Квасоля з грибами - рецепт
Краще, якщо їжа для повсякденного столу досить проста, здорова і груба, але все ж хочеться, щоб вона була смачною, поживною і не сприяє накопиченню зайвих жирів (особливо це стосується страв для другої половини дня).
Прекрасний вибір повсякденного страви такого типу - квасоля з грибами. Квасоля містить корисний рослинний білок, клітковину та інші необхідні організму людини речовини, гриби по структурі своїй плоті близькі до м'яса і є прекрасною альтернативою йому. Це блюдо, безумовно, зацікавить вегетаріанців і тих, хто поститься.
Давайте розглянемо кілька рецептів квасолі з грибами. Зрозуміло, краще використовувати гриби, вирощені штучно (білі, гливи, печериці), або зібрані в екологічно чистих місцях.
Інгредієнти:
квасоля спаржева зелена молода (продається подваренная і заморожена) - 1 пачка;
цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;
гриби свіжі - близько 300-400 г;
спеції сухі мелені;
перець солодкий червоний - 1-2 шт.;
часник - 1-3 зубчики;
зелень різна свіжа;
олія рослинна.
Приготування
Квасоля висипаємо в розігріту сковороду з невеликою кількістю олії і закриваємо кришку. Тушкуємо, періодично помішуючи, протягом часу, зазначеного на упаковці. Якщо хочете - можна не гасити, а відварити квасолю .
Гриби і цибулю нарізаємо довільно і обсмажуємо в окремій сковороді до золотистого відтінку. Приправляємо спеціями і тушкуємо протягом 20 хвилин, в середині процесу додавши солодкий перець, нарізаний соломкою. Змішуємо готову квасолю і цибульно-грибну суміш. Розкладаємо по тарілках і присипаємо рубаними зеленню і часником.
Приготування такої вечері на 3-4 порції займає всього хвилин 20-30 - швидко і зручно.
А іноді треба ще швидше і щоб не возитися. Тоді можна приготувати салат з консервованої червоною квасолею і консервованими грибами.
Інгредієнти:
червона квасоля (вона набагато корисніше білої) - 1 банка;
гриби (мариновані або солоні) - 1 банка схожого розміру або приблизно стільки ж за обсягом;
цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.;
перець червоний солодкий - 1-2 шт.;
часник - 1-2 зубчики;
зелень різна свіжа;
олія першого холодного віджиму;
сік лимона або оцет натуральний.
Приготування
Відкриваємо банки з квасолею і з грибами. Сироп з квасолі і маринад від грибів зливаємо. Закладаємо квасоля і мариновані гриби в салатницю. Великі гриби зручно нарізаємо. Додаємо цибулю, нашатковану чверть кільцями, солодкий перець - короткою соломкою. Приправляємо рубаними часником і зеленню. Поливаємо сумішшю масла з оцтом або соком лимона (3:1). Перемішуємо. На приготування цього салату у вас піде хвилин 10-15 не більше.
Прекрасний вибір повсякденного страви такого типу - квасоля з грибами. Квасоля містить корисний рослинний білок, клітковину та інші необхідні організму людини речовини, гриби по структурі своїй плоті близькі до м'яса і є прекрасною альтернативою йому. Це блюдо, безумовно, зацікавить вегетаріанців і тих, хто поститься.
Давайте розглянемо кілька рецептів квасолі з грибами. Зрозуміло, краще використовувати гриби, вирощені штучно (білі, гливи, печериці), або зібрані в екологічно чистих місцях.
Стручкова зелена спаржева квасоля з грибами
Інгредієнти:
Приготування
Квасоля висипаємо в розігріту сковороду з невеликою кількістю олії і закриваємо кришку. Тушкуємо, періодично помішуючи, протягом часу, зазначеного на упаковці. Якщо хочете - можна не гасити, а відварити квасолю .
Гриби і цибулю нарізаємо довільно і обсмажуємо в окремій сковороді до золотистого відтінку. Приправляємо спеціями і тушкуємо протягом 20 хвилин, в середині процесу додавши солодкий перець, нарізаний соломкою. Змішуємо готову квасолю і цибульно-грибну суміш. Розкладаємо по тарілках і присипаємо рубаними зеленню і часником.
Приготування такої вечері на 3-4 порції займає всього хвилин 20-30 - швидко і зручно.
А іноді треба ще швидше і щоб не возитися. Тоді можна приготувати салат з консервованої червоною квасолею і консервованими грибами.
Рецепт салату з червоною квасолею і грибами
Інгредієнти:
Приготування
Відкриваємо банки з квасолею і з грибами. Сироп з квасолі і маринад від грибів зливаємо. Закладаємо квасоля і мариновані гриби в салатницю. Великі гриби зручно нарізаємо. Додаємо цибулю, нашатковану чверть кільцями, солодкий перець - короткою соломкою. Приправляємо рубаними часником і зеленню. Поливаємо сумішшю масла з оцтом або соком лимона (3:1). Перемішуємо. На приготування цього салату у вас піде хвилин 10-15 не більше.
Рекомендуємо добрі рецепти
Рис з грибами
Рис з грибами - смачне і просте у приготуванні блюдо. Дуже актуально для вегетаріанців і тих, хто поститься. У нашій статті ми зібрали найбільш
Тушкована квасоля
Квасоля відноситься до найдавнішим овочам, а тому готують її практично у всьому світі. Страви з квасолі корисні, смачні, значить варто і вам освоїти
Смажена стручкова квасоля
Стручкова квасоля - досить популярний продукт з сімейства бобових. Її також називають цукрової, зеленою або спаржевої. Страви з неї покращують
Овочевий паштет
Ситні закуски з фасолевим паштетом припадуть до смаку не тільки вегетаріанцям, але і м'ясоїдам. Готовий паштет можна використовувати як доповнення до
Чанахи - рецепт
Рецепт знаменитого грузинського страви чанахи дуже простий, а тому настільки популярний. Зробити смачний вечерю зі звичайних інгредієнтів не складе