Якщо до вас несподівано прийшли гості і треба швидко скласти якусь закуску, найлегше приготувати салат, наприклад, з рибних консервів. Такі страви легко і швидко готуються і добре засвоюються. Деяким чином, салати з консервованої морської риби навіть корисні, оскільки саме в морській рибі міститься маса корисних речовин, необхідних для організму людини. Краще всього використовувати консерви, зроблені по ГОСТам. Консервовані скумбрія, оселедець, сардини, сайра, лососеві - цілком підходящі варіанти. Зрозуміло, ми говоримо про консервах з додаванням олії, але без додавання томату.
Рецепти салатів з рибних консервів
Охопимо поглядом по кухні, заглянемо в холодильник. Знайшли картоплю і яйця? Ось і добре. Готуємо простий, але смачний салат з рибних консервів (наприклад, з сардин) на швидку руку.
Інгредієнти: сардини, консервовані з додаванням олії - 1 банка; картопля (середнього розміру) - 2-4 шт.; яйце куряче - 2 шт.; огірок (солоний або свіжий, середнього розміру) - 1-2 шт.; перець солодкий червоний - 1 шт.; оливки без кісточок - 10-20 шт.; олія оливкова extravirgin - 2-5 ложок; бальзамічний оцет винний натуральний - 1-2 ст. ложки; зелень різна - за смаком. Приготування Картопля відваримо «в мундирі». Відкриємо банку з консервованої сардиной і розімніть рибні шматочки виделкою, рідина зіллємо (інакше салат «попливе»). Зваримо круто яйця, остудимо їх у холодній воді, очистимо від шкаралупи. Огірок і перець наріжемо соломкою. Оливки - кожну на 3 частини. Яйця і картоплю измельчимнебольшими, зручними для їжі кубиками. Нашинкуем зелень. Викладемо всі інгредієнти в салатницю. Змішаємо оцет (або сік половинки лимона) з маслом, поллємо цією заправкою салат. Перемішаємо. Таке блюдо добре подати до світлих винам або до більш міцним, але несолодким напоїв.
Салат з консервованої скумбрією Рибний салат з консервів скумбрії з рисом в азіатському стилі - просте, ситне блюдо. Риба і рис - цілком органічне поєднання.
Інгредієнти: скумбрія, консервована з додаванням олії - 1 банка; яйце куряче - 1-2 шт.; огірок свіжий - 1-2 шт.; цибуля зелена - 5-8 пір'я; перець солодкий червоний - 1 шт.; свіжий плід фенхеля - 05 шт.; рис жовтий довгозерний - 150-170 г; олія кунжутна - 1-2 ст. ложки; лайм - 1 шт.; соєвий соус - 1-2 ст. ложки; часник - 2 зубчики; зелень петрушки і кінзи, листя базиліка - за смаком; гострий червоний перчик - за бажанням. Приготування Промиємо й відваримо рис, ложкою не розмішуємо - він повинен бути розсипчастим, зайву воду зливаємо. Яйця зваримо круто, остудимо в холодній воді, очистимо від шкаралупи і дрібно наріжемо. Відкриємо скумбрію і злегка розімніть шматочки виделкою. Дрібно нарубим цибулю і плід фенхеля. Подрібнити зелень.
Приготуємо заправку: змішуємо масло з соком лайма, соєвим соусом і продавлений часником, приправимо за смаком гострим перцем. Змішаємо всі інгредієнти в салатниці і поллємо заправкою. Прикрасимо листям базиліка.
Рибний салат з консервів сайри
Інгредієнти: сайра, консервована з додаванням олії - 1-2 банки; кукурудза консервована - 300-400 г; яйце куряче - 2 шт.; щільні стиглі помідори - 2-4 шт.; перець солодкий - 1-2 шт.; оливки темні без кісточок - 20 шт.; часник - 2 зубчики; олія оливкова extravirgin - 2-5 столових ложок; лимон - 1/2 шт.; гірчиця готова - 2 ч. ложки; зелена цибуля - 5-8 пір'я; зелень (петрушка, базилік, кінза) - за смаком. Приготування Відкриємо банки з сайрою і кукурудзою. Зіллємо рідина. Шматочки риби подрібнимо довільно. Відваримо, остудимо і очистимо яйця від шкаралупи. Яйця наріжемо дрібними кубиками, перець - соломкою, а помідори - скибочками. Оливки - кружечками. Дрібно нарубим зелень і цибулька.
Приготуємо заправку: масло з'єднаємо з гірчицею і соком лимона. Приправимо продавлений часником. Змішаємо всі інгредієнти в салатниці і поллємо заправкою. Перемішати і можна подавати до столу, доповнивши шматочком хліба з висівками і смачною нарізкою з свинячого балика .