Салат з креветками і помідорами
Морепродукти чудово поєднуються з деякими фруктами і овочами. Салати, складені з цих компонентів, легкі і смачні, добре приготувати до романтичної вечері, також вони будуть дуже доречні на святковому столі.
Можна приготувати смачні салати, взявши в якості основних інгредієнтів креветки і помідори. Інші інгредієнти можуть широко варіюватися.
Інгредієнти:
креветки (очищені) - близько 300 м;
великий авокадо - 1 шт.;
сир твердий - 100 г;
помідори стиглі щільні - 2-3 шт.;
часник - 1-3 зубчики;
живий йогурт несолодкий;
зелень (розмарин, базилік, коріандр, петрушка).
Приготування
Плід авокадо акуратно розрізаємо на дві половинки вздовж. Обережно, щоб не пошкодити шкірку (з допомогою столової ложки або спеціального ножа), виймаємо кісточки. Виймаємо м'якоть і нарізаємо її дрібними шматочками. Порожні половинки плоду авокадо не викидаємо.
Якщо ви використовуєте сирі не очищені креветки, то їх треба попередньо відварити і, в будь-якому випадку, акуратно видалити нутрощі і панцирі. З'єднаємо шматочками авокадо з креветками. Додамо тертий сир (трохи сиру залишимо для присипки зверху).
Бланшируем (тобто, ошпарюємо окропом) помідори, знімаємо з них шкірку, ріжемо дрібними кубиками і складаємо в окрему ємність. Злегка додаємо сіль і приправляємо продавлений через прес часником. Через хвилин 10-15 зливаємо надлишки виділився соку. Змішуємо з авокадо і креветками. Додаємо йогурт і перемішуємо. Отриману суміш викладаємо в половинки плоду авокадо, посипаємо сиром і прикрашаємо зеленню. Можна, звичайно, розкласти суміш по порційним салатникам.
До такого салату добре подати світлі вина, текілу, лимонну горілку, граппу.
Розрахунок на 1 порцію.
Інгредієнти:
креветки - 100-150 г;
листя салату - 1-2 шт.;
помідори черрі - 2-3 шт.
яйце перепелине - 2-4 шт.;
сік лимона - 1-2 ч. ложки;
сир (в ідеалі, Пармезан) - 30 г;
зелень свіжа різна;
часник;
гострий червоний перець;
живий йогурт несолодкий або оливкова олія Extra Virgin для заправки.
Приготування
Відваримо і очистимо креветки (якщо використовуєте вже відварені, то просто видаліть нутрощі і панцирі).
Зваримо круто перепелині яйця, остудимо в холодній воді і очистимо від шкаралупи. Кожне яйце розрізаємо вздовж на половинки. Огірки нарізаємо брусочками або короткою соломкою. Розрізаємо томати черрі на половинки. Салат рвемо руками. Натираємо сир. У порційні салатники викладаємо салат, варені креветки , половинки помідорів черрі і яєць.
Тепер заправка. Заправляємо йогуртом або оливковою олією, гострим червоним перцем, лимонним соком і продавлений часником. Присипаємо тертим сиром. Прикрашаємо зеленню.
Інгредієнти:
цибуля червоний - 1 шт.;
рис відварений, розсипчастий - близько 300 м;
креветки - 300 г;
солодкий перець - 2 шт. різних кольорів;
помідори стиглі щільні - 3-4 шт.;
зелень різна свіжа.
Для заправки:
сік лайма;
соєвий соус;
часник;
гострий червоний перець;
кунжутне масло.
Приготування
Очищений і нарізаний чверть кільцями цибулю злегка обсмажимо (на сильному вогні) на сковороді разом з солодким перцем, подрібненим соломкою, і помідорами, нарізаними скибочками. Креветки (неочищені або очищені) обсмажимо окремо. Змішаємо в салатниці рис, очищені креветки і обсмажені овочі.
Приготуємо заправку. Истолчем свіжий гострий червоний перець з часником, додати кунжутне масло, соєвий соус і сік лайма. Заправимо салат і оформимо гілочками зелені. Подаємо салат з королівськими креветками з рисовою горілкою, шаосинськая рисовим або сливовим вином.
Можна приготувати смачні салати, взявши в якості основних інгредієнтів креветки і помідори. Інші інгредієнти можуть широко варіюватися.
Салат з авокадо, креветками, помідорами і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Плід авокадо акуратно розрізаємо на дві половинки вздовж. Обережно, щоб не пошкодити шкірку (з допомогою столової ложки або спеціального ножа), виймаємо кісточки. Виймаємо м'якоть і нарізаємо її дрібними шматочками. Порожні половинки плоду авокадо не викидаємо.
Якщо ви використовуєте сирі не очищені креветки, то їх треба попередньо відварити і, в будь-якому випадку, акуратно видалити нутрощі і панцирі. З'єднаємо шматочками авокадо з креветками. Додамо тертий сир (трохи сиру залишимо для присипки зверху).
Бланшируем (тобто, ошпарюємо окропом) помідори, знімаємо з них шкірку, ріжемо дрібними кубиками і складаємо в окрему ємність. Злегка додаємо сіль і приправляємо продавлений через прес часником. Через хвилин 10-15 зливаємо надлишки виділився соку. Змішуємо з авокадо і креветками. Додаємо йогурт і перемішуємо. Отриману суміш викладаємо в половинки плоду авокадо, посипаємо сиром і прикрашаємо зеленню. Можна, звичайно, розкласти суміш по порційним салатникам.
До такого салату добре подати світлі вина, текілу, лимонну горілку, граппу.
Салат з креветками, перепелиними яйцями, огірками та помідорами
Розрахунок на 1 порцію.
Інгредієнти:
Приготування
Відваримо і очистимо креветки (якщо використовуєте вже відварені, то просто видаліть нутрощі і панцирі).
Зваримо круто перепелині яйця, остудимо в холодній воді і очистимо від шкаралупи. Кожне яйце розрізаємо вздовж на половинки. Огірки нарізаємо брусочками або короткою соломкою. Розрізаємо томати черрі на половинки. Салат рвемо руками. Натираємо сир. У порційні салатники викладаємо салат, варені креветки , половинки помідорів черрі і яєць.
Тепер заправка. Заправляємо йогуртом або оливковою олією, гострим червоним перцем, лимонним соком і продавлений часником. Присипаємо тертим сиром. Прикрашаємо зеленню.
Теплий салат із солодким перцем, помідорами, креветками і рисом
Інгредієнти:
Для заправки:
Приготування
Очищений і нарізаний чверть кільцями цибулю злегка обсмажимо (на сильному вогні) на сковороді разом з солодким перцем, подрібненим соломкою, і помідорами, нарізаними скибочками. Креветки (неочищені або очищені) обсмажимо окремо. Змішаємо в салатниці рис, очищені креветки і обсмажені овочі.
Приготуємо заправку. Истолчем свіжий гострий червоний перець з часником, додати кунжутне масло, соєвий соус і сік лайма. Заправимо салат і оформимо гілочками зелені. Подаємо салат з королівськими креветками з рисовою горілкою, шаосинськая рисовим або сливовим вином.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з королівськими креветками
Креветки є смачною закускою до будь-якого столу. Ми пропонуємо вам зробити приголомшливий салат з креветками, здивувавши рідних і друзів делікатесним
Салат з креветками і печерицями
Вишуканий салат з креветками і печерицями - прекрасне рішення для фуршетної вечірки або святкового столу. І головне приготувати його досить просто. І
Салат з креветками і сиром
Салати - це страви, без яких не обходиться жодне свято. І сьогодні ми поговоримо про цікавий і оригінальний салат з креветками і сиром. Знайомимося з
Салат з креветками і апельсином
Салат з креветками і апельсином - відмінною варіант аперитиву на святковій вечірці. Ми підготували для вас кілька цікавих варіантів створення цієї