Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з яловичиною і грибами

Салат з яловичиною і грибами

22-03-2015, 14:10
725
Салат з яловичиною і грибами
Напередодні свят, хочеться побачити на своєму столі оригінальні, нові та цікаві салати. Свіжі й апетитні страви замінять безмежне розмаїття майонезних закусок на будь-якому столі в ці свята, якщо ви вирішите втілити в життя кілька нових рецептів.

Салат з яловичиною і смаженими грибами


Інгредієнти:

  • запечена яловичина - 150 г;

  • мікс салату - 2 ст.;

  • свіжі гриби шиітаке - 100 г;

  • козячий сир - 30 г;

  • бальзамічний оцет - 15 мл;

  • лимонний сік - за смаком.


  • Приготування
    Нарізаємо гриби шиітаке пластинами і швидко обсмажуємо на сковороді з додаванням краплі олії. По 3-4 хвилини з кожного боку буде достатньо. Поки гриби на сковороді, запечену яловичину (можна використовувати залишки зі вчорашнього вечері) нарізаємо скибочками максимально можливої тонкощі. На блюдо викладаємо суміш з салатного листя, а в центрі зеленої подушки розміщуємо скибочки яловичини. По краях розкладаємо скибочки грибів і козячого сиру . Поливаємо все бальзаміком, соком лайма і маслом. Про сіль з перцем також не забуваємо.

    Салат з відвареної яловичиною і грибами


    Листкові салати - це не тільки класичні, у розумінні обивателя, страви, де кожен шар попередньо приготовлених інгредієнтів рясно поливається майонезом. Листковими можна робити і свіжі салати, при цьому їх зручно транспортувати, тому не рідко такі страви стають актуальними для пікніків або в якості перекусу на роботі.
    Інгредієнти:

  • відварна яловичина - 90 г;

  • мікс салату - 3 ст.;

  • морква - 40 г;

  • свіжий огірок - 40 г;

  • томати черрі - 4 шт.;

  • йогурт - 1 /4 ст.;

  • мед -4 г;

  • сік апельсина - 10 мл;

  • мелений кумін, сіль - щіпка;

  • крапля "Табаско".


  • Приготування
    Спершу беремося за легку йогуртову заправку. Змішуємо сам йогурт з медом, апельсиновим соком, гострим соусом "Табаско", а також сіллю і меленим кумином. Виливаємо заправку на дно тарілки або контейнера, в якому буде транспортуватися салат. Зверху розподіляємо листя салату упереміж з тертою морквою, тонкими скибочками огірка і четвертинками помідорів черрі. Фінальним шаром викладаємо тонкі шматочки відвареної яловичини. Перед вживанням всі інгредієнти листкового салату з яловичиною і грибами перемішуються.

    Салат з яловичиною, грибами і огірками


    Інгредієнти:

  • філе яловичини - 500 г;

  • мікс салату - 200 г;

  • огірок - 2 шт.;

  • печериці - 4-5 шт.;

  • бальзамічний оцет, оливкова олія.


  • Приготування
    Розжарюємо сковороду з краплею олії і швидко смажимо на ньому яловичину, доводячи до бажаного ступеня готовності. Даємо м'яса відпочити хвилин 15 а потім нарізаємо максимально тонкими скибочками. Огірок ріжемо довгими стрічками, а гриби - пластинами. Печериці абсолютно безпечні, тому цілком можна їх їсти в сирому вигляді, але якщо ви побоюєтеся - швидко обсмажте скибочки на грилі. Змішуємо всі інгредієнти разом і поливаємо соусом з попереднього рецепта, або готуємо просту заправку, змішавши масло і бальзамік за смаком.

    Салат з маринованими грибами і яловичиною


    Інгредієнти:

  • яловичий стейк - 800 г;

  • мариновані гриби - 80 г;

  • солодкий перець - 90 г;

  • сир халумі - 150 г;

  • рукола - 100 г;

  • листя зеленого базиліка - 1 ст.;

  • оливкова олія;

  • свіжий гострий перець - за смаком.


  • Приготування
    Салат з яловичиною і грибами
    Стейк і скибочки солодкого перцю змащуємо оливковою олією і приправляємо за смаком. Обсмажуємо м'ясо на грилі по 2 хвилини з кожного боку, щоб отримати прожарювання "medium rare". Посилити ступінь прожарювання можна, продовживши час приготування.
    Також смажимо на грилі і солодкі перці. Коли м'ясо і перці будуть готові, розміщуємо на решітці шматки халумі і готуємо їх по хвилині з кожної сторони.
    Змішуємо рукколу і листя базиліка, розміщуємо на них перці, яловичину, мариновані гриби і сир. Поливаємо маслом блюдо, приправляємо сіллю і перцем, а також доповнюємо скибочками гострого перцю (без насіння).
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з печерицями та помідорами
    Салат з печерицями та помідорами
    Салати із грибами - це, без сумніву, чудова закуска на будь-якому столі, святковому або буденне. І сьогодні ми поговоримо про салати з печерицями і
    Салат з яловичиною - рецепт
    Салат з яловичиною - рецепт
    М'ясні салати завжди відрізняються надзвичайної ситністю. І сьогодні ми поговоримо про різних варіантах створення салатів з яловичиною. Знайомимося з
    М'ясний салат з грибами
    М'ясний салат з грибами
    Різновидів м'ясних салатів дуже багато. Вони регулярно прикрашають наші повсякденні і святкові столи. І сьогодні ми поговоримо про м'ясні салати із
    Салат з яловичиною і перцем
    Салат з яловичиною і перцем
    М'ясні салати займають особливе місце на наших столах. Їх готують і до свят, і на повсякденні трапези. І сьогодні розповімо, як зробити смачний і
    Салат з яловичиною і помідорами
    Салат з яловичиною і помідорами
    Салат з яловичиною та помідорами - чудове блюдо як для святкового столу, так і повсякденного меню. Давайте розглянемо декілька простих і
    Листковий салат з грибами
    Листковий салат з грибами
    Листкові салати широко поширені в нашій країні. До їх складу можуть входити різні продукти. За рахунок свого привабливого вигляду вони часто