Салат «Конвалія»
Такий салат прикрасить будь-який стіл, він дуже простий у приготуванні і вже давно любимо багатьма господинями. Салат «Конвалія» - це цікава заміна крабового салату. Відмінність його в те, що він укладається шарами. Сьогодні розповімо вам, як приготувати такий салатик і надати йому родзинку.
Інгредієнти:
крабові палички - 200 г;
плавлений сир - 2 шт.;
яйця - 4 шт.;
цибуля порей (біла частина) - 1 шт.;
вершкове масло (заморожений) - 100 г;
огірок - 1 шт.;
цукор - 05 ч. ложки;
кріп;
майонез.
Для оформлення:
зелень кропу;
яєчний білок;
крабові палички - 2 шт.;
зелений лист цибулі-порею.
Приготування
Яйця, окремо білок від жовтка, плавлений сир і огірок, вершкове масло натираємо на тертці. Салат викладається на блюдо шарами.
Першим шаром викладаємо яєчний білок, потім плавлений сир, вершкове масло , огірок. Наступним шаром йде цибулю (дрібно нарізаний цибулю заливаємо окропом злегка мнемо, а після віджимаємо його). Далі йдуть крабові палички, теж натерті на тертці або крабовая вермішель. Натертий яєчний жовток з'єднуємо з нарізаним кропом і викладаємо наступним шаром. Всі шари промазуємо майонезом крім останнього. Бока салату прикрашаємо натертими крабовими паличками і кропом. Приступаємо до оформлення. З листя цибулі-порею вирізаємо листя конвалії, з яєчного білка квіточки, викладаємо на салат у вигляді квітів конвалії. Даємо салату просочитися і подаємо до столу.
Інгредієнти:
яйця - 6 шт.;
крабове мясо - 400 г;
плавлений сир - 200 г;
яблуко - 2 шт.;
огірок - 2 шт.;
петрушка.
Приготування
Салат викладаємо шарами. Першим шаром викладаємо натерті яєчні білки і змащуємо їх майонезом. Потім викладаємо крабове м'ясо. Наступним шаром викладаємо натерту плавлений сир, за ним йдуть жовтки три штуки (натерті на тертці). Далі кладемо натерте яблуко, перемешенное з майонезом. Тепер шари повторюються, викладаємо крабове м'ясо і останнім шаром, що залишилися яєчні жовтки. Прикрашаємо салат зеленню, свіжим огірочком і білком яйця.
Інгредієнти:
крабові палички - 1 упаковка;
яйця - 4 шт.;
твердий сир - 150 г;
вершкове масло - 50 г;
зелене яблуко кисле - 1 шт.;
майонез.
Приготування
Яйця відварюємо в круту і від'єднуємо білки від жовтків, прослаиваем майонезом. Потім натираємо зверху крабові палички або можна нарізати дрібними шматочками і знову майонез. Далі тремо на тертці очищену яблучко, прослаиваем майонезом і зверху натираємо сир і тут же трьом вершкове масло (воно повинно бути замороженим), зверху майонез. В окремій ємності яєчні жовтки розминаємо в крихту і нею посипаємо останній шар салату. Для прикраси із моркви зробити римські цифри, а з буряка стрілки годинника. І викласти годинник з моркви і буряка зверху.
Інгредієнти:
сайра у власному соку - 1 банка;
картопля - 1 шт.;
яйця - 5 шт.;
цибуля червоний - 1 шт.;
морква - 1 шт.;
огірок - 1 шт.;
петрушка;
майонез.
Приготування
Яйця відварюємо і відокремлюємо білки від жовтків, половинку одного білка залишаємо для прикраси і натираємо білки на крупній тертці, а жовтки на дрібній. Рибу розминаємо виделкою. Картоплю і моркву відварюємо і натираємо на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізаємо. Салат викладаємо на блюдо шарами у послідовності:
риба, цибуля, майонез;
картопля, цибуля, майонез;
морква, цибуля, майонез;
білок, цибуля, майонез;
жовтки.
Прикрашаємо салат, для цього з шкірки огірка вирізаємо листочки і стебла, а з яєчного білка самі квіточки конвалії. Збираємо квіти в композицію на поверхні салату, прикрашаємо листочками петрушки.
Салат «Конвалія» з крабовими паличками
Інгредієнти:
Для оформлення:
Приготування
Яйця, окремо білок від жовтка, плавлений сир і огірок, вершкове масло натираємо на тертці. Салат викладається на блюдо шарами.
Першим шаром викладаємо яєчний білок, потім плавлений сир, вершкове масло , огірок. Наступним шаром йде цибулю (дрібно нарізаний цибулю заливаємо окропом злегка мнемо, а після віджимаємо його). Далі йдуть крабові палички, теж натерті на тертці або крабовая вермішель. Натертий яєчний жовток з'єднуємо з нарізаним кропом і викладаємо наступним шаром. Всі шари промазуємо майонезом крім останнього. Бока салату прикрашаємо натертими крабовими паличками і кропом. Приступаємо до оформлення. З листя цибулі-порею вирізаємо листя конвалії, з яєчного білка квіточки, викладаємо на салат у вигляді квітів конвалії. Даємо салату просочитися і подаємо до столу.
Салат «Конвалія» з яблуком
Інгредієнти:
Приготування
Салат викладаємо шарами. Першим шаром викладаємо натерті яєчні білки і змащуємо їх майонезом. Потім викладаємо крабове м'ясо. Наступним шаром викладаємо натерту плавлений сир, за ним йдуть жовтки три штуки (натерті на тертці). Далі кладемо натерте яблуко, перемешенное з майонезом. Тепер шари повторюються, викладаємо крабове м'ясо і останнім шаром, що залишилися яєчні жовтки. Прикрашаємо салат зеленню, свіжим огірочком і білком яйця.
Новорічний салат «Конвалія»
Інгредієнти:
Приготування
Яйця відварюємо в круту і від'єднуємо білки від жовтків, прослаиваем майонезом. Потім натираємо зверху крабові палички або можна нарізати дрібними шматочками і знову майонез. Далі тремо на тертці очищену яблучко, прослаиваем майонезом і зверху натираємо сир і тут же трьом вершкове масло (воно повинно бути замороженим), зверху майонез. В окремій ємності яєчні жовтки розминаємо в крихту і нею посипаємо останній шар салату. Для прикраси із моркви зробити римські цифри, а з буряка стрілки годинника. І викласти годинник з моркви і буряка зверху.
Рецепт салату «Конвалія»
Інгредієнти:
Приготування
Яйця відварюємо і відокремлюємо білки від жовтків, половинку одного білка залишаємо для прикраси і натираємо білки на крупній тертці, а жовтки на дрібній. Рибу розминаємо виделкою. Картоплю і моркву відварюємо і натираємо на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізаємо. Салат викладаємо на блюдо шарами у послідовності:
Прикрашаємо салат, для цього з шкірки огірка вирізаємо листочки і стебла, а з яєчного білка самі квіточки конвалії. Збираємо квіти в композицію на поверхні салату, прикрашаємо листочками петрушки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Морський салат з крабовими паличками
Салати з морепродуктами завжди залишаються улюбленцями на святковому столі. Давайте поговоримо про дивних морських салатиках з крабовими паличками.
Салат "Мімоза" з крабовими паличками
«Мімоза» - популярний салат, який знайомий багатьом. Свою назву він отримав від відомого весняного квітки. Варіантів його створення досить багато. І
Салат з горбушею
Горбуша - смачна представниця сімейства лососевих. Її часто вживають у консервованому і солоному вигляді. З неї можна приготувати дивовижні салатики
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
Салат з крабовими паличками
Крабовий салат Крабові палички, в яких, як всім відомо, немає нічого від крабів, потрапили на наші столи не так давно - всього пару десятиліть тому.