Салати, що містять такі компоненти як селера і відварене куряче м'ясо, дуже підходять для дієтичного харчування. Селера - продукт з негативною калорійністю, (це означає, що на перетравлювання цього продукту витрачається більше калорій, ніж організм отримує від його вживання). Цей ароматний коренеплід містить грубі волокна і корисні сполуки калію. Куряче м'ясо - легкозасвоюваний дієтичний продукт (зрозуміло, краще використовувати грудки).
Рецепт салату з селерою, куркою і оливками
Інгредієнти: філе куряче варене - 400 г; цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.; оливки без кісточок (темні чи світлі) - 20 шт.; селера - 200 г; перець червоний солодкий - 2 шт.; яблуко зелене кисло-солодке - 1-2 шт.; часник - 2 зубчики; зелень (базилік, кінза, петрушка); оливкова олія - 5 ст. ложок; оцет натуральний виноградний світлий 3-5% - 2 ч. ложки. Приготування Відварене куряче м'ясо наріжемо дрібними кубиками. Лук очистимо й наріжемо його чверть кільцями. Селера натремо на середній тертці. Червоний перець наріжемо короткою соломкою, а оливки - кружечками або навпіл уздовж кожну. Всі компоненти змішаємо в салатниці, додамо продавлений часник, рубану зелень і в останню чергу (щоб не встигла потемніти) - яблуко, нарізане дрібними кубиками. Заправимо салат заливкою з суміші оливкової олії з оцтом. Всі перемішаємо.
Салат з куркою, селерою і ананасом
Інгредієнти: філе куряче варене - 300 г; ананас (можна консервований) - 300 г; селера - 150 г; часник - 2 зубчики; червоний перець гострий - 1 шт.; зелень петрушки і коріандру; олія оливкова - 5 ст. ложок; сік лайма - 1-2 ст. ложки. Приготування Наріжемо куряче філе невеликими кубиками, а ананас брусочками. Селера натремо на крупній тертці. Нарубим зелень. Все змішаємо в салатниці, додамо продавлений часник. Приправимо гострим перцем за смаком. Поллємо заправкою з соку лайма і оливкової олії.
Салат з виноградом, куркою і селерою
Інгредієнти: відварене куряче м'ясо - 300 г; селера - 150 г; виноград світлий столовий з щільними ягодами і маленькими кісточками - 1 гронка середнього розміру; класичний натуральний йогурт без добавок - 200 мл; часник - 2 зубчики; зелень петрушки, кінзи і базиліку; перець червоний гострий. Приготування Куряче м'ясо наріжемо дрібними кубиками, селеру натремо на тертці. Ягоди винограду оборвем з гронки (ягоди використовуємо цілими). Зелень порубаємо. Все змішаємо в салатниці, приправимо гострим перцем і продавлений часником. Заправимо салат йогуртом . Смачний салат з куркою і виноградом готовий!