Напередодні свят, хочеться побачити на своєму столі оригінальні, нові та цікаві салати. Свіжі й апетитні страви замінять безмежне розмаїття майонезних закусок на будь-якому столі в ці свята, якщо ви вирішите втілити в життя кілька нових рецептів.
Салат з яловичиною і смаженими грибами
Інгредієнти: запечена яловичина - 150 г; мікс салату - 2 ст.; свіжі гриби шиітаке - 100 г; козячий сир - 30 г; бальзамічний оцет - 15 мл; лимонний сік - за смаком. Приготування Нарізаємо гриби шиітаке пластинами і швидко обсмажуємо на сковороді з додаванням краплі олії. По 3-4 хвилини з кожного боку буде достатньо. Поки гриби на сковороді, запечену яловичину (можна використовувати залишки зі вчорашнього вечері) нарізаємо скибочками максимально можливої тонкощі. На блюдо викладаємо суміш з салатного листя, а в центрі зеленої подушки розміщуємо скибочки яловичини. По краях розкладаємо скибочки грибів і козячого сиру . Поливаємо все бальзаміком, соком лайма і маслом. Про сіль з перцем також не забуваємо.
Салат з відвареної яловичиною і грибами
Листкові салати - це не тільки класичні, у розумінні обивателя, страви, де кожен шар попередньо приготовлених інгредієнтів рясно поливається майонезом. Листковими можна робити і свіжі салати, при цьому їх зручно транспортувати, тому не рідко такі страви стають актуальними для пікніків або в якості перекусу на роботі.
Інгредієнти: відварна яловичина - 90 г; мікс салату - 3 ст.; морква - 40 г; свіжий огірок - 40 г; томати черрі - 4 шт.; йогурт - 1 /4 ст.; мед -4 г; сік апельсина - 10 мл; мелений кумін, сіль - щіпка; крапля "Табаско". Приготування Спершу беремося за легку йогуртову заправку. Змішуємо сам йогурт з медом, апельсиновим соком, гострим соусом "Табаско", а також сіллю і меленим кумином. Виливаємо заправку на дно тарілки або контейнера, в якому буде транспортуватися салат. Зверху розподіляємо листя салату упереміж з тертою морквою, тонкими скибочками огірка і четвертинками помідорів черрі. Фінальним шаром викладаємо тонкі шматочки відвареної яловичини. Перед вживанням всі інгредієнти листкового салату з яловичиною і грибами перемішуються.
Салат з яловичиною, грибами і огірками
Інгредієнти: філе яловичини - 500 г; мікс салату - 200 г; огірок - 2 шт.; печериці - 4-5 шт.; бальзамічний оцет, оливкова олія. Приготування Розжарюємо сковороду з краплею олії і швидко смажимо на ньому яловичину, доводячи до бажаного ступеня готовності. Даємо м'яса відпочити хвилин 15 а потім нарізаємо максимально тонкими скибочками. Огірок ріжемо довгими стрічками, а гриби - пластинами. Печериці абсолютно безпечні, тому цілком можна їх їсти в сирому вигляді, але якщо ви побоюєтеся - швидко обсмажте скибочки на грилі. Змішуємо всі інгредієнти разом і поливаємо соусом з попереднього рецепта, або готуємо просту заправку, змішавши масло і бальзамік за смаком.
Салат з маринованими грибами і яловичиною
Інгредієнти: яловичий стейк - 800 г; мариновані гриби - 80 г; солодкий перець - 90 г; сир халумі - 150 г; рукола - 100 г; листя зеленого базиліка - 1 ст.; оливкова олія; свіжий гострий перець - за смаком. Приготування Стейк і скибочки солодкого перцю змащуємо оливковою олією і приправляємо за смаком. Обсмажуємо м'ясо на грилі по 2 хвилини з кожного боку, щоб отримати прожарювання "medium rare". Посилити ступінь прожарювання можна, продовживши час приготування.
Також смажимо на грилі і солодкі перці. Коли м'ясо і перці будуть готові, розміщуємо на решітці шматки халумі і готуємо їх по хвилині з кожної сторони.
Змішуємо рукколу і листя базиліка, розміщуємо на них перці, яловичину, мариновані гриби і сир. Поливаємо маслом блюдо, приправляємо сіллю і перцем, а також доповнюємо скибочками гострого перцю (без насіння).