Тарталетки з грибами
Тарталетки вельми доречні для святкового столу. Їх можна начинити чим завгодно, але особливо смачні грибні тарталетки. Можна також приготувати чудові смачні тарталетки з грибами та іншими інгредієнтами.
Інгредієнти:
тарталетки (купимо готові в магазині)
грам 300 грибів (підійдуть білі, печериці, сироїжки)
3 курячих яйця
грам 100 сметани (густий) або майонезу (краще домашнього приготування)
1 цибулина
50 мл рослинного або топленого масла
сухі спеції і сіль
листочки петрушки і базиліка
Приготування:
Начинка для тарталеток з грибами готується так. Гриби промиємо в холодній воді і відкинемо на друшляк. Чистимо цибулину. Наріжемо гриби і цибулю дрібно, спассеруем цибулю на сковороді на олії і додамо гриби. Протушкуйте, помішуючи лопаткою, до готовності. Якщо використовуємо сметану, то додамо її при гасінні. Яйця зваримо круто. Протремо на крупній тертці білки і змішаємо з грибами (якщо використовуємо майонез, додамо його зараз). Підсолимо і додамо спеції. Ретельно перемішаємо і наповнимо тарталетки. Зверху посиплемо тертим вареними жовтками. Прикрасити можна листочками петрушки і базиліка.
Інгредієнти (на 10 тарталеток):
5-8 великих печериць або білих грибів
1 цибулина середнього розміру
1 невелика морква
грам 80-100 твердого сиру
трохи рослинного масла або топленого
сіль, сухі спеції, зелень.
Приготування:
Гриби промиємо й відваримо підсоленій воді. Наріжемо їх як можна дрібніше. Наріжемо лук дрібно, а моркву натремо на тертці (або скористаємося комбайном). Спассеруем цибулю і моркву до золотистого відтінку і додамо гриби. Протушкуйте до готовності, присолим і додаємо сухі спеції за смаком. Наповнимо тарталетки гарячої начинкою і рясно присиплем тертим сиром. Ось і готово. А можна виставити тарталетки на сухе деко і на кілька хвилин помістити в розігріту духовку, щоб сир злегка подплавился. Прикрасимо листочками зелені. Власне, називається це дуже смачне блюдо жульєн з грибами в тарталетках.
Класичний жульєн
А ось інший рецепт жульєна з грибами в тарталетках - класичний.
Інгредієнти:
тарталетки
грам 300 печериць
стакан густої сметани
1 цибулина
трохи рослинного або топленого масла
трохи крохмалю
150 г твердого сиру
зелень, сіль, спеції.
Приготування:
Очищені гриби наріжемо і злегка присушим на сухій сковорідці, поки не випарується зайва рідина, потім додамо масло і цибулю, нарізану дрібно. Трохи підсолимо, додамо спецій і обсмажимо до золотистого відтінку. Тепер в сковороду з грибами додамо трохи води, перемішаємо і введемо крохмаль. Будемо гасити, помішуючи, до загусання. Можна додати товчений часник. Трохи остудимо і заповнимо цією начинкою тарталетки. Виставимо їх на деко і помістимо в духову шафу. Злегка запечемо, щоб сир підтанув і підрум'янився. Прикрасимо гілочками зелені.
Інгредієнти (на 20 тарталеток):
1 куряча грудка
грам 200 грибів
грам 150 твердого сиру
1 цибулина
1 невелика морква
майонез або сметана
сухі спеції
сіль, зелень, трохи олії.
Приготування:
Відваримо курячу грудку і м'ясо наріжемо невеликими кубиками. Наріжемо очищену цибулю дрібно. Морква натремо на середній тертці. Спассеруем на маслі в сковороді цибулю і моркву, додамо дрібно нарізані гриби і шматочки курячого м'яса. Протушкуйте до готовності (хвилин 5-8). Додамо сметани або майонезу. Перемішаємо. Застелем деко пергаментом, виставимо тарталетки і викладемо в них начинку. Натремо сир на середній тертці. Рясно посиплемо кожну тарталетку сиром поверх начинки і помістимо в розігрітий духову шафу на 5-8 хвилин. Прикрасимо листочками зелені. Подавати краще теплими.
До тарталеткам можна подати бульйон, чай, чорний або зелений, кава, пиво, столове вино.
Класичні тарталетки з грибами
Інгредієнти:
Приготування:
Начинка для тарталеток з грибами готується так. Гриби промиємо в холодній воді і відкинемо на друшляк. Чистимо цибулину. Наріжемо гриби і цибулю дрібно, спассеруем цибулю на сковороді на олії і додамо гриби. Протушкуйте, помішуючи лопаткою, до готовності. Якщо використовуємо сметану, то додамо її при гасінні. Яйця зваримо круто. Протремо на крупній тертці білки і змішаємо з грибами (якщо використовуємо майонез, додамо його зараз). Підсолимо і додамо спеції. Ретельно перемішаємо і наповнимо тарталетки. Зверху посиплемо тертим вареними жовтками. Прикрасити можна листочками петрушки і базиліка.
Тарталетки з грибами і сиром
Інгредієнти (на 10 тарталеток):
Приготування:
Гриби промиємо й відваримо підсоленій воді. Наріжемо їх як можна дрібніше. Наріжемо лук дрібно, а моркву натремо на тертці (або скористаємося комбайном). Спассеруем цибулю і моркву до золотистого відтінку і додамо гриби. Протушкуйте до готовності, присолим і додаємо сухі спеції за смаком. Наповнимо тарталетки гарячої начинкою і рясно присиплем тертим сиром. Ось і готово. А можна виставити тарталетки на сухе деко і на кілька хвилин помістити в розігріту духовку, щоб сир злегка подплавился. Прикрасимо листочками зелені. Власне, називається це дуже смачне блюдо жульєн з грибами в тарталетках.
Класичний жульєн
А ось інший рецепт жульєна з грибами в тарталетках - класичний.
Інгредієнти:
Приготування:
Очищені гриби наріжемо і злегка присушим на сухій сковорідці, поки не випарується зайва рідина, потім додамо масло і цибулю, нарізану дрібно. Трохи підсолимо, додамо спецій і обсмажимо до золотистого відтінку. Тепер в сковороду з грибами додамо трохи води, перемішаємо і введемо крохмаль. Будемо гасити, помішуючи, до загусання. Можна додати товчений часник. Трохи остудимо і заповнимо цією начинкою тарталетки. Виставимо їх на деко і помістимо в духову шафу. Злегка запечемо, щоб сир підтанув і підрум'янився. Прикрасимо гілочками зелені.
Тарталетки з грибами і куркою
Інгредієнти (на 20 тарталеток):
Приготування:
Відваримо курячу грудку і м'ясо наріжемо невеликими кубиками. Наріжемо очищену цибулю дрібно. Морква натремо на середній тертці. Спассеруем на маслі в сковороді цибулю і моркву, додамо дрібно нарізані гриби і шматочки курячого м'яса. Протушкуйте до готовності (хвилин 5-8). Додамо сметани або майонезу. Перемішаємо. Застелем деко пергаментом, виставимо тарталетки і викладемо в них начинку. Натремо сир на середній тертці. Рясно посиплемо кожну тарталетку сиром поверх начинки і помістимо в розігрітий духову шафу на 5-8 хвилин. Прикрасимо листочками зелені. Подавати краще теплими.
До тарталеткам можна подати бульйон, чай, чорний або зелений, кава, пиво, столове вино.
Рекомендуємо добрі рецепти
Жульєн в тарталетках
Жульєн в тарталетках - це відмінне блюдо для святкового і фуршетного столу, і приготувати його досить просто, використовуючи звичайні продукти. Ми
Тарталетки з крабовими паличками
Тарталетки з крабовими паличками - це чудова і швидка закуска до фуршетного столу або коли несподівано прийшли гості. Для їх приготування потрібно
Тарталетки з печінкою тріски
Тарталетки з печінкою тріски - це соковите і ніжне блюдо з безліччю корисних речовин, відмінно підходить для організації вечірок, фуршетних столів.
Тарталетки з куркою
Хто ж з нас не пробував закуску в тарталетках?! Її різновидів досить багато - все залежить від ваших уподобань. У нашій статті ми підібрали для вас
Тарталетки з сиром
Хто з нас не любить сир? Його, напевно, люблять усі. Його використовують у приготуванні багатьох святкових страв. І сьогодні ми зібрали для вас
Жульєн з креветками
Жульєн з креветками - відмінний варіант закуски для святкового або фуршетного столу, яку можна приготувати як у кокотницях, так і в тарталетках.