важко назвати самим простим у приготуванні: складне поєднання смаків різних сортів яблук і пильна увага до кожного інгредієнта, втім, і зробили це блюдо сучасною класикою.
Інгредієнти:
Для горіхів:
Для заправки:
Для салату:
Приготування
Для приготування зацукрованих горіхів, самі волоські горіхи спершу змішуємо з яєчним білком, а потім посипаємо сумішшю спецій. Розподіляємо горіхи на аркуші пергаменту і запікаємо 20 хвилин при 180°С.
Для заправки з'єднуємо йогурт зі сметаною, соком лимона і маслом волоського горіха.
Головне в класичному «Уолдорфе» - гарна і правильна нарізка, тому беремо шатківницю з додатковими поперечними зубцями і нарізаємо з її допомогою всі яблука і корінь селери. Змішуємо салат із заправкою, викладаємо на тарілки за допомогою спеціального кільця, а потім посипаємо горіхами і молодими листочками селери.
Салат «Уолдорф» з яблуками, селерою і капустою
Як ми зазначали на початку статті, варіацій класичного американського салату може бути безліч, і ось одна з них. Тут, крім базових інгредієнтів, міститься козячий сир і капуста, а склад заправки трохи більш різноманітний, ніж в оригінальній версії.
Інгредієнти:
Приготування
Капусту дрібно шаткуємо і кладемо в салатник. Дрібно соломкою також нарізаємо очищені яблука і селеру. Також з'єднуємо їх з капустою. Зверху викладаємо козячий сир і посипаємо все крупно подрібненими ядрами горіхів. Тепер черга нашої простий, але дуже насиченою за смаком заправки. Для неї ми збиваємо майонез з йогуртом, додаємо гірчицю, цукор і масло. Для смаку і кольору вливаємо червоний винний оцет і заправляємо соусом салат. Разом з овочами до складу «Уолдорфа» може увійти зелень базиліка та кропу.
Американський салат «Уолдорф» з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе, попередньо очищене від плівок, відварюємо в підсоленій воді і охолодити. Відварене філе розбираємо на волокна і кладемо в салатник. Слідом за курятиною відправляємо половинки виноградин (без кісточок, відповідно) і жменю крупно нарізаних волоських горіхів. Ріжемо стебла селери впоперек, яблука нарізаємо соломкою за допомогою шатківниці або гострого ножа. З'єднуємо всі інгредієнти разом і беремося за заправку. З нею справи ще простіше: віночком збиваємо разом майонез з йогуртом і соком лимона, щіпка кайенского перцю також не буде зайвою. Заправляємо готовим соусом салат і відразу ж подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат із стебел селери
Селера - продукт надзвичайно корисний і до того ж низькокалорійний. Він має негативну калорійність, адже при його переробці організм більше енергії
Крабовий салат з яблуком - рецепт
Крабовий салат можна готувати не тільки з використанням крабових паличок, кукурудзи і майонезу, і сьогодні ми пропонуємо вам кілька нових рецептів
Салат з капусти з яблуками
У літній період, коли багато свіжих овочів і фруктів, звичайно ж, хочеться чогось легкого і вітамінного. І тому ми рекомендуємо вам приготувати
Салат з моркви і яблук
Салат з моркви і яблук - це легка закуска, яку зробити досить просто. Така страва неодмінно оцінять ті, хто дотримуються дієти і стежать за своєю
Салат із зеленим яблуком
Яблука - це смачний фрукт, який широко використовується в кулінарії. І сьогодні ми підкажемо вам кілька варіантів створення чудових салатиків з
Пекінський салат з куркою
Сьогодні ми з вами поговоримо про легкий і простий салатик з пекінської капусти з куркою. Така вишукана закуска неодмінно прикрасить будь-який