Салат з креветками і печерицями
Ніжний салат-коктейль з креветками, печерицями та рисом - чудове рішення для святкового столу, легке блюдо для фуршетної вечірки. За смаком печериці цілком органічно поєднуються з креветками, інші продукти доповнюють гармонію.
Інгредієнти:
печериці свіжі - 300 г;
рис довгозернистий відвареної розсипчастий - 200 г;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
яйце куряче - 2-3 шт.;
олія кунжутна - 5-8 ст. ложок;
креветки заморожені - близько 200 г;
ананас свіжий (або консервований) - 200 г;
тертий твердий сир - 80 р.
Для заливки:
живий йогурт натуральний класичний (без добавок) - 100 мл;
соєвий соус - 1-2 ст. ложки;
лайм - 1 шт.;
часник - 1-2 зубчики;
гострий червоний перець свіжий.
Для оформлення:
зелень свіжа
Приготування
Креветки розморозимо і зайву воду зіллємо. Печериці вимиємо і відкинемо на друшляк. Наріжемо їх щодо дрібно. Дрібно наріжемо очищений цибулю.
Цибулю з печерицями спассеруем на середньо-сильному вогні в сковороді на кунжутній олії до золотистого відтінку. В іншій сковороді обсмажимо очищені креветки протягом 3-8 хвилин (залежить від розміру).
Яйця відваримо, остудимо в холодній воді і подрібнити ножем. Ананас наріжемо дрібними кубиками. Сир натремо на тертці.
Приготуємо заливку: додамо в йогурт соєвий соус, продавлений часник і трохи соку лайма, злегка приправимо червоним гострим перцем.
Всі підготовлені інгредієнти викладаємо шарами в прозорі креманки в наступному порядку: потроху рису, потім цибульно-грибну суміш, яйце, потім креветки і ананас. Зверху кожного шару заливки. Останній шар - тертий сир і прикрашаємо зеленню.
До такого салату добре подати біле або рожеве вино.
Любителям вишуканих салатів рекомендуємо спробувати салат «Ананас з куркою» або з королівськими креветками . Приготувати їх досить просто, а закуска вийде просто чудовою.
Інгредієнти:
Для заливки:
Для оформлення:
Приготування
Креветки розморозимо і зайву воду зіллємо. Печериці вимиємо і відкинемо на друшляк. Наріжемо їх щодо дрібно. Дрібно наріжемо очищений цибулю.
Цибулю з печерицями спассеруем на середньо-сильному вогні в сковороді на кунжутній олії до золотистого відтінку. В іншій сковороді обсмажимо очищені креветки протягом 3-8 хвилин (залежить від розміру).
Яйця відваримо, остудимо в холодній воді і подрібнити ножем. Ананас наріжемо дрібними кубиками. Сир натремо на тертці.
Приготуємо заливку: додамо в йогурт соєвий соус, продавлений часник і трохи соку лайма, злегка приправимо червоним гострим перцем.
Всі підготовлені інгредієнти викладаємо шарами в прозорі креманки в наступному порядку: потроху рису, потім цибульно-грибну суміш, яйце, потім креветки і ананас. Зверху кожного шару заливки. Останній шар - тертий сир і прикрашаємо зеленню.
До такого салату добре подати біле або рожеве вино.
Любителям вишуканих салатів рекомендуємо спробувати салат «Ананас з куркою» або з королівськими креветками . Приготувати їх досить просто, а закуска вийде просто чудовою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з королівськими креветками
Креветки є смачною закускою до будь-якого столу. Ми пропонуємо вам зробити приголомшливий салат з креветками, здивувавши рідних і друзів делікатесним
Салат з селерою і куркою
Салат з селерою і куркою - це чудове низькокалорійне блюдо, відмінно підходить для дієтичного харчування. Так, і готувати його досить просто.
Салат з креветками і помідорами
Морепродукти чудово поєднуються практично з будь-якими овочами і фруктами. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати чудовий салат з креветками і
Салат з креветками і куркою
Салат з креветками і куркою - чудове частування для святкового або фуршетного столу. Така вишукана закуска без сумніву сподобається вашим близьким і
Салат-коктейль з креветками
Салати-коктейлі - це звичайні салати, в яких всі інгредієнти укладають шарами і подають у спеціальних келихах (креманках) на святкових заходах. І