Салат-коктейль з креветками

До столу салати-коктейлі подають на тарілці, обов'язково вистеленій серветкою. В даному випадку тарілка не тільки піднос. Прибираємо серветку в бік, перекладаємо салат-коктейль в цю саму тарілку, перемішуємо виделкою (лівою рукою) і їмо (виделкою і ножем) - так буде правильно.
Креветки - продукт, чудово підходить для салатів-коктейлів, особливо ефектно вони виглядають у верхньому завершальному шарі. Звичайно ж, нам знадобляться і деякі інші продукти. Салати-коктейлі - страва для фуршетів, святкових і романтичних трапез, тому будемо особливо обережні з пахучими інгредієнтами - особливо такими, як лук і часник.
Салат-коктейль з креветками, кукурудзою, авокадо, солодким перцем і ананасом
Інгредієнти:
Приготування
Креветки звичайно продають підвареними, в будь-якому випадку, їх треба доварити або відварити і відокремити м'ясо від хітинового покриття. Відкладемо підготовлені очищені креветки в сторону - вони будуть останнім шаром. Відкриваємо банку з кукурудзою і зливаємо заправку. Ананас нарізаємо шматочками (або будемо витягати їх з банки в процесі приготування за допомогою ложки-шумівки). Солодкий червоний перець наріжемо дуже дрібною соломкою (довжина не більше 15 см). Акуратно виймаємо м'якоть авокадо і нарізаємо дрібними кубиками - як шкварки, і будемо поливати соком лайма в окремій мисці.
Розставляємо салатні келихи і починаємо викладати шари, їх порядок можете вигадати самі, краще всього, щоб вони контрастували за кольором. Наприклад, у такому порядку:
Тепер заправка. Злегка приправляємо йогурт або сметану продавлений часником і гострим червоним перцем. Закриваємо, не шкодуючи, верхній шар салату-коктейлю заправкою і зверху красиво і акуратно викладаємо кілька креветок. Прикрашаємо листочками зелені. До такого салату можна подати світлі вина або текілу, мескаль, граппу, ракію, бренді, бурбон.
Салат-коктейль «Морський» з креветками і огірками
Інгредієнти:
Приготування
Готуємо креветки (див. вище попередній рецепт). Кальмара спочатку ошпарюємо окропом, видаляємо шкірку і хрящі, а потім відварюємо протягом 3-х хвилин. Остуджуємо і ріжемо дрібно, так, щоб було зручно їсти. Дрібними шматочками нарізаємо рибу і огірки. Рибу скроплюємо соком лимона і маринуємо в окремій мисці хоча б хвилин 10. Рубаємо зелений лук.
Послідовність викладання шарів:
Тепер приправляємо йогурт або вершки (сметану) мускатним горіхом. Можна делікатно приправити різними видами перцю та іншими сухими спеціями. Додаємо для смаку зовсім трохи вина і перемішуємо.

Можна також включити до складу салату плоть мідій і інших морських молюсків, а також морську капусту - в якості окремих шарів.
Під такий салат добре подати світле вино, рисову або іншу зернову горілку або джин.
Рекомендуємо добрі рецепти

Салат з креветками і печерицями
Вишуканий салат з креветками і печерицями - прекрасне рішення для фуршетної вечірки або святкового столу. І головне приготувати його досить просто. І

Салат з креветками і помідорами
Морепродукти чудово поєднуються практично з будь-якими овочами і фруктами. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати чудовий салат з креветками і

Салат з креветками і ананасом
Салат з креветками і ананасом - чудове блюдо, яке відмінно прикрасить фуршетний та святковий стіл. У нашій статті ми зібрали деякі цікаві рецепти

Морський салат з креветками
Ще один рецепт в скарбничку салатів з морепродуктів салат з креветками. Креветки поєднуються з широким різноманіттям продуктів, а від того рецептів