Листкові салати широко поширені в Америці та Росії. Ці нехитрі страви легко можуть прикрасити навіть скромні кулінарні здібності за рахунок урізноманітнення смаку і привабливого зовнішнього вигляду. До складу листкового салату може входити, по суті, все, що завгодно. Ми вирішили поділитися рецептами закуски з грибами в складі.
Рецепт листкового салату з маринованими грибами
Інгредієнти: головка латуку; фіолетовий цибулю - 40 г; селера - 40 г; солодкий перець - 60 г; мариновані гриби - 200 г; заморожений зелений горошок - 150 г; майонез - 1 ст.; мед - 1 ч. ложка; тертий твердий сир - 130 г; бекон - 150 р. Приготування У латуку виймаємо серцевину і знімаємо листя один за іншим. Грубо рвемо листя руками і викладаємо половину з них на дно салатника. Нарізаємо цибулю тонкими кільцями і покриваємо ними салатну подушку. Зверху розподіляємо скибочки селери, половину перцю і маринованих грибів , також нарізані пластинками. Довершаем шари половиною розмороженого горошку і заправляємо салат заправкою, приготовленої з майонезу і меду. Половини від загального приготованого кількості соусу вистачить, після чого слід повторити шари, знову змастити салат соусом і посипати тертим сиром.
Ріжемо бекон тонкими смужками і смажимо в духовці до хрускоту. Розламуємо шматочки бекону і посипаємо ними наш смачний листковий салат з грибами.
Листковий салат "Полянка" з куркою, сиром і солоними грибами
Інгредієнти: відварна яловичина (філе) - 130 г; морква - 90 г; білий цибулю - 90 г; солоні гриби - 200 г; яйця - 4 шт.; твердий сир - 75 г; майонез - 1/2 ст.; сметана - 1/2 ст.; кетчуп - 1/8 ст. Приготування Пасеруємо кільця білого цибулі з морквою до тих пір, поки овочі не стануть м'якими. Яйця варимо круто, чистимо й нарізаємо довільно. Розбираємо куру на великі волокна, або нарізаємо кубиками.
З майонезу, сметани і кетчупу робимо заправку. Викладаємо інгредієнти для листкового салату з курією і грибами в довільному порядку, але обов'язково в основу покладіть невеликі грибочки капелюшками вгору. Кожен шар салату промажте соусом і залиште в холодильнику до моменту подачі. Перед подачею перевернути салат на пласке блюдо, посипте "грибну галявинку" зеленню і дивуйте гостей.
Листковий салат зі смаженими грибами
Інгредієнти: паста ("бантики") - 340 г; заморожений зелений горошок - 1 ст.; томати вершки - 3 шт.; свіжі печериці - 150 г; прошутто - 60 г; свіжий базилік - 2 ст. ложки; тертий пармезан - 3 ст. ложки; майонез - за смаком. Приготування Шинку обсмажуємо до хрускоту і розламуємо на невеликі шматочки, які стануть обвалуванням для салату.
Помідори ріжемо кубиками. Відварюємо зелений горошок і пасту, а печериці ріжемо пластинами. Ви можете готувати салат зі свіжими грибами, або обсмажити печериці на грилі.
Викладаємо салат шарами у довільному порядку, промазуючи шари майонезом. Верхівку салату прикрашаємо відвареної пастою і крихтою з прошутто.
Листковий курячий салат зі свіжими грибами
Інгредієнти: свіжий шпинат - 4 ст.; морква - 250 г; печериці - 500 г; заморожений горошок - 250 г; солодкий перець - 280 м; червоний цибуля - 160 г; майонез - 70 г; йогурт - 30 г; лимонний сік - 50 мл; тертий пармезан - 60 р. Приготування Свіжий шпинат миємо, обсушуємо і крупно нарізаємо. Укладаємо шпинатні листя в основу салатника, а зверху розкладаємо тонкі скибочки моркви. Печериці чистимо і ріжемо великими пластинками. Розкладаємо гриби поверх моркви, посипаємо все зеленим горошком і нарізаним кубиками солодким перцем. Фінальним шаром дрібно нарізаний солодкий цибуля. Поверх кладемо соус з майонезу, йогурту, соку лимона, і посипаємо все пармезаном.