Квасоля будь-якого сорту і стану стиглості, а також куряче м'ясо (особливо філе) - чудово гармонійна гастрономічна пара - використовуючи ці продукти в якості основних, можна готувати різні смачні і корисні салати. Такі салати можна вважати дієтичними, при цьому вони будуть дуже ситними, що вельми важливо і привабливо для бажаючих щільно обідати або вечеряти, зберігаючи стрункість фігури.
Рецепт корисного салату з червоної квасолі і курки з грибами
Інгредієнти:
квасоля червона готова, варена (піде і консервована) - близько 200-300 р; куряче м'ясо відварне, без шкіри і кісточок (з грудки і/або стегон, гомілок) - близько 300 м; гриби свіжі: гливи , печериці або білі (можна мариновані) - близько 300 м; цибуля ріпчаста червоний або звичайний - 1 шт., або молодий зелений; перець солодкий червоний - 2 шт.; зелень свіжа різна (петрушка, базилік, кінза та ін); часник - 2 зубчики; олія холодного віджиму; оцет фруктовий натуральний або сік лимона. Приготування Якщо використовуєте консервовану квасоля, злийте консервуючий соус-сироп і промийте її кип'яченою водою, після чого відкиньте на друшляк. Зрозуміло, можна використовувати кольорову квасолю або навіть білу (остання, однак, менш корисна порівняно з червоною та кольоровий).
Якщо використовуєте мариновані гриби, вийміть їх з маринаду і промийте. Якщо гриби свіжі, проваріть їх протягом 20 хвилин і злийте воду. Гливи можна не варити, вони їстівні і корисні в сирому вигляді.
Варене куряче м'ясо наріжте невеликими шматочками, цибулю - півкільцями або чверть кільцями, солодкий перець - короткою соломкою. Часник і зелень дрібно нарубаєте.
З'єднайте всі інгредієнти в салатниці і полийте заправкою з суміші олії з оцтом в співвідношенні 3:1 перемішайте і подавайте на стіл. Замість олійно-оцтової заправки можна використовувати несолодкий йогурт натуральний середньої жирності або майонез (краще домашнього приготування).
До такого дивовижного салату добре подати перехилити келих легкого столового вина для кращого засвоєння.
Салат з курки і стручкової квасолі
Чудово корисний салат можна приготувати з стручкової квасолі скурицей, морквою, маринованими грибами та огірками.
Інгредієнти: квасоля стручкова заморожена - 1 стандартна упаковка; куряче м'ясо відварне, без шкіри і кісток - близько 300-400 г; цибуля ріпчаста - 1 шт.; морква по-корейськи - близько 200 г (можна купити готову в підприємствах домової кухні); гриби мариновані будь - близько 200 г; огірки мариновані дрібні - 4-5 шт.; зелень свіжа різна (петрушка, кріп, базилік, кінза); часник - 1-2 зубчики; олія холодного віджиму; оцет натуральний яблучний або сік лимона. Приготування Візьмемо з пачки замороженої квасолі стільки, скільки потрібно (наприклад, 1/2 або 2/3), і відваримо протягом зазначеного на упаковці часу, після чого відкинемо на друшляк.
Відварене куряче м'ясо наріжемо невеликими шматочками, огірочки - кружечками або брусочками, цибулю - півкільцями. Якщо
гриби великі, їх теж можна дрібніше нарізати. Зелень і часник порубаємо ножем.
З'єднаємо в салатниці куряче м'ясо, квасоля, печериці, огірочки, морква по-корейськи і зелень з часником. Поллємо заправкою з масла з оцтом або соком лимона (співвідношення 3:1). Можна замість олійно-оцтової заправки використовувати несолодкий йогурт або майонез. Незайвими в цьому салатик будуть і молоді зелені оливки без кісточок - їх можна нарізати кружечками. Також можна додати в нього 2-3 зварених круто рубаних курячих яйця.
До такого салату можна подати столове вино або гірку або ягідну настойку в якості аперитиву.