Ніжний салат-коктейль з креветками, печерицями та рисом - чудове рішення для святкового столу, легке блюдо для фуршетної вечірки. За смаком печериці цілком органічно поєднуються з креветками, інші продукти доповнюють гармонію.
Інгредієнти: печериці свіжі - 300 г; рис довгозернистий відвареної розсипчастий - 200 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; яйце куряче - 2-3 шт.; олія кунжутна - 5-8 ст. ложок; креветки заморожені - близько 200 г; ананас свіжий (або консервований) - 200 г; тертий твердий сир - 80 р. Для заливки:
живий йогурт натуральний класичний (без добавок) - 100 мл; соєвий соус - 1-2 ст. ложки; лайм - 1 шт.; часник - 1-2 зубчики; гострий червоний перець свіжий. Для оформлення:
зелень свіжа Приготування Креветки розморозимо і зайву воду зіллємо. Печериці вимиємо і відкинемо на друшляк. Наріжемо їх щодо дрібно. Дрібно наріжемо очищений цибулю.
Цибулю з печерицями спассеруем на середньо-сильному вогні в сковороді на кунжутній олії до золотистого відтінку. В іншій сковороді обсмажимо очищені креветки протягом 3-8 хвилин (залежить від розміру).
Яйця відваримо, остудимо в холодній воді і подрібнити ножем. Ананас наріжемо дрібними кубиками. Сир натремо на тертці.
Приготуємо заливку: додамо в йогурт соєвий соус,
продавлений часник і трохи соку лайма, злегка приправимо червоним гострим перцем.
Всі підготовлені інгредієнти викладаємо шарами в прозорі креманки в наступному порядку: потроху рису, потім цибульно-грибну суміш, яйце, потім креветки і ананас. Зверху кожного шару заливки. Останній шар - тертий сир і прикрашаємо зеленню.
До такого салату добре подати біле або рожеве вино.
Любителям вишуканих салатів рекомендуємо спробувати салат «Ананас з куркою» або з королівськими креветками . Приготувати їх досить просто, а закуска вийде просто чудовою.