Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тигрові креветки - рецепт

Тигрові креветки - рецепт

22-03-2015, 07:58
1 412
Тигрові креветки - рецепт
Тигрові креветки - досить великі ракоподібні, довжина може досягати 20-30 сантиметрів. Назва дана за зовнішнім виглядом з-за поперечних смужок на панцирі. Відомі три види: звичайна, зелена і чорна тигрові креветки. Тигрові креветки - делікатесний продукт, об'єкт промислового рибальства та розведення. Для приготування різних страв використовують шийно-хвостову частину (з панцира бульйони виходять з характерним смаком).
Розповімо, як смачно приготувати тигрові креветки.
Існує два основних способи термічної обробки креветок: зварити або підсмажити (зрозуміло, з дієтологічної точки зору перший спосіб краще). Якщо куплені вами креветки в упаковці - напівфабрикат, тобто вже подварени, вам залишається тільки доварити їх або обсмажити (час приготування зазначено на упаковці).

Салат з тигровими креветками вареними - рецепт


Інгредієнти:

  • креветки тигрові (великі) - 12 шт. (або 24 шт. середнього розміру);

  • рис, зварений розсипчастий длинозерний - 1 чашка (близько 150-180 г);

  • свіжі гливи - близько 300 м;

  • цибуля червоний - 1 шт.;

  • перепелині яйця - 8 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • оливки без кісточок (молоді або темні) - 8-12 шт.;

  • олія оливкова або гірчична холодного віджиму;

  • натуральний винний оцет або сік лимона;

  • зелень (петрушка, базилік, кінза).


  • Приготування
    Наріжемо тонкими півкільцями або чверть кільцями очищений цибулю. Гриби гливи можна їсти сирими (так вони навіть корисніше), наріжемо пластинки не занадто дрібно. З'єднаємо гриби з цибулею в одному посуді, додамо продавлений часник, і відразу заллємо соусом із суміші оливкової олії з оцтом в співвідношенні 3:1 або 4:1 перемішаємо. Нехай гриби з цибулею маринуються, поки ми займаємося підготовкою до решти інгредієнтів.
    Креветки відваримо до готовності, очистимо і відокремимо шийки. Зваримо круто перепелині яйця, остудимо і очистимо від шкаралупи. Наріжемо кружечками оливки або навпіл уздовж.
    Змішуємо рис з цибульно-грибною сумішшю і викладемо гіркою на сервірувальне блюдо, зверху викладемо шийки креветок, а по краю навколо - перепелині яйця (цілком або розрізані навпіл вздовж) і частина оливок. Оформимо зеленню. Замість олійно-оцтової заправки можна використовувати несолодкий класичний йогурт. Під такий салат добре подати біле або рожеве виноградне вино плодове або бренді.

    Тигрові креветки смажені з часником - рецепт


    Інгредієнти:

  • тигрові креветки - 6-12 шт.;

  • олія кунжутна ;

  • перець солодкий червоний - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста білий - 1 шт. (маленька цибулина);

  • лайм - 05 шт.;

  • гострий червоний перець свіжий;

  • часник - 1 зубчик;

  • зелень (петрушка, базилік, кінза).


  • Приготування
    Щоб кунжутне масло придбало запах часнику, нагріємо його в сковороді і обсмажимо шматочок часнику, розрізаний навпіл уздовж. Обсмажуємо часник до потемніння і знімаємо зі сковороди. Тепер обсмажуємо в цьому маслі одночасно тигрові креветки (цілком), цибулю, нарізану
    Тигрові креветки - рецепт
    півкільцями, перець (короткої соломкою). Страва готується дуже швидко: підварені креветки будуть готові протягом 3-5 хвилин, не піддавалися тепловій обробці варто готувати не більш 8 хвилин. Приправляємо гострим червоним перцем і збризкуємо соком лайма чи лимона. Викладаємо на блюдо разом з рисом, окремо подаємо соус якийсь паназиатском стилі або латиноамериканський. Залежно від соусу вибираємо напої.
    Можна також приготувати тигрові креветки, смажені в клярі. Кляр складайте з яйця і борошна (можна з молоком або водою). Масло краще використовувати оливкову або рапсова. Подавати можна з рисом, картоплею, полентою. З цим блюдом добре поєднується пиво.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з креветками і печерицями
    Салат з креветками і печерицями
    Вишуканий салат з креветками і печерицями - прекрасне рішення для фуршетної вечірки або святкового столу. І головне приготувати його досить просто. І
    Смажені королівські креветки
    Смажені королівські креветки
    Всі ми звикли до варених креветок, адже вони так часто подаються до пива, використовуються в приготуванні канапе. Але рідко де можна спробувати
    Креветки під соусом
    Креветки під соусом
    Креветки під соусом можуть подаватися як самостійне блюдо, або стати прекрасним доповненням до картоплі або пасти. Така своєрідна закуска готуватися
    Креветки в паніровці
    Креветки в паніровці
    Креветки - це смачний морепродукт. І якщо ви вирішили здивувати своїх близьких або гостей вишуканим десертом, то приготуйте їх в паніровці.
    Як приготувати тигрові креветки?
    Як приготувати тигрові креветки?
    Тигрові креветки стали цілком доступними делікатесом в нашій країні. Але враховуючи їх чималу ціну, хочеться щоб страва з таких креветок було гідним.
    Креветки в мультиварці
    Креветки в мультиварці
    Креветки можна готувати різними способами: варити, смажити, тушкувати. А ще їх можна помістити в каструлю і зробити на парі, щоб вони залишилися