» » Салат з рисом і горбушею

Салат з рисом і горбушею

Салат з рисом і горбушею
Економні і ситні салати готувати досить просто, чого вартий один тільки головний герой нашої сьогоднішньої статті - салат з горбушею і рисом.

Салат з горбуші з рисом і яйцем


Інгредієнти:

  • консервована горбуша - 1 банка;

  • рис - 1/2 ст.;

  • яйця - 3 шт.;

  • майонез для заправки;

  • зелена цибуля - за смаком;

  • сіль, перець - за смаком;

  • тертий твердий сир - для прикраси.


  • Приготування
    Рис відварюємо до готовності в підсоленій воді готову крупу промиваємо холодною водою. Яйця варимо круто, дрібно нарізаємо. Зелену цибулю подрібнюємо. З горбуші зливаємо зайву рідину, а саму рибу розбираємо за допомогою виделки. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти з майонезом, а сиром і зеленню посипаємо готовий салат. Перед подачею така ситна закуска повинна настоятися в холодильнику не менше години.

    Салат з рисом, горбушею і крабовими паличками


    Інгредієнти:

  • консервована горбуша - 1 банка;

  • рис - 1/2 ст.;

  • крабові палички - 1 упаковка (100 г);

  • яйця - 3 шт.;

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • зелена цибуля і петрушка;

  • майонез;

  • часник - 1 зубчик;

  • лимонний сік - 1 ст. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати салат з горбушею і рисом, необхідно підготувати всі інгредієнти. Горбушу поділяємо на шматочки за допомогою виделки. Рис відварюємо до готовності і промиваємо холодною водою. Свіжі огірки і крабові палички ріжемо кубиками. Яйця відварюємо і подрібнюємо.
    Тепер беремося за соус: до майонезу додаємо лимонний сік, подрібнену зелень і пропущений через прес зубчик часнику. Ретельно перемішуємо соус і заправляємо їм всі підготовлені інгредієнти. Перед подачею залишаємо салат в холодильнику на 2-3 години і посипаємо залишками зелені.

    Листковий салат з горбуші


    Інгредієнти:
    Для салату:

  • консервована горбуша - 1 банка (200 г);

  • рис - 1/2 ст.;

  • свіжий огірок - 1 шт.;

  • свіжий томат - 1 шт.;

  • зелень - за смаком.


  • Для заправки:

  • грецький йогурт - 2-3 ст. ложки;

  • діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;

  • лимонний сік - 1 ч. ложка;

  • сіль, перець - за смаком.


  • Салат з рисом і горбушею
    Приготування
    З консервованої горбуші зливаємо надлишки рідини. Рибу розбираємо за допомогою вилки на невеликі шматочки, намагаючись витягти кісточки. Рис відварюємо до готовності в підсоленій воді, зливаємо, промиваємо, даємо охолонути. Огірок натираємо на крупній тертці, надлишки рідини віджимаємо руками. Помідори ріжемо дрібними кубиками. Подрібнюємо зелень. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник.
    Тепер готуємо заправку: за допомогою блендера збиваємо сметану, або грецький йогурт з лимонним соком, гірчицею, сіллю і перцем. Заправляємо салат і відразу ж подаємо до столу.
    Додав: admin | 22-03-2015, 20:31
    Переглядів: 522