Салат «Лисяча шубка»
Прекрасною альтернативою звичної «оселедця під шубою» з буряком буде салат «Лисяча шубка». Найчастіше готують його з оселедцем, але іноді також використовують горбушу, сьомгу і навіть курку. Кожен з цих салатів виходить по-своєму смачним. Як приготувати салат «лисяча шубка» ми вам зараз і розповімо.
Салат «Лисяча шубка» з оселедцем
Інгредієнти:
картопля відварна - 300 г;
філе оселедця - 300 г;
яйця варені - 5 шт.;
морква свіжа - 300 г;
гриби - 250 г;
цибуля - 100 г;
майонез - 250 р.
Приготування
Оселедець, картопля і яйця ріжемо невеликими кубиками. Подрібнюємо цибулю, гриби нарізаємо скибочками і разом з цибулею обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. Салат викладаємо шарами, кожен змащуючи майонезом, в такій послідовності: оселедець, картопля, яйця, гриби з цибулею. Свіжу моркву тремо на тертці для моркви по-корейськи і обсмажуємо її на рослинній олії до напівготовності. А потім викладаємо на гриби. Верх змащуємо майонезом і прикрашаємо за бажанням. Якщо хочете здивувати гостей, можна викласти салат у вигляді лисички.
Салат «Лисяча шубка» з куркою
Інгредієнти:
філе куряче - 300 г;
гриби консервовані - 200 г;
цибуля - 1 шт.;
яйця - 3 шт.;
морква по-корейськи - 150 г;
майонез - 250 г;
оцет, сіль, чорний мелений перець, цукор - за смаком.
Приготування
Куряче філе відварюємо, остуджуємо і ріжемо м'ясо невеликими кубиками. Яйця варимо круто, чистимо і тремо на тертці. Мариновані гриби нарізаємо шматочками. Цибулю дрібно кришимо і маринуємо в суміші укусу і води в пропорції 1:1. Сіль, цукор і перець додаємо за смаком. Витримуємо цибулю в маринаді хвилин 5 а потім його проціджують. Формуємо салат, викладаючи інгредієнти шарами: куряче філе, маринована цибуля, гриби, майонез, яйця, знову майонез. І верхнім шаром викладаємо моркву по-корейськи.
Салат «Лисяча шубка» з грибами, оселедцем і сиром
Інгредієнти:
картопля - 4 шт.;
печериці - 300 г;
оселедець - 2 шт.;
цибуля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
сир - 100 г;
майонез.
Приготування
Картопля варимо в мундирі», потім чистимо і ріжемо кубиками. Оселедець чистимо і також нарізаємо невеликими кубиками. На рослинному маслі обсмажуємо печериці. Подрібнюємо цибулю, моркву тремо на тертці і обсмажуємо разом. Інгредієнти викладаємо шарами в такій послідовності: картопля, оселедець, гриби, морква з цибулею, тертий сир. Кожен шар змащуємо майонезом. Перед подачею до столу даємо салату «Лисяча шубка» з оселедцем, грибами і сиром просочитися в прохолодному місці протягом 1-2 годин.
Салат «Лисяча шубка» з горбушею
Інгредієнти:
горбуша консервована - 1 банка;
картопля - 2 шт.;
морква - 2 шт.;
яйця - 1 шт.;
сир - 150 г;
мариновані огірки - 1 шт.;
печериці - 250 г;
рослинна олія;
майонез - за смаком.
Приготування
Картоплю і моркву відварюємо в шкірці до готовності, яйця варимо круто. Горбушу розминаємо виделкою, картоплю, моркву і яйце тремо на тертці. Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо до готовності на рослинній олії. Огірок ріжемо соломкою. Викладаємо салат шарами: горбуша, морква, картопля, огірок, яйце і тертий сир. Всі шари змащуємо тонким шаром майонезу.
Рецепт салату «Лисяча шубка» з сьомгою
Інгредієнти:
слабосолона сьомга - 300 г;
цибуля - 100 г;
морква - 300 г;
картопля - 250 г;
яйця - 2 шт.;
майонез - 200 р.
Приготування
Сьомгу нарізаємо кубиками й викладаємо на блюдо першим шаром. Зверху покласти нарізану півкільцями цибулю. Робимо сіточку з майонезу. Потім викладаємо шар картоплі, яйце і морква, терті на тертці. Кожен шар промазуємо майонезом. Прикрашаємо салат «Лисяча шубка» з сьомгою за своїм бажанням.
Салат «Лисяча шубка» з оселедцем
Інгредієнти:
Приготування
Оселедець, картопля і яйця ріжемо невеликими кубиками. Подрібнюємо цибулю, гриби нарізаємо скибочками і разом з цибулею обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. Салат викладаємо шарами, кожен змащуючи майонезом, в такій послідовності: оселедець, картопля, яйця, гриби з цибулею. Свіжу моркву тремо на тертці для моркви по-корейськи і обсмажуємо її на рослинній олії до напівготовності. А потім викладаємо на гриби. Верх змащуємо майонезом і прикрашаємо за бажанням. Якщо хочете здивувати гостей, можна викласти салат у вигляді лисички.
Салат «Лисяча шубка» з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе відварюємо, остуджуємо і ріжемо м'ясо невеликими кубиками. Яйця варимо круто, чистимо і тремо на тертці. Мариновані гриби нарізаємо шматочками. Цибулю дрібно кришимо і маринуємо в суміші укусу і води в пропорції 1:1. Сіль, цукор і перець додаємо за смаком. Витримуємо цибулю в маринаді хвилин 5 а потім його проціджують. Формуємо салат, викладаючи інгредієнти шарами: куряче філе, маринована цибуля, гриби, майонез, яйця, знову майонез. І верхнім шаром викладаємо моркву по-корейськи.
Салат «Лисяча шубка» з грибами, оселедцем і сиром
Інгредієнти:
Приготування
Картопля варимо в мундирі», потім чистимо і ріжемо кубиками. Оселедець чистимо і також нарізаємо невеликими кубиками. На рослинному маслі обсмажуємо печериці. Подрібнюємо цибулю, моркву тремо на тертці і обсмажуємо разом. Інгредієнти викладаємо шарами в такій послідовності: картопля, оселедець, гриби, морква з цибулею, тертий сир. Кожен шар змащуємо майонезом. Перед подачею до столу даємо салату «Лисяча шубка» з оселедцем, грибами і сиром просочитися в прохолодному місці протягом 1-2 годин.
Салат «Лисяча шубка» з горбушею
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю і моркву відварюємо в шкірці до готовності, яйця варимо круто. Горбушу розминаємо виделкою, картоплю, моркву і яйце тремо на тертці. Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо до готовності на рослинній олії. Огірок ріжемо соломкою. Викладаємо салат шарами: горбуша, морква, картопля, огірок, яйце і тертий сир. Всі шари змащуємо тонким шаром майонезу.
Рецепт салату «Лисяча шубка» з сьомгою
Інгредієнти:
Приготування
Сьомгу нарізаємо кубиками й викладаємо на блюдо першим шаром. Зверху покласти нарізану півкільцями цибулю. Робимо сіточку з майонезу. Потім викладаємо шар картоплі, яйце і морква, терті на тертці. Кожен шар промазуємо майонезом. Прикрашаємо салат «Лисяча шубка» з сьомгою за своїм бажанням.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з куркою і часником
Без салатів не обходиться жодне святкове торжество, так і на буденному столі вони завжди на почесному місці. І сьогодні ми розповімо, як приготувати
Салат «Гриби під шубою»
Представляємо вашій увазі дуже оригінальний і смачний грибний салат під овочевий шубою. Блюдо виходить дивовижно ніжним і вишуканим, і сподобається
Салат «Мімоза» з горбушею
Мімоза - популярний салат, який часто можна зустріти на святкових столах. Варіантів його створення досить багато. І сьогодні ми поділимося цікавими
Салат з ананасів і печериць
Салати є прикрасою будь-якого святкового застілля. І сьогодні ми поговоримо про незвичайну салаті з ананаса і печериць. Незважаючи на дивне поєднання
Оселедець під шубою рулетом - рецепт
Оселедець під шубою - традиційний салат, без якого не обходиться жодне святкове застілля. Ми пропонуємо вам спробувати ще один варіант улюбленого
Салат з чіпсами
Чіпси - це смачний, але, на жаль, не дуже корисний снек. Найчастіше в салатах чіпси служать прикрасою, але є рецепти, де чіпси є основною складовою.