Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з яловичиною та квасолею

Салат з яловичиною та квасолею

22-03-2015, 14:07
625
Салат з яловичиною та квасолею
Квасоля будь-яких сортів і стану стиглості - чудовий харчовий продукт, який містить безліч корисних речовин, серед яких значна частка рослинного білка і клітковини. Ступінь корисності квасолі розрізняється за кольором: чим темніше, тим корисніше. Крім того, квасоля - ситний продукт, що чудово поєднується з багатьма іншими продуктами в різних стравах. Особливо квасоля добре поєднується з м'ясом, зокрема, з яловичиною.
Приготувати та подати квасоля з яловичиною нескладно, однак можна підходити до питання трохи більш креативно і придумувати різні корисні та смачні салати з додаванням овочів, фруктів, грибів і інших інгредієнтів, які можуть надати страві цікаві смакові відтінки і поліпшити його гармонійний баланс.
Наводимо деякі нескладні рецепти салатів з яловичиною та квасолею. Ці страви особливо зацікавлять зайнятих і самотньо живуть людей, не завжди бажають довго возитися з приготуванням їжі. Салати з квасолею і яловичиною гарні й для тих, хто любить щільно обідати і вечеряти, при цьому зберігаючи стрункість фігури.
Кожен із наведених рецептів припускає, що ви вже треба відварити яловичину до готовності із звичайним набором спецій для бульйону (лавровий лист, перець запашний горошком, гвоздика, цибуля ріпчаста). На основі бульйону потім можна буде приготувати суп. Квасолю теж треба зварити класичним способом або можна використовувати консервовану.

Салат з яловичиною, червоною квасолею, солоним огірком і грушею


Інгредієнти:

  • яловичина відварна (м'якоть без кісток і хрящів) - близько 300-400 г;

  • квасоля червона зварена до готовності - 300-500 г;

  • гливи свіжі (або консервовані мариновані гриби, опеньки, наприклад) - близько 200 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • груша жовта соковита, але не м'яка - 1-2 шт.;

  • солоний або маринований огірок - 2-5 шт. в залежності від розміру (краще дрібні);

  • оливки без кісточок - 8-15 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень свіжа різна (петрушка, кінза, базилік та ін);

  • винний оцет натуральний;

  • лимон;

  • олія холодного віджиму (оливкова, соняшникова, гірчичне, кукурудзяна або ін).


  • Приготування
    Спочатку наріжемо очищений цибулю півкільцями і гливи - не занадто дрібно, помістимо в окрему миску і заллємо заправкою, щоб ці інгредієнти встигли промаринуватися, поки ми будемо готувати інші. Приготуємо Заправку з суміші рослинної олії з оцтом або соком лимона (співвідношення 3:1).
    Яловичину наріжемо невеликими брусочками чи не занадто дрібними кубиками, маслини - кружечками, а грушу - невеликими скибочкам і відразу збризніть їх соком лимона, щоб не потемніли. Якщо використовуєте консервовану квасоля - злийте консервуючий соус-заливку (навіщо нам зайвий цукор?) і промийте квасолю кип'яченою водою, а потім обведіть на друшляк. Солоні огірочки наріжемо кружальцями.
    Всі ці інгредієнти з'єднаємо в салатниці, додамо промаринованную цибульно-грибну суміш, а також дрібно січені зелень і часник і заллємо салат заправкою з масла і оцту. Перемішаємо і дамо салату постояти хвилин 10 після чого ще раз перемішати і можна подавати до столу. Замість олійно-оцтової заправки можна використовувати несолодкий класичний йогурт або майонез (краще домашнього приготування).
    Слід зауважити, що можна в цьому салаті замінити червону квасолю будь-який інший, крім, мабуть, чорної (цей сорт швидше буде поєднуватися з іншими видами м'яса, з деякими видами риби і морепродуктів).
    Салат з яловичиною та квасолею

    Непогано також буде додати в салат з яловичиною та квасолею домашні сухарі з пшеничного хліба, так буде значно корисніше, ніж подавати до салату свіжий хліб.
    Швидко і нескладно також готувати салати з відвареної яловичиною і стручкової квасолею (її можна купити у вигляді готового подваренного замороженого напівфабрикату). Перед тим як покласти квасолю-напівфабрикат в салат, її треба проварити протягом 10-12 хвилин після закипання води, потім злити воду і відкинути на друшляк чи можна тушкувати в сковороді під кришкою до готовності (читайте інструкцію на пакеті).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з яловичиною і грибами
    Салат з яловичиною і грибами
    Салат з яловичиною та грибами - смачне і ситне блюдо для святкового столу. І сьогодні ми підкажемо вам кілька цікавих варіантів. А ви вибирайте і
    Салат з куркою і квасолею
    Салат з куркою і квасолею
    Для любителів легких і в той же час ситних салатів ми пропонуємо приготувати салат з курки з квасолею. Таке поєднання потрібно обов'язково розбавити
    Салат з консервованої квасолею
    Салат з консервованої квасолею
    У зиязикай період брак свіжих овочів нам на допомогу приходять консервовані. Якщо у ваших запасах є консервована квасоля - вам дуже пощастило! З
    Салат «Обжорка» з яловичиною
    Салат «Обжорка» з яловичиною
    Салат «Обжорка» не дарма отримав таку назву, коли спробуєш хоч трошки, зупинитися дуже складно! «Обжорка» з яловичиною виходить дуже ситним та
    Салат з консервованої горбуші
    Салат з консервованої горбуші
    Горбуша - делікатесна риба, яка найчастіше з'являється на наших прилавка в консервованому вигляді. З консервованої горбуші виходять дивовижно смачні
    Квасоля з грибами - рецепт
    Квасоля з грибами - рецепт
    Квасоля з грибами - прекрасне блюдо для вегетаріанців і тих, хто поститься. Готується воно досить швидко і просто, а виходить дуже смачним і