Морепродукти чудово поєднуються з деякими фруктами і овочами. Салати, складені з цих компонентів, легкі і смачні, добре приготувати до романтичної вечері, також вони будуть дуже доречні на святковому столі.
Можна приготувати смачні салати, взявши в якості основних інгредієнтів креветки і помідори. Інші інгредієнти можуть широко варіюватися.
Салат з авокадо, креветками, помідорами і сиром
Інгредієнти: креветки (очищені) - близько 300 м; великий авокадо - 1 шт.; сир твердий - 100 г; помідори стиглі щільні - 2-3 шт.; часник - 1-3 зубчики; живий йогурт несолодкий; зелень (розмарин, базилік, коріандр, петрушка). Приготування Плід авокадо акуратно розрізаємо на дві половинки вздовж. Обережно, щоб не пошкодити шкірку (з допомогою столової ложки або спеціального ножа), виймаємо кісточки. Виймаємо м'якоть і нарізаємо її дрібними шматочками. Порожні половинки плоду авокадо не викидаємо.
Якщо ви використовуєте сирі не очищені креветки, то їх треба попередньо відварити і, в будь-якому випадку, акуратно видалити нутрощі і панцирі. З'єднаємо шматочками авокадо з креветками. Додамо тертий сир (трохи сиру залишимо для присипки зверху).
Бланшируем (тобто, ошпарюємо окропом) помідори, знімаємо з них шкірку, ріжемо дрібними кубиками і складаємо в окрему ємність. Злегка додаємо сіль і приправляємо продавлений через прес часником. Через хвилин 10-15 зливаємо надлишки виділився соку. Змішуємо з авокадо і креветками. Додаємо йогурт і перемішуємо. Отриману суміш викладаємо в половинки плоду авокадо, посипаємо сиром і прикрашаємо зеленню. Можна, звичайно, розкласти суміш по порційним салатникам.
До такого салату добре подати світлі вина, текілу, лимонну горілку, граппу.
Салат з креветками, перепелиними яйцями, огірками та помідорами
Розрахунок на 1 порцію.
Інгредієнти: креветки - 100-150 г; листя салату - 1-2 шт.; помідори черрі - 2-3 шт. яйце перепелине - 2-4 шт.; сік лимона - 1-2 ч. ложки; сир (в ідеалі, Пармезан) - 30 г; зелень свіжа різна; часник; гострий червоний перець; живий йогурт несолодкий або оливкова олія Extra Virgin для заправки. Приготування Відваримо і очистимо креветки (якщо використовуєте вже відварені, то просто видаліть нутрощі і панцирі).
Зваримо круто перепелині яйця, остудимо в холодній воді і очистимо від шкаралупи. Кожне яйце розрізаємо вздовж на половинки. Огірки нарізаємо брусочками або короткою соломкою. Розрізаємо томати черрі на половинки. Салат рвемо руками. Натираємо сир. У порційні салатники викладаємо салат, варені креветки , половинки помідорів черрі і яєць.
Тепер заправка. Заправляємо йогуртом або оливковою олією, гострим червоним перцем, лимонним соком і продавлений часником. Присипаємо тертим сиром. Прикрашаємо зеленню.
Теплий салат із солодким перцем, помідорами, креветками і рисом
Інгредієнти: цибуля червоний - 1 шт.; рис відварений, розсипчастий - близько 300 м; креветки - 300 г; солодкий перець - 2 шт. різних кольорів; помідори стиглі щільні - 3-4 шт.; зелень різна свіжа. Для заправки:
сік лайма; соєвий соус; часник; гострий червоний перець; кунжутне масло. Приготування Очищений і нарізаний чверть кільцями цибулю злегка обсмажимо (на сильному вогні) на сковороді разом з солодким перцем, подрібненим соломкою, і помідорами, нарізаними скибочками. Креветки (неочищені або очищені) обсмажимо окремо. Змішаємо в салатниці рис, очищені креветки і обсмажені овочі.
Приготуємо заправку. Истолчем свіжий гострий червоний перець з часником, додати кунжутне масло, соєвий соус і сік лайма. Заправимо салат і оформимо гілочками зелені. Подаємо салат з королівськими креветками з рисовою горілкою, шаосинськая рисовим або сливовим вином.