Тарталетки з будь-якою начинкою - одне з дуже зручних рішень для меню при організації вечірок, фуршетів і шведських столів.
Приготуємо тарталетки з печінкою тріски. Цей делікатесний консервований продукт володіє характерним яскравим соковитим і ніжним смаком і містить безліч корисних речовин. Тарталетки можна купити в супермаркетах або самостійно спекти з простого прісного або листкового тіста .
Рецепт тарталеток з печінкою тріски
Інгредієнти: тарталетки готові - скільки буде потрібно; печінка тріски - 1 банка; яйце куряче - 2-3 шт.; майонез (краще домашнього приготування); оливки без кісточок (зелені або темні); перець мелений (різні сорти, за винятком червоного); зелена цибуля; сир твердий - 100-150 г; зелень різна (кріп, петрушка). Приготування Яйця варимо круто, охолодити в холодній воді, очистити і дрібно рубаємо ножем. Відкриваємо банку з печінкою тріски, витягуємо її і розминаємо виделкою. Дрібно рубаємо цибулю і зелень, трохи залишаємо для оформлення. Сир натираємо на середній або великій тертці. Змішуємо всі інгредієнти в мисці (половину сиру залишаємо для присипання). Приправляємо сухими меленими спеціями і додаємо майонез для пластичності. Начиняємо тарталетки приготовленою сумішшю, зверху присипаємо тертим сиром, виставляємо на деко, простеленний промасленим пекарським папером, і поміщаємо в розігріту духову шафу. Запікаємо при середній температурі протягом 8-15 хвилин (більше не потрібно - всі продукти і так вже готові, тільки сир повинен подплавиться). Поки тарталетки запікаються, нарізаємо кружечками оливки. Готові тарталетки прикрашаємо кружечками оливок і зеленню. Подаємо з білими винами, джином, хорошою горілкою, бренді, аквавитом або пивом.
Начинка для тарталеток може бути приготована не тільки з печінкою тріски. Печінка різних домашніх тварин і птахів теж цілком годиться для цього.
Рецепт тарталеток з начинкою з курячої печінки
Інгредієнти: тарталетки - скільки буде потрібно; печінка куряча - близько 300-400 г; цибуля ріпчаста - 1-2 шт.; гриби свіжі (печериці, білі, печериці) - 200 г; сир твердий - 200 г; пюре картопляне - 200 г; яйце куряче - 1 шт.; часник - 2 зубчики; масло рослинне для обсмажування; зелень різна; сухі мелені спеції за вашим смаком; сіль. Приготування Курячу печінку відваримо протягом 5-8 хвилин, не більше (інакше буде тверда і несмачна). Доведемо блендером до стану однорідності або пропустимо через м'ясорубку. Якщо хочете отримати грубу текстуру, просто печінку дрібно порубаєте ножем. Додамо спеції і продавлений часник, трохи присолим.
Гриби очистимо, нарубим досить дрібно, промиємо і відкинемо на друшляк. Розігріємо сковороду і обсмажимо дрібно нарізану цибулю. В іншій сковороді обсмажимо гриби до золотистого кольору і з'єднаємо їх з цибулею.
Змішуємо в мисці цибульно-грибну суміш, приправлену печінкою, половину натертого сиру, картопляне пюре і куряче яйце. Перемішаємо і наповнимо цією сумішшю тарталетки. Зверху присиплем сиром і виставимо їх на деко (краще простелити його промасленим папером). Відправляємо деко в розігріту до середньої температури духова шафа. Запікаємо протягом 8-15 хвилин, не більше. Готові тарталетки прикрашаємо зеленню.
Ще кілька порад:
якщо використовуєте яловичу, свинячу, индюшиную або баранячу печінку, краще спочатку вимочити її в молоці протягом 2 годин-х, а потім ретельно промити проточною холодною водою. Запах буде тонше, а смак ніжніше. Чи можна замаринувати печінка по-індійськи: в кефірі або рідкому йогурті, приправленому каррі; якщо готуєте начинку для тарталеток з печінки водоплавних (качок, гусей), її перед приготуванням так само непогано вимочити в молоці (можна і зі спеціями); якщо печінка після відварювання або гасіння виявилася занадто сухий - додаємо у фарш трохи вершкового масла або яйце. До страв з яловичого, баранячого, индюшиной, гусячої і качиної печінки можна подавати не тільки світлі, але і темні вина.