Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат зі смаженими грибами

Салат зі смаженими грибами

22-03-2015, 14:28
820
Салат зі смаженими грибами
Їстівні гриби - особливий харчовий продукт, вони поєднують у собі властивості рослин і тварин. Гриби мають характерним специфічним ароматом і смаком, деякі з них є делікатесними продуктами і коштують дуже дорого. У грибах містяться цінні мінеральні сполуки калію, магнію, фосфору, натрію, кальцію, сірки, хлору, і вітаміни А, С, групи В, вітаміни D і РР у великих кількостях. Також в їстівних грибах містяться ферменти, що прискорюють розщеплення білків, жирів і вуглеводів, що сприяють кращому засвоєнню їжі і регуляції метаболізму в організмі людини.
Гриби збирають у місцях природного виростання, деякі види вирощують штучно. Зрозуміло, для приготування їжі більш безпечні штучно вирощені або зібрані в місцях з нормальною екологією гриби.
Цей корисний і смачний продукт можна готувати різними способами: маринувати, солити, варити, тушкувати, смажити. Гриби в тому чи іншому вигляді можуть входити до складу різних страв, в тому числі, і салатів.
Розповімо, як готувати салати з смаженими грибами , відомо безліч рецептів, оскільки гриби цілком гармонійно поєднуються з багатьма іншими продуктами. Смажити, безумовно, можна білі гриби, печериці, сироїжки, печериці.

Салат зі смаженими білими грибами і куркою


Інгредієнти:

  • гриби білі свіжі - близько 300-400 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • куряче філе (м'ясо без шкіри і кісток з грудки і/або стегон) - 300-400 г;

  • дрібний неразваристый картопля довгастої форми - 5-8 шт.;

  • часник - 2 зубчики;

  • зелень свіжа (цибуля і кріп);

  • олія рослинна (соняшникова або лляна);

  • масло вершкове натуральне (топлене) - 20-30 г;

  • перець чорний мелений;

  • сіль.


  • Приготування
    Куряче м'ясо відваримо з звичайними для бульйону спеціями і трохи остудимо в бульйоні, потім наріжемо невеликими шматочками.
    Гриби помістимо в підсолену холодну воду хвилин на 20. Воду зіллємо, обсушим гриби серветкою. Можна попередньо відварити їх протягом 20 хвилин, після чого воду зливаємо і відкидаємо на друшляк. Гриби, відварені або сирі (якщо не сумніваєтеся в їх екологічності), нарізаємо не дуже дрібно, а очищений цибулю - дрібно. Добре розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо цибулю з грибами на середньому вогні до золотистого відтінку. Тушкуємо з додаванням вершкового масла на слабкому вогні протягом 15 хвилин, періодично помішуючи лопаткою. Трохи присолим і поперчимо.
    Картоплю помиємо чисто і зваримо «в мундирі», важливо не переварити. Знімемо шкірку, потім кожну картоплину наріжемо красиво великими скибочками.
    З'єднуємо в салатниці все підготовлене: нарізане куряче м'ясо, цибульно-грибну суміш і картоплю. Додаємо рубані зелень і часник. Поливаємо олією і перемішуємо. Можна заправити салат майонезом (краще домашнього приготування), але тоді він стане ще більш ситним і калорійним. Подаємо такий салат під горілку, гіркі або ягідні настоянки, можна подати спеціальні міцні вина або темне пиво.

    Салат зі смаженими грибами, перепелиними яйцями, брокколі і солодким перцем


    Інгредієнти:

  • гриби свіжі (гливи або печериці) - близько 300-400 г;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • яйця перепелині - 10-16 шт.

  • броколі (або кольорова капуста) - невеликий качан;

  • солодкий перець червоний і/або жовтий - 1-2 шт.;

  • зелений горошок - близько 150 г;

  • зелень свіжа різна (петрушка, базилік, кінза);

  • часник;

  • перець червоний гострий;

  • олія холодного віджиму (соняшникова, гірчична, оливкова або суміш);

  • оцет натуральний виноградний світлий.


  • Приготування
    Гриби нарізаємо не дуже дрібно, а цибулю - дрібно і обсмажуємо на добре розігрітій сковороді протягом 5 хвилин. Гливи можна довше не обсмажувати. Якщо у вас печериці, зменшуйте вогонь і протушкувати ще протягом хоча б 8-10 хвилин.
    Перепелині яйця відварюємо круто, охолодити і очистити. Брокколі
    Салат зі смаженими грибами
    (або кольорову капусту) розбираємо на окремі дрібні качанчики і бланшируем в окропі протягом 5 хвилин, потім воду зливаємо. Солодкий перець нарізаємо короткою соломкою.
    З'єднуємо в салатниці цибульно-грибну суміш, солодкий перець, бланшировану брокколі і зелений горошок. Додаємо рубані зелень і часник, приправляємо гострим червоним перцем. Акуратно перемішуємо і поливаємо салат заливкою (масло + оцет 3:1). Перепелині яйця подаємо окремо - нехай кожен покладе собі кілька штук. До такого салату добре подавати світлі вина, білі або рожеві, ракію, бренді, граппу і інші фруктові міцні несолодкі напої.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з вешенками
    Салат з вешенками
    Гливи - вельми корисний делікатесний продукт, з якого можна приготувати безліч різних корисних, смачних і вишуканих страв, в тому числі, і
    Салат з м'ясом і огірками
    Салат з м'ясом і огірками
    Салат може мати безліч «осіб». Тема салатів невичерпна, оскільки це найбільш універсальний тип страви. І зараз ми поділимося оригінальними варіантами
    Салат з курки з цибулею
    Салат з курки з цибулею
    Різновидів салатів існує безліч. Вони регулярно присутні на наших повсякденних і святкових столах. І сьогодні ми розповімо, як приготувати чудовий
    Салат з опеньками і куркою
    Салат з опеньками і куркою
    Гриби і куряче м'ясо чудово поєднуються в різних салатах. І сьогодні мова піде про дивовижних салатиках з куркою та опеньками. Таку закуску можна
    Рис з грибами
    Рис з грибами
    Рис з грибами - смачне і просте у приготуванні блюдо. Дуже актуально для вегетаріанців і тих, хто поститься. У нашій статті ми зібрали найбільш
    Квасоля з грибами - рецепт
    Квасоля з грибами - рецепт
    Квасоля з грибами - прекрасне блюдо для вегетаріанців і тих, хто поститься. Готується воно досить швидко і просто, а виходить дуже смачним і