Краще, якщо їжа для повсякденного столу досить проста, здорова і груба, але все ж хочеться, щоб вона була смачною, поживною і не сприяє накопиченню зайвих жирів (особливо це стосується страв для другої половини дня).
Прекрасний вибір повсякденного страви такого типу - квасоля з грибами. Квасоля містить корисний рослинний білок, клітковину та інші необхідні організму людини речовини, гриби по структурі своїй плоті близькі до м'яса і є прекрасною альтернативою йому. Це блюдо, безумовно, зацікавить вегетаріанців і тих, хто поститься.
Давайте розглянемо кілька рецептів квасолі з грибами. Зрозуміло, краще використовувати гриби, вирощені штучно (білі, гливи, печериці), або зібрані в екологічно чистих місцях.
Стручкова зелена спаржева квасоля з грибами
Інгредієнти: квасоля спаржева зелена молода (продається подваренная і заморожена) - 1 пачка; цибуля ріпчаста - 1-2 шт.; гриби свіжі - близько 300-400 г; спеції сухі мелені; перець солодкий червоний - 1-2 шт.; часник - 1-3 зубчики; зелень різна свіжа; олія рослинна. Приготування Квасоля висипаємо в розігріту сковороду з невеликою кількістю олії і закриваємо кришку. Тушкуємо, періодично помішуючи, протягом часу, зазначеного на упаковці. Якщо хочете - можна не гасити, а відварити квасолю .
Гриби і цибулю нарізаємо довільно і обсмажуємо в окремій сковороді до золотистого відтінку. Приправляємо спеціями і тушкуємо протягом 20 хвилин, в середині процесу додавши солодкий перець, нарізаний соломкою. Змішуємо готову квасолю і цибульно-грибну суміш. Розкладаємо по тарілках і присипаємо рубаними зеленню і часником.
Приготування такої вечері на 3-4 порції займає всього хвилин 20-30 - швидко і зручно.
А іноді треба ще швидше і щоб не возитися. Тоді можна приготувати салат з консервованої червоною квасолею і консервованими грибами.
Рецепт салату з червоною квасолею і грибами
Інгредієнти: червона квасоля (вона набагато корисніше білої) - 1 банка; гриби (мариновані або солоні) - 1 банка схожого розміру або приблизно стільки ж за обсягом; цибуля ріпчаста червоний - 1 шт.; перець червоний солодкий - 1-2 шт.; часник - 1-2 зубчики; зелень різна свіжа; олія першого холодного віджиму; сік лимона або оцет натуральний. Приготування Відкриваємо банки з квасолею і з грибами. Сироп з квасолі і маринад від грибів зливаємо. Закладаємо квасоля і мариновані гриби в салатницю. Великі гриби зручно нарізаємо. Додаємо цибулю, нашатковану чверть кільцями, солодкий перець - короткою соломкою. Приправляємо рубаними часником і зеленню. Поливаємо сумішшю масла з оцтом або соком лимона (3:1). Перемішуємо. На приготування цього салату у вас піде хвилин 10-15 не більше.