Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тарталетки з грибами

Тарталетки з грибами

17-03-2015, 21:09
1 660
Тарталетки з грибами
Тарталетки вельми доречні для святкового столу. Їх можна начинити чим завгодно, але особливо смачні грибні тарталетки. Можна також приготувати чудові смачні тарталетки з грибами та іншими інгредієнтами.

Класичні тарталетки з грибами


Інгредієнти:

  • тарталетки (купимо готові в магазині)

  • грам 300 грибів (підійдуть білі, печериці, сироїжки)

  • 3 курячих яйця

  • грам 100 сметани (густий) або майонезу (краще домашнього приготування)

  • 1 цибулина

  • 50 мл рослинного або топленого масла

  • сухі спеції і сіль

  • листочки петрушки і базиліка


  • Приготування:
    Начинка для тарталеток з грибами готується так. Гриби промиємо в холодній воді і відкинемо на друшляк. Чистимо цибулину. Наріжемо гриби і цибулю дрібно, спассеруем цибулю на сковороді на олії і додамо гриби. Протушкуйте, помішуючи лопаткою, до готовності. Якщо використовуємо сметану, то додамо її при гасінні. Яйця зваримо круто. Протремо на крупній тертці білки і змішаємо з грибами (якщо використовуємо майонез, додамо його зараз). Підсолимо і додамо спеції. Ретельно перемішаємо і наповнимо тарталетки. Зверху посиплемо тертим вареними жовтками. Прикрасити можна листочками петрушки і базиліка.

    Тарталетки з грибами і сиром


    Інгредієнти (на 10 тарталеток):

  • 5-8 великих печериць або білих грибів

  • 1 цибулина середнього розміру

  • 1 невелика морква

  • грам 80-100 твердого сиру

  • трохи рослинного масла або топленого

  • сіль, сухі спеції, зелень.


  • Приготування:
    Гриби промиємо й відваримо підсоленій воді. Наріжемо їх як можна дрібніше. Наріжемо лук дрібно, а моркву натремо на тертці (або скористаємося комбайном). Спассеруем цибулю і моркву до золотистого відтінку і додамо гриби. Протушкуйте до готовності, присолим і додаємо сухі спеції за смаком. Наповнимо тарталетки гарячої начинкою і рясно присиплем тертим сиром. Ось і готово. А можна виставити тарталетки на сухе деко і на кілька хвилин помістити в розігріту духовку, щоб сир злегка подплавился. Прикрасимо листочками зелені. Власне, називається це дуже смачне блюдо жульєн з грибами в тарталетках.
    Класичний жульєн
    А ось інший рецепт жульєна з грибами в тарталетках - класичний.
    Інгредієнти:

  • тарталетки

  • грам 300 печериць

  • стакан густої сметани

  • 1 цибулина

  • трохи рослинного або топленого масла

  • трохи крохмалю

  • 150 г твердого сиру

  • зелень, сіль, спеції.


  • Приготування:
    Очищені гриби наріжемо і злегка присушим на сухій сковорідці, поки не випарується зайва рідина, потім додамо масло і цибулю, нарізану дрібно. Трохи підсолимо, додамо спецій і обсмажимо до золотистого відтінку. Тепер в сковороду з грибами додамо трохи води, перемішаємо і введемо крохмаль. Будемо гасити, помішуючи, до загусання. Можна додати товчений часник. Трохи остудимо і заповнимо цією начинкою тарталетки. Виставимо їх на деко і помістимо в духову шафу. Злегка запечемо, щоб сир підтанув і підрум'янився. Прикрасимо гілочками зелені.

    Тарталетки з грибами і куркою


    Інгредієнти (на 20 тарталеток):

  • 1 куряча грудка

  • грам 200 грибів

  • грам 150 твердого сиру

  • 1 цибулина

  • 1 невелика морква

  • майонез або сметана

  • сухі спеції

  • сіль, зелень, трохи олії.


  • Тарталетки з грибами
    Приготування:
    Відваримо курячу грудку і м'ясо наріжемо невеликими кубиками. Наріжемо очищену цибулю дрібно. Морква натремо на середній тертці. Спассеруем на маслі в сковороді цибулю і моркву, додамо дрібно нарізані гриби і шматочки курячого м'яса. Протушкуйте до готовності (хвилин 5-8). Додамо сметани або майонезу. Перемішаємо. Застелем деко пергаментом, виставимо тарталетки і викладемо в них начинку. Натремо сир на середній тертці. Рясно посиплемо кожну тарталетку сиром поверх начинки і помістимо в розігрітий духову шафу на 5-8 хвилин. Прикрасимо листочками зелені. Подавати краще теплими.
    До тарталеткам можна подати бульйон, чай, чорний або зелений, кава, пиво, столове вино.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Жульєн в тарталетках
    Жульєн в тарталетках
    Жульєн в тарталетках - це відмінне блюдо для святкового і фуршетного столу, і приготувати його досить просто, використовуючи звичайні продукти. Ми
    Тарталетки з крабовими паличками
    Тарталетки з крабовими паличками
    Тарталетки з крабовими паличками - це чудова і швидка закуска до фуршетного столу або коли несподівано прийшли гості. Для їх приготування потрібно
    Тарталетки з печінкою тріски
    Тарталетки з печінкою тріски
    Тарталетки з печінкою тріски - це соковите і ніжне блюдо з безліччю корисних речовин, відмінно підходить для організації вечірок, фуршетних столів.
    Тарталетки з куркою
    Тарталетки з куркою
    Хто ж з нас не пробував закуску в тарталетках?! Її різновидів досить багато - все залежить від ваших уподобань. У нашій статті ми підібрали для вас
    Тарталетки з сиром
    Тарталетки з сиром
    Хто з нас не любить сир? Його, напевно, люблять усі. Його використовують у приготуванні багатьох святкових страв. І сьогодні ми зібрали для вас
    Жульєн з креветками
    Жульєн з креветками
    Жульєн з креветками - відмінний варіант закуски для святкового або фуршетного столу, яку можна приготувати як у кокотницях, так і в тарталетках.