Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з горбушею

Салат з горбушею

22-03-2015, 15:02
1 159
Салат з горбушею
Горбуша - одна з представників лососевих риб. У цій рибці міститься велика кількість вітамінів, мінералів і корисних речовин. Горбушу частіше вживають солону або консервовану. Існують безліч рецептів приготування салатів з горбуші. Нижче наведемо деякі варіанти їх створення.

Рецепт салату «Мімоза» з горбушею


Інгредієнти:

  • картопля-3-4 шт.;

  • яйця - 4 шт.;

  • консервована горбуша - 1 банка;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • сир твердий - 100 г;

  • вершкове масло (попередньо заморозити) - 50 р;

  • майонез.


  • Приготування
    Картопля варимо в мундирі, даємо йому охолонути, чистимо і натираємо на крупній тертці. Яйця варимо в круту і відокремлюємо жовтки від білків. Вершкове масло натираємо на крупній тертці. Форму змащуємо майонезом і викладаємо зверху шар картоплі, зверху знову домашній майонез . Консервовану горбушу добре розминаємо виделкою і викладаємо її наступним шаром. Зверху риби викладаємо цибулю. Цибулю попередньо краще залити окропом або навіть замаринувати (салат вийде ніжніше). Зверху знову шар майонезу.
    Наступним шаром йдуть яєчні білки, натерті на крупній тертці, і вершкове масло, потім майонез. Після білків і масла йде шар морквини і шар тертого сиру, не забуваємо кожен шар промащувати майонезом. Останнім шаром йдуть яєчні жовтки, їх краще натерти на дрібній тертці. Ставимо наш салат в холодильник години на два, для того щоб він добре просочився.

    Салат з копченою горбушею


    Інгредієнти:

  • горбуша копчена - 700 г;

  • солодке яблуко - 1 шт.;

  • сік лимона - 1 ст. ложка;

  • салатна цибулина - 1 шт.;

  • сир бринза - 100 г;

  • майонез - 100 г;

  • перець мелений - за смаком;

  • сухарики.


  • Приготування
    Чистимо рибу і видаляємо кісточки, ріжемо на шматочки. Сир бринзу добре подрібнюємо. Цибулю нарізаємо півкільцями, яблуко чистимо і натираємо на крупній тертці, потім скроплюємо соком лимона, щоб яблуко не потемніло. Інгредієнти викладаємо шарами на блюдо.
    Спочатку копчену горбушу, цибулю, потім яблуко і посипаємо все меленим перцем. Зверху все рясно змащуємо майонезом. І відправляємо в холодильник. Перед тим як подаємо на стіл, посипаємо салат натертою бринзою і прикрашаємо зеленню і сухариками.

    Салат з горбушею солоною


    Інгредієнти:

  • горбуша солона - 100 г;

  • яйця - 3 шт;

  • сир твердий - 150 г;

  • картопля - 3 шт.;

  • крабові палички - 150 г;

  • майонез.


  • Приготування
    Картоплю миємо й відварюємо в шкірці, яйця варимо в круту. Даємо охолонути продуктам і чистимо. Твердий сир натираємо на крупній тертці, окремо натираємо крабові палички, картоплю і яйця. Солону горбушу нарізаємо кубиками. Викладаємо шарами продукти в глибокий салатник. На кожен шар наносимо майонез. Спочатку викладаємо шар картоплі, потім шар яєць, твердий сир і крабові палички, верхнім шаром викласти горбушу. Салат ставимо в холодильник на дві години, щоб шари просочилися.

    Салат з відвареної горбушею


    Інгредієнти:

  • сметана - 3 ст. ложки;

  • майонез - 3 ст. ложки;

  • сир - 100 г;

  • листовий салат - 3 шт.;

  • перець горошком;

  • петрушка;

  • огірок - 1 шт.;

  • яблуко - 1 шт.;

  • варена морква - 1 шт.;

  • відварна картопля в мундирі - 4 шт.;

  • горбуша - 1 шт.


  • Приготування
    Салат з горбушею
    Спочатку зваримо рибу. Для цього нарізаємо її шматками і викладаємо в каструлю, заливаємо окропом, додаємо зелень і приправи, рівень води повинен бути більше риби на 7-10 см, можна додати петрушку, моркву і перець горошком. Після того як вода закипить, видаляємо піну і варимо ще протягом 7-8 хвилин. Потім всі інгредієнти виймаємо.
    Після нарізаємо відварна картопля, огірок і моркву на дрібні кубики. Яблуко нарізаємо дрібною соломкою або натираємо на крупній тертці. Листя салату рвемо на дрібні шматочки. Змішуємо все з майонезом або сметаною. Зверху прикрашаємо сиром, натертим на середній тертці. Салат можна також укладати шарами смак від цього не зміниться.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат «Лисяча шубка»
    Салат «Лисяча шубка»
    Прекрасною альтернативою звичної «оселедця під шубою» з буряком буде салат «Лисяча шубка». Найчастіше готують його з оселедцем, але іноді також
    Салат "Мімоза" з крабовими паличками
    Салат "Мімоза" з крабовими паличками
    «Мімоза» - популярний салат, який знайомий багатьом. Свою назву він отримав від відомого весняного квітки. Варіантів його створення досить багато. І
    Салат «Мімоза» з горбушею
    Салат «Мімоза» з горбушею
    Мімоза - популярний салат, який часто можна зустріти на святкових столах. Варіантів його створення досить багато. І сьогодні ми поділимося цікавими
    Салат «Конвалія»
    Салат «Конвалія»
    Салат «Конвалія» - це чудова закуска на святковий стіл, відмінна заміна доволі набридлому крабовому салату. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих
    Кальмаровий салат
    Кальмаровий салат
    Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
    Горбуша копчена
    Горбуша копчена
    Горбуша - корисна і смачна рибка, з якої можна створити безліч страв. І сьогодні ми розповімо, що можна приготувати з копченої горбуші. Це може бути