Вернуться назад Распечатать

Салат з креветками і печерицями

Салат з креветками і печерицями
Ніжний салат-коктейль з креветками, печерицями та рисом - чудове рішення для святкового столу, легке блюдо для фуршетної вечірки. За смаком печериці цілком органічно поєднуються з креветками, інші продукти доповнюють гармонію.
Інгредієнти:

  • печериці свіжі - 300 г;

  • рис довгозернистий відвареної розсипчастий - 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • яйце куряче - 2-3 шт.;

  • олія кунжутна - 5-8 ст. ложок;

  • креветки заморожені - близько 200 г;

  • ананас свіжий (або консервований) - 200 г;

  • тертий твердий сир - 80 р.


  • Для заливки:

  • живий йогурт натуральний класичний (без добавок) - 100 мл;

  • соєвий соус - 1-2 ст. ложки;

  • лайм - 1 шт.;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • гострий червоний перець свіжий.


  • Для оформлення:

  • зелень свіжа


  • Приготування
    Креветки розморозимо і зайву воду зіллємо. Печериці вимиємо і відкинемо на друшляк. Наріжемо їх щодо дрібно. Дрібно наріжемо очищений цибулю.
    Цибулю з печерицями спассеруем на середньо-сильному вогні в сковороді на кунжутній олії до золотистого відтінку. В іншій сковороді обсмажимо очищені креветки протягом 3-8 хвилин (залежить від розміру).
    Яйця відваримо, остудимо в холодній воді і подрібнити ножем. Ананас наріжемо дрібними кубиками. Сир натремо на тертці.
    Приготуємо заливку: додамо в йогурт соєвий соус,
    Салат з креветками і печерицями
    продавлений часник і трохи соку лайма, злегка приправимо червоним гострим перцем.
    Всі підготовлені інгредієнти викладаємо шарами в прозорі креманки в наступному порядку: потроху рису, потім цибульно-грибну суміш, яйце, потім креветки і ананас. Зверху кожного шару заливки. Останній шар - тертий сир і прикрашаємо зеленню.
    До такого салату добре подати біле або рожеве вино.
    Любителям вишуканих салатів рекомендуємо спробувати салат «Ананас з куркою» або з королівськими креветками . Приготувати їх досить просто, а закуска вийде просто чудовою.