Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тарталетки з печінкою тріски

Тарталетки з печінкою тріски

17-03-2015, 18:59
2 518
Тарталетки з печінкою тріски
Тарталетки з будь-якою начинкою - одне з дуже зручних рішень для меню при організації вечірок, фуршетів і шведських столів.
Приготуємо тарталетки з печінкою тріски. Цей делікатесний консервований продукт володіє характерним яскравим соковитим і ніжним смаком і містить безліч корисних речовин. Тарталетки можна купити в супермаркетах або самостійно спекти з простого прісного або листкового тіста .

Рецепт тарталеток з печінкою тріски


Інгредієнти:

  • тарталетки готові - скільки буде потрібно;

  • печінка тріски - 1 банка;

  • яйце куряче - 2-3 шт.;

  • майонез (краще домашнього приготування);

  • оливки без кісточок (зелені або темні);

  • перець мелений (різні сорти, за винятком червоного);

  • зелена цибуля;

  • сир твердий - 100-150 г;

  • зелень різна (кріп, петрушка).


  • Приготування
    Яйця варимо круто, охолодити в холодній воді, очистити і дрібно рубаємо ножем. Відкриваємо банку з печінкою тріски, витягуємо її і розминаємо виделкою. Дрібно рубаємо цибулю і зелень, трохи залишаємо для оформлення. Сир натираємо на середній або великій тертці. Змішуємо всі інгредієнти в мисці (половину сиру залишаємо для присипання). Приправляємо сухими меленими спеціями і додаємо майонез для пластичності. Начиняємо тарталетки приготовленою сумішшю, зверху присипаємо тертим сиром, виставляємо на деко, простеленний промасленим пекарським папером, і поміщаємо в розігріту духову шафу. Запікаємо при середній температурі протягом 8-15 хвилин (більше не потрібно - всі продукти і так вже готові, тільки сир повинен подплавиться). Поки тарталетки запікаються, нарізаємо кружечками оливки. Готові тарталетки прикрашаємо кружечками оливок і зеленню. Подаємо з білими винами, джином, хорошою горілкою, бренді, аквавитом або пивом.
    Начинка для тарталеток може бути приготована не тільки з печінкою тріски. Печінка різних домашніх тварин і птахів теж цілком годиться для цього.

    Рецепт тарталеток з начинкою з курячої печінки


    Інгредієнти:

  • тарталетки - скільки буде потрібно;

  • печінка куряча - близько 300-400 г;

  • цибуля ріпчаста - 1-2 шт.;

  • гриби свіжі (печериці, білі, печериці) - 200 г;

  • сир твердий - 200 г;

  • пюре картопляне - 200 г;

  • яйце куряче - 1 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • масло рослинне для обсмажування;

  • зелень різна;

  • сухі мелені спеції за вашим смаком;

  • сіль.


  • Приготування
    Курячу печінку відваримо протягом 5-8 хвилин, не більше (інакше буде тверда і несмачна). Доведемо блендером до стану однорідності або пропустимо через м'ясорубку. Якщо хочете отримати грубу текстуру, просто печінку дрібно порубаєте ножем. Додамо спеції і продавлений часник, трохи присолим.
    Гриби очистимо, нарубим досить дрібно, промиємо і відкинемо на друшляк. Розігріємо сковороду і обсмажимо дрібно нарізану цибулю. В іншій сковороді обсмажимо гриби до золотистого кольору і з'єднаємо їх з цибулею.
    Змішуємо в мисці цибульно-грибну суміш, приправлену печінкою, половину натертого сиру, картопляне пюре і куряче яйце. Перемішаємо і наповнимо цією сумішшю тарталетки. Зверху присиплем сиром і виставимо їх на деко (краще простелити його промасленим папером). Відправляємо деко в розігріту до середньої температури духова шафа. Запікаємо протягом 8-15 хвилин, не більше. Готові тарталетки прикрашаємо зеленню.
    Ще кілька порад:

  • якщо використовуєте яловичу, свинячу, индюшиную або баранячу печінку, краще спочатку вимочити її в молоці протягом 2 годин-х, а потім
    Тарталетки з печінкою тріски
    ретельно промити проточною холодною водою. Запах буде тонше, а смак ніжніше. Чи можна замаринувати печінка по-індійськи: в кефірі або рідкому йогурті, приправленому каррі;

  • якщо готуєте начинку для тарталеток з печінки водоплавних (качок, гусей), її перед приготуванням так само непогано вимочити в молоці (можна і зі спеціями);

  • якщо печінка після відварювання або гасіння виявилася занадто сухий - додаємо у фарш трохи вершкового масла або яйце.


  • До страв з яловичого, баранячого, индюшиной, гусячої і качиної печінки можна подавати не тільки світлі, але і темні вина.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Начинка з печінки
    Начинка з печінки
    Печінка - надзвичайно корисний продукт для нашого харчування. З неї можна зробити безліч цікавих і смачних страв. І сьогодні ми розповімо, як
    Тарталетки з грибами
    Тарталетки з грибами
    Хочете здивувати гостей незвичайним блюдом, але зовсім немає часу готувати щось складне? Тоді тарталетки з грибами - ідеальний для вас варіант. Самі
    Тарталетки з крабовими паличками
    Тарталетки з крабовими паличками
    Тарталетки з крабовими паличками - це чудова і швидка закуска до фуршетного столу або коли несподівано прийшли гості. Для їх приготування потрібно
    Тарталетки з сьомгою
    Тарталетки з сьомгою
    Тарталетки - це чудова і швидка закуска для вечірок, фуршетних столів. Варіацій їх приготування досить багато - все залежить від ваших уподобань. Ми
    Тарталетки з куркою
    Тарталетки з куркою
    Хто ж з нас не пробував закуску в тарталетках?! Її різновидів досить багато - все залежить від ваших уподобань. У нашій статті ми підібрали для вас
    Тарталетки з сиром
    Тарталетки з сиром
    Хто з нас не любить сир? Його, напевно, люблять усі. Його використовують у приготуванні багатьох святкових страв. І сьогодні ми зібрали для вас