Листковий салат з грибами
Листкові салати широко поширені в Америці та Росії. Ці нехитрі страви легко можуть прикрасити навіть скромні кулінарні здібності за рахунок урізноманітнення смаку і привабливого зовнішнього вигляду. До складу листкового салату може входити, по суті, все, що завгодно. Ми вирішили поділитися рецептами закуски з грибами в складі.
Інгредієнти:
головка латуку;
фіолетовий цибулю - 40 г;
селера - 40 г;
солодкий перець - 60 г;
мариновані гриби - 200 г;
заморожений зелений горошок - 150 г;
майонез - 1 ст.;
мед - 1 ч. ложка;
тертий твердий сир - 130 г;
бекон - 150 р.
Приготування
У латуку виймаємо серцевину і знімаємо листя один за іншим. Грубо рвемо листя руками і викладаємо половину з них на дно салатника. Нарізаємо цибулю тонкими кільцями і покриваємо ними салатну подушку. Зверху розподіляємо скибочки селери, половину перцю і маринованих грибів , також нарізані пластинками. Довершаем шари половиною розмороженого горошку і заправляємо салат заправкою, приготовленої з майонезу і меду. Половини від загального приготованого кількості соусу вистачить, після чого слід повторити шари, знову змастити салат соусом і посипати тертим сиром.
Ріжемо бекон тонкими смужками і смажимо в духовці до хрускоту. Розламуємо шматочки бекону і посипаємо ними наш смачний листковий салат з грибами.
Інгредієнти:
відварна яловичина (філе) - 130 г;
морква - 90 г;
білий цибулю - 90 г;
солоні гриби - 200 г;
яйця - 4 шт.;
твердий сир - 75 г;
майонез - 1/2 ст.;
сметана - 1/2 ст.;
кетчуп - 1/8 ст.
Приготування
Пасеруємо кільця білого цибулі з морквою до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. Яйця варимо круто, чистимо й нарізаємо довільно. Розбираємо куру на великі волокна, або нарізаємо кубиками.
З майонезу, сметани і кетчупу робимо заправку. Викладаємо інгредієнти для листкового салату з курією і грибами в довільному порядку, але обов'язково в основу покладіть невеликі грибочки капелюшками вгору. Кожен шар салату промажте соусом і залиште в холодильнику до моменту подачі. Перед подачею перевернути салат на пласке блюдо, посипте "грибну галявинку" зеленню і дивуйте гостей.
Інгредієнти:
паста ("бантики") - 340 г;
заморожений зелений горошок - 1 ст.;
томати вершки - 3 шт.;
свіжі печериці - 150 г;
прошутто - 60 г;
свіжий базилік - 2 ст. ложки;
тертий пармезан - 3 ст. ложки;
майонез - за смаком.
Приготування
Шинку обсмажуємо до хрускоту і розламуємо на невеликі шматочки, які стануть обвалуванням для салату.
Помідори ріжемо кубиками. Відварюємо зелений горошок і пасту, а печериці ріжемо пластинами. Ви можете готувати салат зі свіжими грибами, або обсмажити печериці на грилі.
Викладаємо салат шарами у довільному порядку, промазуючи шари майонезом. Верхівку салату прикрашаємо відвареної пастою і крихтою з прошутто.
Інгредієнти:
свіжий шпинат - 4 ст.;
морква - 250 г;
печериці - 500 г;
заморожений горошок - 250 г;
солодкий перець - 280 м;
червоний цибуля - 160 г;
майонез - 70 г;
йогурт - 30 г;
лимонний сік - 50 мл;
тертий пармезан - 60 р.
Приготування
Свіжий шпинат миємо, обсушуємо і крупно нарізаємо. Укладаємо шпинатні листя в основу салатника, а зверху розкладаємо тонкі скибочки моркви. Печериці чистимо і ріжемо великими пластинками. Розкладаємо гриби поверх моркви, посипаємо все зеленим горошком і нарізаним кубиками солодким перцем. Фінальним шаром дрібно нарізаний солодкий цибуля. Поверх кладемо соус з майонезу, йогурту, соку лимона, і посипаємо все пармезаном.
Рецепт листкового салату з маринованими грибами
Інгредієнти:
Приготування
У латуку виймаємо серцевину і знімаємо листя один за іншим. Грубо рвемо листя руками і викладаємо половину з них на дно салатника. Нарізаємо цибулю тонкими кільцями і покриваємо ними салатну подушку. Зверху розподіляємо скибочки селери, половину перцю і маринованих грибів , також нарізані пластинками. Довершаем шари половиною розмороженого горошку і заправляємо салат заправкою, приготовленої з майонезу і меду. Половини від загального приготованого кількості соусу вистачить, після чого слід повторити шари, знову змастити салат соусом і посипати тертим сиром.
Ріжемо бекон тонкими смужками і смажимо в духовці до хрускоту. Розламуємо шматочки бекону і посипаємо ними наш смачний листковий салат з грибами.
Листковий салат "Полянка" з куркою, сиром і солоними грибами
Інгредієнти:
Приготування
Пасеруємо кільця білого цибулі з морквою до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. Яйця варимо круто, чистимо й нарізаємо довільно. Розбираємо куру на великі волокна, або нарізаємо кубиками.
З майонезу, сметани і кетчупу робимо заправку. Викладаємо інгредієнти для листкового салату з курією і грибами в довільному порядку, але обов'язково в основу покладіть невеликі грибочки капелюшками вгору. Кожен шар салату промажте соусом і залиште в холодильнику до моменту подачі. Перед подачею перевернути салат на пласке блюдо, посипте "грибну галявинку" зеленню і дивуйте гостей.
Листковий салат зі смаженими грибами
Інгредієнти:
Приготування
Шинку обсмажуємо до хрускоту і розламуємо на невеликі шматочки, які стануть обвалуванням для салату.
Помідори ріжемо кубиками. Відварюємо зелений горошок і пасту, а печериці ріжемо пластинами. Ви можете готувати салат зі свіжими грибами, або обсмажити печериці на грилі.
Викладаємо салат шарами у довільному порядку, промазуючи шари майонезом. Верхівку салату прикрашаємо відвареної пастою і крихтою з прошутто.
Листковий курячий салат зі свіжими грибами
Інгредієнти:
Приготування
Свіжий шпинат миємо, обсушуємо і крупно нарізаємо. Укладаємо шпинатні листя в основу салатника, а зверху розкладаємо тонкі скибочки моркви. Печериці чистимо і ріжемо великими пластинками. Розкладаємо гриби поверх моркви, посипаємо все зеленим горошком і нарізаним кубиками солодким перцем. Фінальним шаром дрібно нарізаний солодкий цибуля. Поверх кладемо соус з майонезу, йогурту, соку лимона, і посипаємо все пармезаном.
Рекомендуємо добрі рецепти
Листковий салат з куркою
Шукайте цікавий рецепт салату до свята? Ми пропонуємо приготувати листковий салат з куркою. Варіантів його створення досить багато, все залежить від
Салат зі смаженою куркою
Смачний і легкий салат зі смаженою куркою - ідеальне весняне блюдо, яке можна зробити досить швидко. І ми пропонуємо вам найцікавіші варіанти
Грибний салат з куркою
Салати з м'ясом - це ситна і смачна закуска на будь-який випадок, будь-то святкове торжество або посиденьки з друзями. І сьогодні ми з вами
Салат з курки з ківі
Деколи в салатах поєднуються, не перший погляд, не поєднувані інгредієнти. І ось про такому незвичайному салатик з курки з ківі ми сьогодні вам і
Салат з копченим окорочком
Копчений окорочок досить популярний і смачний продукт. І сьогодні ми підкажемо, які салати можна приготувати для повсякденного і святкового столу.
Салат з сиром і горіхами
Салати з сиром можуть відрізнятися за своєю текстурою і смаку в залежності від обраного виду сиру: горгондзола, дор блю, фета, пармезан і інші.