Економні і ситні салати готувати досить просто, чого вартий один тільки головний герой нашої сьогоднішньої статті - салат з горбушею і рисом.
Салат з горбуші з рисом і яйцем
Інгредієнти: консервована горбуша - 1 банка; рис - 1/2 ст.; яйця - 3 шт.; майонез для заправки; зелена цибуля - за смаком; сіль, перець - за смаком; тертий твердий сир - для прикраси. Приготування Рис відварюємо до готовності в підсоленій воді готову крупу промиваємо холодною водою. Яйця варимо круто, дрібно нарізаємо. Зелену цибулю подрібнюємо. З горбуші зливаємо зайву рідину, а саму рибу розбираємо за допомогою виделки. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти з майонезом, а сиром і зеленню посипаємо готовий салат. Перед подачею така ситна закуска повинна настоятися в холодильнику не менше години.
Салат з рисом, горбушею і крабовими паличками
Інгредієнти: консервована горбуша - 1 банка; рис - 1/2 ст.; крабові палички - 1 упаковка (100 г); яйця - 3 шт.; свіжий огірок - 1 шт.; зелена цибуля і петрушка; майонез; часник - 1 зубчик; лимонний сік - 1 ст. ложка; сіль, перець. Приготування Перед тим, як приготувати салат з горбушею і рисом, необхідно підготувати всі інгредієнти. Горбушу поділяємо на шматочки за допомогою виделки. Рис відварюємо до готовності і промиваємо холодною водою. Свіжі огірки і крабові палички ріжемо кубиками. Яйця відварюємо і подрібнюємо.
Тепер беремося за соус: до майонезу додаємо лимонний сік, подрібнену зелень і пропущений через прес зубчик часнику. Ретельно перемішуємо соус і заправляємо їм всі підготовлені інгредієнти. Перед подачею залишаємо салат в холодильнику на 2-3 години і посипаємо залишками зелені.
Листковий салат з горбуші
Інгредієнти: Для салату:
консервована горбуша - 1 банка (200 г); рис - 1/2 ст.; свіжий огірок - 1 шт.; свіжий томат - 1 шт.; зелень - за смаком. Для заправки:
грецький йогурт - 2-3 ст. ложки; діжонська гірчиця - 1 ч. ложка; лимонний сік - 1 ч. ложка; сіль, перець - за смаком. Приготування З консервованої горбуші зливаємо надлишки рідини. Рибу розбираємо за допомогою вилки на невеликі шматочки, намагаючись витягти кісточки. Рис відварюємо до готовності в підсоленій воді, зливаємо, промиваємо, даємо охолонути. Огірок натираємо на крупній тертці, надлишки рідини віджимаємо руками. Помідори ріжемо дрібними кубиками. Подрібнюємо зелень. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти в салатник.
Тепер готуємо заправку: за допомогою блендера збиваємо сметану, або грецький йогурт з лимонним соком, гірчицею, сіллю і перцем. Заправляємо салат і відразу ж подаємо до столу.