Прекрасною альтернативою звичної «оселедця під шубою» з буряком буде салат «Лисяча шубка». Найчастіше готують його з оселедцем, але іноді також використовують горбушу, сьомгу і навіть курку. Кожен з цих салатів виходить по-своєму смачним. Як приготувати салат «лисяча шубка» ми вам зараз і розповімо.
Салат «Лисяча шубка» з оселедцем
Інгредієнти: картопля відварна - 300 г; філе оселедця - 300 г; яйця варені - 5 шт.; морква свіжа - 300 г; гриби - 250 г; цибуля - 100 г; майонез - 250 р. Приготування Оселедець, картопля і яйця ріжемо невеликими кубиками. Подрібнюємо цибулю, гриби нарізаємо скибочками і разом з цибулею обсмажуємо на рослинному маслі до готовності. Салат викладаємо шарами, кожен змащуючи майонезом, в такій послідовності: оселедець, картопля, яйця, гриби з цибулею. Свіжу моркву тремо на тертці для моркви по-корейськи і обсмажуємо її на рослинній олії до напівготовності. А потім викладаємо на гриби. Верх змащуємо майонезом і прикрашаємо за бажанням. Якщо хочете здивувати гостей, можна викласти салат у вигляді лисички.
Салат «Лисяча шубка» з куркою
Інгредієнти: філе куряче - 300 г; гриби консервовані - 200 г; цибуля - 1 шт.; яйця - 3 шт.; морква по-корейськи - 150 г; майонез - 250 г; оцет, сіль, чорний мелений перець, цукор - за смаком. Приготування Куряче філе відварюємо, остуджуємо і ріжемо м'ясо невеликими кубиками. Яйця варимо круто, чистимо і тремо на тертці. Мариновані гриби нарізаємо шматочками. Цибулю дрібно кришимо і маринуємо в суміші укусу і води в пропорції 1:1. Сіль, цукор і перець додаємо за смаком. Витримуємо цибулю в маринаді хвилин 5 а потім його проціджують. Формуємо салат, викладаючи інгредієнти шарами: куряче філе, маринована цибуля, гриби, майонез, яйця, знову майонез. І верхнім шаром викладаємо моркву по-корейськи.
Салат «Лисяча шубка» з грибами, оселедцем і сиром
Інгредієнти: картопля - 4 шт.; печериці - 300 г; оселедець - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; морква - 2 шт.; сир - 100 г; майонез. Приготування Картопля варимо в мундирі», потім чистимо і ріжемо кубиками. Оселедець чистимо і також нарізаємо невеликими кубиками. На рослинному маслі обсмажуємо печериці. Подрібнюємо цибулю, моркву тремо на тертці і обсмажуємо разом. Інгредієнти викладаємо шарами в такій послідовності: картопля, оселедець, гриби, морква з цибулею, тертий сир. Кожен шар змащуємо майонезом. Перед подачею до столу даємо салату «Лисяча шубка» з оселедцем, грибами і сиром просочитися в прохолодному місці протягом 1-2 годин.
Салат «Лисяча шубка» з горбушею
Інгредієнти: горбуша консервована - 1 банка; картопля - 2 шт.; морква - 2 шт.; яйця - 1 шт.; сир - 150 г; мариновані огірки - 1 шт.; печериці - 250 г; рослинна олія; майонез - за смаком. Приготування Картоплю і моркву відварюємо в шкірці до готовності, яйця варимо круто. Горбушу розминаємо виделкою, картоплю, моркву і яйце тремо на тертці. Гриби нарізаємо пластинками і обсмажуємо до готовності на рослинній олії. Огірок ріжемо соломкою. Викладаємо салат шарами: горбуша, морква, картопля, огірок, яйце і тертий сир. Всі шари змащуємо тонким шаром майонезу.
Рецепт салату «Лисяча шубка» з сьомгою
Інгредієнти: слабосолона сьомга - 300 г; цибуля - 100 г; морква - 300 г; картопля - 250 г; яйця - 2 шт.; майонез - 200 р. Приготування Сьомгу нарізаємо кубиками й викладаємо на блюдо першим шаром. Зверху покласти нарізану півкільцями цибулю. Робимо сіточку з майонезу. Потім викладаємо шар картоплі, яйце і морква, терті на тертці. Кожен шар промазуємо майонезом. Прикрашаємо салат «Лисяча шубка» з сьомгою за своїм бажанням.