Тарталетки вельми доречні для святкового столу. Їх можна начинити чим завгодно, але особливо смачні грибні тарталетки. Можна також приготувати чудові смачні тарталетки з грибами та іншими інгредієнтами.
Класичні тарталетки з грибами
Інгредієнти: тарталетки (купимо готові в магазині) грам 300 грибів (підійдуть білі, печериці, сироїжки) 3 курячих яйця грам 100 сметани (густий) або майонезу (краще домашнього приготування) 1 цибулина 50 мл рослинного або топленого масла сухі спеції і сіль листочки петрушки і базиліка Приготування: Начинка для тарталеток з грибами готується так. Гриби промиємо в холодній воді і відкинемо на друшляк. Чистимо цибулину. Наріжемо гриби і цибулю дрібно, спассеруем цибулю на сковороді на олії і додамо гриби. Протушкуйте, помішуючи лопаткою, до готовності. Якщо використовуємо сметану, то додамо її при гасінні. Яйця зваримо круто. Протремо на крупній тертці білки і змішаємо з грибами (якщо використовуємо майонез, додамо його зараз). Підсолимо і додамо спеції. Ретельно перемішаємо і наповнимо тарталетки. Зверху посиплемо тертим вареними жовтками. Прикрасити можна листочками петрушки і базиліка.
Тарталетки з грибами і сиром
Інгредієнти (на 10 тарталеток): 5-8 великих печериць або білих грибів 1 цибулина середнього розміру 1 невелика морква грам 80-100 твердого сиру трохи рослинного масла або топленого сіль, сухі спеції, зелень. Приготування: Гриби промиємо й відваримо підсоленій воді. Наріжемо їх як можна дрібніше. Наріжемо лук дрібно, а моркву натремо на тертці (або скористаємося комбайном). Спассеруем цибулю і моркву до золотистого відтінку і додамо гриби. Протушкуйте до готовності, присолим і додаємо сухі спеції за смаком. Наповнимо тарталетки гарячої начинкою і рясно присиплем тертим сиром. Ось і готово. А можна виставити тарталетки на сухе деко і на кілька хвилин помістити в розігріту духовку, щоб сир злегка подплавился. Прикрасимо листочками зелені. Власне, називається це дуже смачне блюдо жульєн з грибами в тарталетках.
Класичний жульєн А ось інший рецепт жульєна з грибами в тарталетках - класичний.
Інгредієнти: тарталетки грам 300 печериць стакан густої сметани 1 цибулина трохи рослинного або топленого масла трохи крохмалю 150 г твердого сиру зелень, сіль, спеції. Приготування: Очищені гриби наріжемо і злегка присушим на сухій сковорідці, поки не випарується зайва рідина, потім додамо масло і цибулю, нарізану дрібно. Трохи підсолимо, додамо спецій і обсмажимо до золотистого відтінку. Тепер в сковороду з грибами додамо трохи води, перемішаємо і введемо крохмаль. Будемо гасити, помішуючи, до загусання. Можна додати товчений часник. Трохи остудимо і заповнимо цією начинкою тарталетки. Виставимо їх на деко і помістимо в духову шафу. Злегка запечемо, щоб сир підтанув і підрум'янився. Прикрасимо гілочками зелені.
Тарталетки з грибами і куркою
Інгредієнти (на 20 тарталеток): 1 куряча грудка грам 200 грибів грам 150 твердого сиру 1 цибулина 1 невелика морква майонез або сметана сухі спеції сіль, зелень, трохи олії. Приготування: Відваримо курячу грудку і м'ясо наріжемо невеликими кубиками. Наріжемо очищену цибулю дрібно. Морква натремо на середній тертці. Спассеруем на маслі в сковороді цибулю і моркву, додамо дрібно нарізані гриби і шматочки курячого м'яса. Протушкуйте до готовності (хвилин 5-8). Додамо сметани або майонезу. Перемішаємо. Застелем деко пергаментом, виставимо тарталетки і викладемо в них начинку. Натремо сир на середній тертці. Рясно посиплемо кожну тарталетку сиром поверх начинки і помістимо в розігрітий духову шафу на 5-8 хвилин. Прикрасимо листочками зелені. Подавати краще теплими.
До тарталеткам можна подати бульйон, чай, чорний або зелений, кава, пиво, столове вино.