Вернуться назад Распечатать

Тигрові креветки - рецепт

Тигрові креветки - рецепт
Тигрові креветки - досить великі ракоподібні, довжина може досягати 20-30 сантиметрів. Назва дана за зовнішнім виглядом з-за поперечних смужок на панцирі. Відомі три види: звичайна, зелена і чорна тигрові креветки. Тигрові креветки - делікатесний продукт, об'єкт промислового рибальства та розведення. Для приготування різних страв використовують шийно-хвостову частину (з панцира бульйони виходять з характерним смаком).
Розповімо, як смачно приготувати тигрові креветки.
Існує два основних способи термічної обробки креветок: зварити або підсмажити (зрозуміло, з дієтологічної точки зору перший спосіб краще). Якщо куплені вами креветки в упаковці - напівфабрикат, тобто вже подварени, вам залишається тільки доварити їх або обсмажити (час приготування зазначено на упаковці).

Салат з тигровими креветками вареними - рецепт


Інгредієнти:

  • креветки тигрові (великі) - 12 шт. (або 24 шт. середнього розміру);

  • рис, зварений розсипчастий длинозерний - 1 чашка (близько 150-180 г);

  • свіжі гливи - близько 300 м;

  • цибуля червоний - 1 шт.;

  • перепелині яйця - 8 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • оливки без кісточок (молоді або темні) - 8-12 шт.;

  • олія оливкова або гірчична холодного віджиму;

  • натуральний винний оцет або сік лимона;

  • зелень (петрушка, базилік, кінза).


  • Приготування
    Наріжемо тонкими півкільцями або чверть кільцями очищений цибулю. Гриби гливи можна їсти сирими (так вони навіть корисніше), наріжемо пластинки не занадто дрібно. З'єднаємо гриби з цибулею в одному посуді, додамо продавлений часник, і відразу заллємо соусом із суміші оливкової олії з оцтом в співвідношенні 3:1 або 4:1 перемішаємо. Нехай гриби з цибулею маринуються, поки ми займаємося підготовкою до решти інгредієнтів.
    Креветки відваримо до готовності, очистимо і відокремимо шийки. Зваримо круто перепелині яйця, остудимо і очистимо від шкаралупи. Наріжемо кружечками оливки або навпіл уздовж.
    Змішуємо рис з цибульно-грибною сумішшю і викладемо гіркою на сервірувальне блюдо, зверху викладемо шийки креветок, а по краю навколо - перепелині яйця (цілком або розрізані навпіл вздовж) і частина оливок. Оформимо зеленню. Замість олійно-оцтової заправки можна використовувати несолодкий класичний йогурт. Під такий салат добре подати біле або рожеве виноградне вино плодове або бренді.

    Тигрові креветки смажені з часником - рецепт


    Інгредієнти:

  • тигрові креветки - 6-12 шт.;

  • олія кунжутна ;

  • перець солодкий червоний - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста білий - 1 шт. (маленька цибулина);

  • лайм - 05 шт.;

  • гострий червоний перець свіжий;

  • часник - 1 зубчик;

  • зелень (петрушка, базилік, кінза).


  • Приготування
    Щоб кунжутне масло придбало запах часнику, нагріємо його в сковороді і обсмажимо шматочок часнику, розрізаний навпіл уздовж. Обсмажуємо часник до потемніння і знімаємо зі сковороди. Тепер обсмажуємо в цьому маслі одночасно тигрові креветки (цілком), цибулю, нарізану
    Тигрові креветки - рецепт
    півкільцями, перець (короткої соломкою). Страва готується дуже швидко: підварені креветки будуть готові протягом 3-5 хвилин, не піддавалися тепловій обробці варто готувати не більш 8 хвилин. Приправляємо гострим червоним перцем і збризкуємо соком лайма чи лимона. Викладаємо на блюдо разом з рисом, окремо подаємо соус якийсь паназиатском стилі або латиноамериканський. Залежно від соусу вибираємо напої.
    Можна також приготувати тигрові креветки, смажені в клярі. Кляр складайте з яйця і борошна (можна з молоком або водою). Масло краще використовувати оливкову або рапсова. Подавати можна з рисом, картоплею, полентою. З цим блюдом добре поєднується пиво.