Такий салат прикрасить будь-який стіл, він дуже простий у приготуванні і вже давно любимо багатьма господинями. Салат «Конвалія» - це цікава заміна крабового салату. Відмінність його в те, що він укладається шарами. Сьогодні розповімо вам, як приготувати такий салатик і надати йому родзинку.
Салат «Конвалія» з крабовими паличками
Інгредієнти: крабові палички - 200 г; плавлений сир - 2 шт.; яйця - 4 шт.; цибуля порей (біла частина) - 1 шт.; вершкове масло (заморожений) - 100 г; огірок - 1 шт.; цукор - 05 ч. ложки; кріп; майонез. Для оформлення:
зелень кропу; яєчний білок; крабові палички - 2 шт.; зелений лист цибулі-порею. Приготування Яйця, окремо білок від жовтка, плавлений сир і огірок, вершкове масло натираємо на тертці. Салат викладається на блюдо шарами.
Першим шаром викладаємо яєчний білок, потім плавлений сир, вершкове масло , огірок. Наступним шаром йде цибулю (дрібно нарізаний цибулю заливаємо окропом злегка мнемо, а після віджимаємо його). Далі йдуть крабові палички, теж натерті на тертці або крабовая вермішель. Натертий яєчний жовток з'єднуємо з нарізаним кропом і викладаємо наступним шаром. Всі шари промазуємо майонезом крім останнього. Бока салату прикрашаємо натертими крабовими паличками і кропом. Приступаємо до оформлення. З листя цибулі-порею вирізаємо листя конвалії, з яєчного білка квіточки, викладаємо на салат у вигляді квітів конвалії. Даємо салату просочитися і подаємо до столу.
Салат «Конвалія» з яблуком
Інгредієнти: яйця - 6 шт.; крабове мясо - 400 г; плавлений сир - 200 г; яблуко - 2 шт.; огірок - 2 шт.; петрушка. Приготування Салат викладаємо шарами. Першим шаром викладаємо натерті яєчні білки і змащуємо їх майонезом. Потім викладаємо крабове м'ясо. Наступним шаром викладаємо натерту плавлений сир, за ним йдуть жовтки три штуки (натерті на тертці). Далі кладемо натерте яблуко, перемешенное з майонезом. Тепер шари повторюються, викладаємо крабове м'ясо і останнім шаром, що залишилися яєчні жовтки. Прикрашаємо салат зеленню, свіжим огірочком і білком яйця.
Новорічний салат «Конвалія»
Інгредієнти: крабові палички - 1 упаковка; яйця - 4 шт.; твердий сир - 150 г; вершкове масло - 50 г; зелене яблуко кисле - 1 шт.; майонез. Приготування Яйця відварюємо в круту і від'єднуємо білки від жовтків, прослаиваем майонезом. Потім натираємо зверху крабові палички або можна нарізати дрібними шматочками і знову майонез. Далі тремо на тертці очищену яблучко, прослаиваем майонезом і зверху натираємо сир і тут же трьом вершкове масло (воно повинно бути замороженим), зверху майонез. В окремій ємності яєчні жовтки розминаємо в крихту і нею посипаємо останній шар салату. Для прикраси із моркви зробити римські цифри, а з буряка стрілки годинника. І викласти годинник з моркви і буряка зверху.
Рецепт салату «Конвалія»
Інгредієнти: сайра у власному соку - 1 банка; картопля - 1 шт.; яйця - 5 шт.; цибуля червоний - 1 шт.; морква - 1 шт.; огірок - 1 шт.; петрушка; майонез. Приготування Яйця відварюємо і відокремлюємо білки від жовтків, половинку одного білка залишаємо для прикраси і натираємо
білки на крупній тертці, а жовтки на дрібній. Рибу розминаємо виделкою. Картоплю і моркву відварюємо і натираємо на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізаємо. Салат викладаємо на блюдо шарами у послідовності:
риба, цибуля, майонез; картопля, цибуля, майонез; морква, цибуля, майонез; білок, цибуля, майонез; жовтки. Прикрашаємо салат, для цього з шкірки огірка вирізаємо листочки і стебла, а з яєчного білка самі квіточки конвалії. Збираємо квіти в композицію на поверхні салату, прикрашаємо листочками петрушки.